Krantenkoppen

Marc Overmars tekent beroep aan tegen wereldwijde schorsing

Marc Overmars (50) vecht zijn wereldwijde schorsing aan. De technisch directeur van Antwerp tekent beroep aan tegen de uitspraak van wereldvoetbalbond FIFA. Die nam de eenjarige schorsing van Overmars over die in Nederland werd uitgesproken nadat Overmars zich grensoverschrijdend gedroeg in zijn periode bij Ajax.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe Britse en Amerikaanse aanvallen op Houthi-doelwitten in Jemen

De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hebben zaterdag opnieuw aanvallen uitgevoerd op Houthi-doelen. Deze keer ging het om 18 doelwitten in acht verschillende plaatsen, zoals opslagplaatsen voor raketten en andere wapens, luchtverdedigingssystemen, radars en een helikopter. Dat meldt het Pentagon.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïne meldt burgerdoden in noorden door Russische drones

De Russische aanvallen aan het oostelijk en zuidelijk front in Oekraïne zijn fel toegenomen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky geeft toe dat zijn leger zich geconfronteerd ziet met een “extreem moeilijke” situatie aan het front. En volgens zijn Russische evenknie Vladimir Poetin is de oorlog in Oekraïne een “zaak van leven en dood”. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

Bijna alle Belgische stranden overschrijden Europese drempels: plastic zwerfvuil en bouwafval grootste vervuilers

Belgische stranden overschrijden bijna op alle punten de Europese drempels voor een goede milieutoestand. Dat blijkt woensdag uit de eerste metingen van vzw Proper Strand Lopers in opdracht van de minister van de Noordzee Paul Van Tigchelt (Open Vld) en de dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid. Plastic afval en constructieafval zijn de twee grootste categorieën afval die op

Lees meer »

Apple riskeert Europese boete van een half miljard euro door klachten van Spotify

Het Amerikaanse techbedrijf Apple riskeert een boete van 500 miljoen euro van de Europese Unie. Dat schrijft de Britse zakenkrant ‘Financial Times’ op basis van ingewijden. In 2019 startte de Europese Commissie een onderzoek naar aanleiding van klachten van rivaliserende muziekdiensten, waaronder Spotify, die vinden dat Apple de concurrenten belet en de eigen diensten bevoordeelt. De boete wordt naar verwachting

Lees meer »

ANALYSE. Het is een blamage dat een arrest nodig is om regering te dwingen iets te doen aan zorgenkind ‘Justitie’

“De ruime steun voor Acid geeft aan dat het draagvlak van Justitie verzwakt is”, schrijft politicoloog Carl Devos in zijn analyse. “En dat in een tijd waarin Justitie ook enorm veel middelen tekortschiet. Het is dan ook is al vele regeringen een zorgenkind. Maar zonder performante Justitie erodeert de rechtstaat en dus de democratie.”

Lees meer »

Vijf vrouwen in één dag gedood in Wenen

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn vijf vrouwen in één dag om het leven gebracht. Drie van hen zijn doodgestoken in een bordeel. Elders in de stad zijn een moeder en haar dochter om het leven gebracht. Het lijkt te gaan om twee zaken waar geen verband tussen bestaat.

Lees meer »

“Dries kon ik niet volgen, maar een andere kandidaat zal ik nooit vergeten”: instructeur Ralph blikt terug op ‘Kamp Waes’

“Onze verwachtingen lagen hoog, maar de kandidaten overtroffen ze.” Instructeur Ralph Van Volsem (35) keek zijn ogen uit bij de opnames van ‘Kamp Waes’. De jonge vader, die zelf op vijf buitenlandse missies vertrok, is nochtans wat gewend. “Tijdens mijn zwaarste week bij de Special Forces sliep ik vier uur”, aldus de Antwerpenaar, die nu kiest voor een nieuw leven.

Lees meer »

65 nieuwe bomen in Dranouter en Nieuwkerke aangeplant

Samen met het Regionaal Landschap Westhoek startte de gemeente Heuvelland zo’n drie jaar geleden het project Heuvelland Verbindt met als doel straatbomen aan te planten langs de 300 km landelijke wegen in Heuvelland. Dit gebeurde eerder in Kemmel en Wijtschate. De voorbije dagen werden 65 bomen aangeplant langs enkele gemeentewegen in Dranouter en Nieuwkerke.
The post 65 nieuwe bomen in

Lees meer »