Krantenkoppen

Marthe De Pillecyn runt al twee jaar dansstudio met haar man: “De enige plek waar ik niet Marthe van K3 ben”

Drie avonden per week is het niet van ‘Oya Lélé’. Dan is Marthe van K3 gewoon Marthe De Pillecyn (27). “De vrouw die samen met haar man een dansstudio runt, ver weg van het showbizzwereldje.” Twee jaar al combineert ‘de zwarte van K3′ twee fulltime jobs, maar voor het eerst praat ze erover. Samen met haar man Sinerjey Meyfroodt (35), bij de lancering van een nieuw project binnen hun studio. “Ik sta hier geen avonden handtekeningen en foto’s uit te delen.”

Meer krantenkoppen in België

Vakbonden van huishoudhulpen besmeuren gebouw BNP Paribas Fortis met “pek en veren”

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van vakbonden ABVV, ACLVB en ACV heeft vrijdagochtend actiegevoerd bij BNP Paribas Fortis in Brussel, hoofdaandeelhouder van Poetsbureau, het grootste bedrijf in de sector. Het gebouw van BNP Paribas Fortis werd besmeurd met “pek en veren”. De bank moet volgens de vakbonden het dienstenchequebedrijf aanmanen om de collectieve arbeidsovereenkomst over de eindejaarspremie in ere te herstellen. Bij

Lees meer »

Schotse serieverkrachter krijgt levenslang voor moord op sekswerker in 2005: “Sommige agenten hebben bloed aan hun handen”

Iain Packer, een 51-jarige Schot, heeft woensdag levenslang gekregen voor de moord op Emma Caldwell in 2005. Het lichaam van de 27-jarige sekswerker werd vijf weken na haar verdwijning naakt teruggevonden in een bos op zo’n 50 kilometer van Glasgow. Het High Court van Glasgow heeft Packer ook schuldig bevonden aan tientallen seksuele misdrijven – waaronder elf verkrachtingen – tegen

Lees meer »

Inaaya (17) is één van de vele schoolverlaters en doet haar verhaal: “Er zijn veel stereotypen die totaal niet kloppen”

Inaaya (17) is één van de vele leerlingen die de middelbare school hebben verlaten zonder diploma. De voorbije 10 jaar was het aantal schoolverlaters nooit zo hoog als nu. "De druk om perfect te proberen zijn, werd mij te veel", vertelt Inaaya. "Ik wil vooral tonen dat niet elke schoolverlater uit het beroepsonderwijs komt of laaggeschoolde ouders heeft."

Lees meer »

“We laten ons niet intimideren”: burgemeester verbolgen na aanslag met molotovcocktail op politiecommissariaat in Kortrijk

Dinsdagmorgen rond 8.30 uur is het politiecommissariaat van de politiezone Vlas in de Minister De Taeyelaan bestookt met een molotovcocktail. De schade aan de inkom is aanzienlijk, het personeel dat de onthaalbalie bemande is in shock. Burgemeester Vincent Van Quickenborne is ook geschokt. “De stad en politie laten zich niet intimideren door dit soort verwerpelijk gedrag.”

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “amper tot geen” extra asielzoekers opvangen

Oppositiepartij N-VA wil dat België de komende jaren zo weinig mogelijk of zelfs zo goed als geen bijkomende asielzoekers gaat opvangen. Dat schrijft De Standaard. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese migratiepact. "Dit is de mensen blaasjes wijsmaken", reageert staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

“We voelen ons echte gelukzakken”: Buso De Pinker bouwt mee aan de grootste snoeptaart ter wereld van Ameel Candy World

De Pinker, de school voor buitengewoon onderwijs van De Lovie uit Poperinge, werd gekozen om te helpen bouwen aan de grootste snoeptaart ter wereld van Ameel Candy World. De taart werd op zaterdag 25 februari gebouwd in Waregem Expo. De taart werd gebouwd naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van Ameel Candy World.
The post “We voelen ons echte gelukzakken”:

Lees meer »

‘Zij rijden de mannen uit het wiel’: elk jaar meer vrouwelijke wielertoeristen op onze wegen

Met de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne wordt het Vlaams wielervoorjaar dit weekend op gang geschoten. Hét moment voor duizenden West-Vlaamse fietsfanaten om hun stalen ros van stal te halen om de Wout van Aert in hen naar boven te halen. Of beter: de Lotte Kopecky in hen, want het aantal vrouwelijke wielertoeristen neemt elk jaar toe. Wij kropen in het wiel

Lees meer »

Zoveelste poging om partijfinanciering te hervormen: “MR en PS blokkeren dossier” 

Vandaag doen de federale regeringspartijen de zoveelste poging om de partijfinanciering te hervormen. Daarover is binnen de regering al jaren discussie. Bedoeling is om vanmiddag toch over een aantal elementen een akkoord te bereiken. "Voor veel aanbevelingen is er een parlementaire meerderheid beschikbaar, maar MR en PS blokkeren het dossier", zegt Kamerlid Kristof Calvo (Groen).

Lees meer »

Koksijde huldigt Krak Hanne Cornelis

Voor Hanne Cornelis zal 2023 altijd een memorabel jaar blijven. Ze werd niet alleen verkozen tot Mieke Garnaal, maar tot haar eigen verbazing behaalde ze ook het meeste aantal stemmen in de Krak-verkiezing van haar gemeente Koksijde. Redenen genoeg om Hanne officieel te huldigen in de Kokpit (gemeenteraadzaal).
The post Koksijde huldigt Krak Hanne Cornelis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump moet van rechter in totaal 454 miljoen dollar betalen in fraudezaak

De Amerikaanse oud-president Donald Trump moet van de rechter in New York in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro) betalen in het fraudeproces tegen hem. Bovenop de boete van bijna 355 miljoen dollar die de rechter hem vorige week oplegde, komt nog eens 99 miljoen dollar aan rente. Dat staat in een officiële bekendmaking die de rechtbank vrijdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »