Krantenkoppen

Marc Degryse: “Het enige voorbehoud dat ik heb bij Union: zal de vestiaire even koel blijven bij start van play-offs?”

“En de winnaar is… Union. Nóg maar eens”. Zo kon ook onze huisanalist Marc Degryse alleen maar vaststellen nadat Union op de valreep won van Sint-Truiden, waarna Anderlecht op een draw bleef steken aan Den Dreef en nadat AA Gent vrijdag in eigen huis al de boot inging tegen KV Mechelen. Gaat dit blijven duren, vraagt Degryse zich af. “Het hoofd zal beginnen meespelen, eenmaal we het einde van de competitie naderen. Blessin, die zal niet gek doen, die vertrouw ik, maar ik weet niet of de hele vestiaire even koel zal blijven.”

Meer krantenkoppen in België

VR-beleving Tomorrowland ‘The great library of tomorrow’: “Toonbeeld van Vlaams-Catalaanse samenwerking”

Een oude cinemazaal in Barcelona, een feeërieke inkleding, en een stapel VR-brillen. Veel meer hadden de deelnemers van een missie van Startup.Flanders, de start-upwerking van het Vlaamse handelsagentschap FIT, donderdagavond niet nodig om zich onder te dompelen in de sprookjesachtige sfeer van Tomorrowland. Voor Startup.Flanders geldt het project dat Tomorrowland in de Catalaanse hoofdstad opzette als staalkaart van wat mogelijk

Lees meer »

“Dit is een kwalijke trend aan het worden”: broers voor rechter na “hallucinante” vechtpartij in Ieperse uitgaansbuurt

Twee stukgeslagen tanden en zeven hechtingen op het hoofd. Dat houdt een Ieperling over aan een vechtpartij in de Ieperse uitgaansbuurt. Twee broers gingen hem te lijf met glazen en flessen. “Dit kon erger afgelopen zijn”, waarschuwt de procureur die een celstraf vordert.
The post “Dit is een kwalijke trend aan het worden”: broers voor rechter na “hallucinante” vechtpartij in

Lees meer »

BINNENKIJKEN. Modernistisch erfgoedpand staat te koop, “maar het is niet voor iedereen weggelegd”

In de residentiële SIMLI-wijk in Nieuwpoort staat een wel heel opvallend beschermd erfgoedpand te koop, weliswaar met een stevig prijskaartje van ruim 1,6 miljoen euro. De bekende modernistische architect Peter Callebout bouwde het pand destijds voor zichzelf en ook beeldhouwer Roel D’Haese heeft er gewoond. We gingen een kijkje nemen in dit revolutionair pand.

Lees meer »

Kiano Baert KFC Damme (4B) is hersteld van zijn enkelbreuk

T2 Koen Thiebaut is altijd objectief. Hij zocht geen excuses voor het 4-0-verlies tegen de leider, ook al waren vijf vaste waarden afwezig. “KM Torhout was sterk en won verdiend. Laat ons daar niet flauw over doen.” Nu komt de derby tegen Steenbrugge eraan.
The post Kiano Baert KFC Damme (4B) is hersteld van zijn enkelbreuk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Neef brengt pianist Norbert Stern, die door de nazi’s werd vermoord, opnieuw tot leven in concert: “Herinnering aan de menselijkheid die we delen”

Niemand speelde Chopin en Schumann zo virtuoos als Norbert Stern, een Joodse pianist met Pools-Duitse roots die in 1933 in Brussel is beland. Hij zou ongetwijfeld zijn uitgegroeid tot een wereldster, maar Stern werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit ons land gedeporteerd naar Auschwitz-Birkenau. Zijn neef Roger Peltzman brengt zijn muziek tachtig jaar na zijn dood weer tot leven tijdens

Lees meer »

LIVE Crisis Midden-Oosten. Israëlische premier breekt overleg in Caïro af en herhaalt aanvalsplan – Australië, Canada en Nieuw-Zeeland roepen op tot direct staakt-het-vuren in Gaza

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu ziet niets meer in onderhandelingen met Hamas over de vrijlating van Israëlische gijzelaars, melden Israëlische media. De delegatie die in Caïro aanwezig was bij overleg van afgezanten van Egypte, Qatar en de Verenigde Staten over de gijzelaars en over een bestand in de Gazastrook, heeft de Egyptische hoofdstad verlaten en keert volgens de ‘Jerusalem Post’

Lees meer »

Israël mag deelnemen aan songfestival

Israël mag zeker deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. Dat hebben de organisatoren van het Songfestival beklemtoond. De organisatie reageert op de toenemende druk om Israël als deelnemer uit te sluiten, na de oorlog in Gaza.

Lees meer »