Krantenkoppen

“Moslims voelen zich een vreemde in eigen land”: hoe nieuwe tempel religieuze verdeeldheid in India blootlegt

Honderdduizenden hindoes trokken maandag naar de Noord-Indiase stad Ayodhya. Daar werd met veel bombarie een enorme nieuwe tempel ingehuldigd. Het gigantische complex zou 100.000 gelovigen per dag moeten ontvangen, maar de locatie van de tempel zet de religieuze spanningen in het land op scherp.

Meer krantenkoppen in België

Jeff Bezos verkoopt voor 8,5 miljard dollar aan Amazon-aandelen

Jeff Bezos heeft nog eens 14 miljoen aandelen van zijn webwinkelreus Amazon verkocht, goed voor ongeveer 2,4 miljard dollar. In negen dagen tijd heeft de Amerikaanse zakenman zo de aangekondigde verkoop van tot 50 miljoen aandelen afgerond. De laatste transactie actie incluis, cashte Bezos in totaal 8,5 miljard dollar.

Lees meer »

Vrouw krijgt geen 760.000 euro schadevergoeding voor pijn na auto-ongeluk: ze kon wél grote kerstboom weggooien

In de Ierse stad Limerick heeft de rechtbank een schadevergoeding van meer dan 760.000 euro afgewezen. De 36-jarige Kamila Grabska eiste dat bedrag van een verzekeringsmaatschappij, omdat ze sinds een auto-ongeluk last heeft van voortdurende nek- en rugpijn. De rechter seponeerde de zaak nadat ze een actiefoto te zien kreeg van de vrouw, die een stevige kerstboom de lucht in

Lees meer »

LIVE GAZA. Onafhankelijke VN-experten vragen wapenembargo tegen Israël – Netanyahu stelt plan voor naoorlogs Gaza voor

Onafhankelijke experten van de Verenigde Naties roepen op tot een wapenembargo tegen Israël. Exportlanden zouden het internationale humanitaire recht schenden als wapens die door hen geleverd worden ingezet zouden worden in de oorlog in de Gazastrook. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu presenteerde zijn oorlogskabinet voor het eerst een formeel plan voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de

Lees meer »

KIJK. Zo chaotisch is het Leuvens stationsplein waar studente werd gegrepen door lijnbus: “Chaos is juist goed, dan letten mensen beter op”

Op een van de drukste stationspleinen in Vlaanderen verongelukte de 27-jarige studente Richa Mishra nadat ze werd gegrepen door een lijnbus. De jonge vrouw was nog maar net enkele weken in België om aan haar doctoraat te werken. Luchtbeelden tonen nu hoe chaotisch het Martelarenplein echt is: “Het verkeer komt van alle kanten, levensgevaarlijk.”

Lees meer »

Koolstofprijs is in vrije val en dat is slecht nieuws voor het klimaat

Broeikasgassen uitstoten wordt al een jaar lang goedkoper voor de Europese industrie. Nochtans zou het net duurder moeten worden als de EU zijn klimaatdoelen wil waarmaken. De huidige prijsdaling is op korte termijn goed nieuws voor bedrijven die veel uitstoten. Maar op langere termijn dreigen de schommelende koolstofprijzen investeringsonzekerheid te veroorzaken.

Lees meer »

Russische piloot die mét zijn helikopter deserteerde tijdens geheime operatie, dood aangetroffen in Spanje

Het was opvallend nieuws afgelopen september toen bekendraakte dat de Russische piloot Maksim Koezminov (28) met een MI-8-gevechtshelikopter naar Oekraïne was gevlogen en gedeserteerd. Maar de jongeman heeft maar kort van zijn nieuwe leven kunnen proeven. Volgens Russische media werd hij dood aangetroffen in Spanje. Vermoord. De Oekraïense geheime dienst (HUR) heeft inmiddels het overlijden van Koezminov bevestigd, zo meldt

Lees meer »

Feestjaar voor Brugse buurtenseizoen afgetrapt: “Registreer je comité om erkenning te krijgen!”

Met de organisatie van de Live Brugse Buurten Boetiek werd donderdagavond in de Magdalenazaal het startschot van het nieuwe werkjaar en feestjaar ‘20 jaar buurtcheques’ gegeven. Er waren liefst 320 enthousiaste Bruggelingen uit meer dan 100 verschillende buurtcomités ingeschreven.
The post Feestjaar voor Brugse buurtenseizoen afgetrapt: “Registreer je comité om erkenning te krijgen!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Waarom kan jij niet tegen kritiek?”: eerste ruzie gooit roet in het eten van Regi en Kristel in ‘Regi gaat trouwen’

De weg naar het altaar is niet zonder slag of stoot voor Regi Penxten (47) en Kristel Hubeny (35), letterlijk dan. De ietwat roekeloze rit naar hun huwelijkschef mondt uit in een eerste ruzie voor de aanstaande bruid en bruidegom. “Ik rijd nooit meer. Trek uw plan”, klinkt het koppig bij Kristel, een antwoord dat niet in goede aarde valt

Lees meer »

Achtjarige is jongste schaker ooit die van grootmeester wint

Het record van de achtjarige Serviër Leonid Ivanovic, die als eerste schaker jonger dan negen een grootmeester in een klassieke wedstrijd versloeg, heeft nauwelijks een week stand gehouden. De nieuwe recordhouder om als jongste ooit een grootmeester te kloppen is Ashwath Kaushik, een Indiase jongen uit Singapore. Kaushik is ook acht, maar… enkele maanden jonger dan Ivanovic.

Lees meer »

Alana Castrique (Cofidis) kijkt uit naar het voorjaar

Zaterdag trekt het Vlaamse wielervoorjaar zich op gang voor de mannen en de vrouwen. Aan de start van de Omloop voor vrouwen staat Alana Castrique (24). Zij hoopt zich te tonen na twee pechjaren.
The post Alana Castrique (Cofidis) kijkt uit naar het voorjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lachende wintersporter zit doodsbange wolf achterna op Italiaanse skipiste, maar riskeert nu fikse boete of zelfs celstraf

Een Franssprekende skiër heeft zich de woede van heel wat wolvenliefhebbers op de hals gehaald door beelden te delen van zijn afdaling op een skipiste in het Italiaanse Val di Fiemme. De man zat tijdens zijn slalom een wolf op de hielen, die doodsbang probeert weg te vluchten en uiteindelijk in een vangnet belandt, tot grote hilariteit van de wintersporter.

Lees meer »

Rechter verplicht regering met dwangsom om honderdtal magistraten te zoeken

Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) is dringend op zoek naar een honderdtal rechters en parketmagistraten. Hij moet al die vacatures uitschrijven op bevel van het Brusselse hof van beroep, anders dreigt een zware dwangsom, zo staat dinsdag in De Standaard en Het Nieuwsblad.
The post Rechter verplicht regering met dwangsom om honderdtal magistraten te zoeken appeared first

Lees meer »