Krantenkoppen

“Mijn vastberadenheid verhindert oprichting Palestijnse staat”: hoe Netanyahu kloof in Israël én met buitenwereld elke dag groter maakt

Het verzet tegen de regering-Netanyahu groeit, zowel van Israëli’s die verkiezingen eisen als van wanhopige families van gijzelaars in Gaza. Internationaal wordt gewerkt aan een vredesplan, maar de premier wuift dat weg als een “Israëlische overgave”.

Meer krantenkoppen in België

Voormalig premier Wilmès trekt Europese lijst MR, maar kandidatuur is “geen vertrek naar Europa”

Voormalig minister van Buitenlandse Zaken en ex-premier Sophie Wilmès zal de Europese lijst trekken voor de MR. Dat heeft voorzitter Georges-Louis Bouchez zaterdag aangekondigd tijdens een persconferentie. Valérie Glatigny, voormalig minister voor hoger onderwijs in de regering van de Franse Gemeenschap, trekt de Kamerlijst bij de Franstalige liberalen in Brussel.

Lees meer »

Nieuwe fusie in het Harelbeekse voetbal: “Wij hebben een voorbeeldfunctie en we zullen dat waarmaken”

Er komt één grote voetbalclub in Harelbeke, voor zowel jongens als meisjes/vrouwen en mannen. RC Harelbeke en SW Ladies Harelbeke hebben een akkoord om als één club, onder dezelfde paars-witte vlag en onder dezelfde naam ‘RC Harelbeke’, verder door het voetballeven te gaan. “Ontzettend blij met deze fusie”, reageert voorzitter Nico Daenens.
The post Nieuwe fusie in het Harelbeekse voetbal:

Lees meer »

Stadsbestuur Izegem legt nachtwinkels strengere regels op

Nachtwinkels in Izegem zullen binnenkort aan strengere regels moeten voldoen. De stad wil zo een wildgroei aan nachtwinkels tegengaan en de overlast voor buurtbewoners beperken. Zo zullen nachtwinkels zich niet langer kunnen vestigen op minder dan een kilometer van een bestaande nachtwinkel. Er komt ook een verbod voor de nachtwinkels om tussen mei en oktober alcoholische dranken te verkopen tussen

Lees meer »

Extra maatregelen bij voetbalploeg Sporting Lokeren-Temse: “Tijdelijk geen vlaggen en spandoeken meer en tickets op naam”

De voetbalploeg Sporting Lokeren-Temse neemt extra maatregelen na verschillende incidenten dit weekend. Er mogen tijdelijk geen vlaggen en spandoeken meer gebruikt worden en alle tickets moeten op naam staan. Dit weekend speelde Lokeren Temse tegen de beloften van AA Gent. Toen hebben hooligans onder meer vuurpijlen gegooid, zowel in als buiten het stadion.

Lees meer »

“Zuidervaartje is open riool”: Brugs raadslid Ilse Coopman hekelt feit dat waterkwaliteit pas in 2033 goed zal zijn

Recent is de milieudienst een vervuilende lozing van appartementen op het spoor gekomen langs ‘t Zuidervaartje in Brugge. Gemeenteraadslid Ilse Coopman (N-VA) noemt dat vaartje onomwonden een open riool: “Pas vanaf 2033 zal een goede ecologische toestand bereikt worden.”
The post “Zuidervaartje is open riool”: Brugs raadslid Ilse Coopman hekelt feit dat waterkwaliteit pas in 2033 goed zal zijn appeared

Lees meer »

Financieel directeur van Komen-Waasten gaat deze zomer met pensioen

In juli zal Regis Dumortier (63) voor een laatste keer de deuren van het gemeentehuis Komen-Waasten achter zich dichttrekken. Na een indrukwekkende loopbaan van meer dan 41 jaar zal de financieel directeur van Komen-Waasten genieten van zijn pensioen. Het gemeentebestuur is ondertussen gestart met de zoektocht naar zijn opvolger.
The post Financieel directeur van Komen-Waasten gaat deze zomer met pensioen

Lees meer »

Al 100.000 euro in 15 uur tijd: crowdfun­ding van Acid om schadevergoeding te betalen is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

“Ik doe dit niet alleen voor Astrid en Natalia”: Wim (43) toont zich in tv-programma vriendelijkste buurman van Vlaanderen

Van ‘beschamend’ tot ‘ongeloofwaardig’. Astrid Coppens (41) en Natalia Druyts (43) krijgen er op sociale media stevig van langs na de eerste aflevering van ‘Astrid en Natalia: Back To Reality’. Wél veel lof is er voor de hulpvaardige buurman Wim Wouters (43) uit Turnhout. Hij schiet de BV’s te hulp om elf huizen verderop het gras af te rijden. Is

Lees meer »

Winkeldief valt neer tussen de rekken, maar komt later terug om Spar-uitbater te bestelen: “Ik geloofde mijn eigen ogen niet”

Het was een bewogen maandagochtend in de Spar van Runkst toen een klant in het midden van de rekken plots een epileptische aanval kreeg. De medewerkers van de supermarkt deden er alles aan om de man te helpen en waren dan ook opgelucht toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen om hem de nodige zorgen te bieden. Amper enkele uren later

Lees meer »