Krantenkoppen

“Mijn sociaal leven moet voorlopig aan de kant”: drie studenten over hun keuze voor het onderwijs

Hogescholen zagen het aantal studenten dat leerkracht wil worden dit academiejaar stijgen, al zal dat niet voldoende zijn om het lerarentekort snel het hoofd te bieden. Een diploma is de studenten niet beloofd, hun ‘roeping’ nog maar het begin. Wij volgen drie kandidaat-leerkrachten op hun stappen, vorig jaar bij hun voorzichtige start, nu na hun eerste ervaringen. “Dit schooljaar is echt extreem.”

Meer krantenkoppen in België

Wat gebeurt er als je stopt met Ozempic? “Na een jaar weeg je opnieuw evenveel, al kan je dat vermijden”

Geneesmiddelen als Ozempic en Saxenda blijven razend populair. Maar wie ermee stopt, ervaart een koude douche. Al na één jaar weeg je weer net zo veel als toen je begonnen met de medicatie, toont een nieuwe studie uit Kopenhagen. Professor endocrinologie Roman Vangoitsenhoven (UZ Leuven) legt uit hoe dat komt en vooral hoe je dat vermijdt. “Je moet de biologie

Lees meer »

Parlement in Ghana maakt homoseksualiteit strafbaar: tot drie jaar cel

Het Ghanese parlement heeft woensdag groen licht gegeven voor een wetsvoorstel dat homoseksualiteit strafbaar stelt. Personen die als LGBTQ’er worden aangemerkt, kunnen daarvoor tot drie jaar gevangenisstraf krijgen. Verschillende mensenrechtenorganisaties zeggen bevreesd te zijn, maar volgens waarnemers is het weinig waarschijnlijk dat de wet werkelijk in werking treedt.

Lees meer »

“Mensen bij elkaar brengen”: organisatoren Ontbijtrun pakken nu ook uit met kleurrijk spektakel

De organisatoren van de tweejaarlijkse Ontbijtrun pakken op zaterdag 20 april uit met een kleurrijk spektakel: de eerste editie van de Color-Fun-Run waarbij kleurrijk poeder over de deelnemers gestrooid wordt in de straten van Dadizele. “Ik heb zelf enkele keren deelgenomen aan een dergelijk evenement en vond het fantastisch”, aldus Dorine Delrue, de oprichtster van de Ontbijtrun.
The post “Mensen

Lees meer »

Leden van gloednieuwe Stadslijst Menen verzamelen in Lauwe: “Mensen zijn politieke spelletjes beu”

In Lauwe verzamelden de leden van de gloednieuwe Stadslijst voor het eerst. De politieke strekking, die het bestuur vooral erg zakelijk wil aanpakken, is klaar voor een deelname aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. “De mensen zijn de politieke spelletjes beu.”
The post Leden van gloednieuwe Stadslijst Menen verzamelen in Lauwe: “Mensen zijn politieke spelletjes beu” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Liefst 120 miljoen euro witgewassen voor criminelen, maar Oostendse Marchand Brothers komen weg met milde straf

Peperdure wagens, chique kostuums en een penthouse in het Europacenter: decennialang maakten de tweelingbroers Peter en Rudolf Marchand grote sier in Oostende. Maar in 2019 vielen de ‘keizers van Oostende’ van hun voetstuk. Donderdag kregen de 71-jarige zakenlui celstraffen met uitstel voor grootschalige witwaspraktijken en cavazwendel. Hun verweer was – op z’n zachtst gezegd – opmerkelijk.
The post Liefst 120

Lees meer »

Expert vindt het logisch dat ‘Back to reality’ werd afgevoerd: “Als Astrid en Natalia daar niet altijd sliepen, word je als kijker in de maling genomen”

VTM 2 voert ‘Astrid en Natalia back to reality’ al na één aflevering af. De heisa was onhoudbaar geworden. Er kwam kritiek op het uitgangspunt, én er doken klachten op over de productie. Natalia had zich misdragen op de set en buren beweerden dat de dames het opzet van het programma aan hun voeten veegden.

Lees meer »

Cofinimmo voorziet stabiele schuldgraad

08:20 De vastgoedgroep Cofinimmo voorziet dit jaar beperkte netto-investeringen met 320 miljoen bruto-investeringen en 270 miljoen euro aan verkopen. De vooruitzichten zouden de uitkering van een stabiel br…

Lees meer »

Kelly Clarkson in de clinch met producer van ‘American Idol’ nadat ze weigerde om make-up te dragen

“Eén van de producers was absoluut geen fan van mij.” In een aflevering van de ‘Smartless’-podcast heeft Kelly Clarkson (41) onthuld dat ze zich tijdens ‘American Idol’ niet bepaald populair gemaakt heeft. De zangeres weigerde namelijk om make-up te dragen gedurende een aflevering. “Ik moest het podium niet op, dus in mijn ogen was het nergens voor nodig.”

Lees meer »

“Kevin is voor doel de minst egoïstische speler”: bekijk de vier assists van De Bruyne voor Haaland, die vijf keer scoort

Zo simpel gaat het allemaal. Slechts twaalf keer heeft Kevin De Bruyne dit seizoen op een voetbalveld gestaan, maar ondertussen zit hij wel in de dubbele cijfers. Met maatje Erling Haaland speelde KDB alles kapot tegen Luton Town: vijf goals voor de ene, vier aangevers voor de andere. Machines. Guardiola: “De connectie tussen Erling en Kevin is geweldig.”

Lees meer »

‘Zwemfestijn van 1001 meter’ al voor 40ste keer in De Valkaart

Zwemclub Valkaart Oostkamp organiseert op zondag 10 maart de veertigste editie van het ‘Zwemfestijn van 1001 meter’. “We zijn geen competitieclub. Het is voor ons een moment dat we op een recreatieve manier toch een beetje aan competitie doen.”
The post ‘Zwemfestijn van 1001 meter’ al voor 40ste keer in De Valkaart appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze was zelf even wereldnieuws, maar nu gaat Bo Van Spilbeeck (65) met pensioen

VTM NIEUWS neemt opnieuw afscheid van een coryfee. Journaliste Bo Van Spilbeeck is begin deze maand 65 geworden en gaat met pensioen. Donderdag is haar laatste werkdag en neemt ze afscheid van de redactie. Vanavond tijdens de nieuwsuitzending van 19 uur blikken de collega’s terug op haar carrière, die teruggaat tot de begindagen van het VTM NIEUWS in 1989.

Lees meer »

Minderjarige opgepakt voor bedreigingen tegen school in Kortrijk

De Lage Kouter, een secundaire school voor bijzonder onderwijs, schrapt vrijdag alle lessen. Een anonieme persoon die zich uitgaf voor een leerling van de school, dreigde met een schietpartij. De politie en het parket nemen de dreiging ernstig en onderzoeken de zaak. Een minderjarige jongeman is opgepakt.

Lees meer »