Krantenkoppen

Na de sneeuwellende, de storm: puntgevel woning stort in op naastliggend gebouw

In de Kwalestraat in Bambrugge werd zondagnacht om 2.45 uur de puntgevel van een woning in aanbouw weggeblazen. Deze kwam terecht op de aanpalende woning. Gewonden vielen er niet maar de ravage is enorm.

Meer krantenkoppen in België

Groen wil stopzetting onderhandelingen met Mercosur-landen

Het huidige voorstel voor een vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en de Mercosur-landen (Brazilië, Argentinië, Paraguay, Uruguay) is onaanvaardbaar. Dat zegt de partij Groen maandag bij monde van haar covoorzitter Jeremie Vaneeckhout. Groen wil dat standpunt op de federale regeringstafel brengen en het ook aankaarten in het Vlaams Parlement, om zo de federale en de Vlaamse regering ertoe te bewegen

Lees meer »

Luie Vlaming

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Luie Vlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Agentschap Wegen en Verkeer zet pompwagens in tegen wateroverlast Koninklijke Baan

Er worden op dit moment vijf pompwagens ingeschakeld om de wateroverlast aan te pakken op de Koninklijke Baan in De Haan. Die is in de rijrichting De Haan/Blankenberge al van eind vorige week afgesloten tussen Vosseslag en de tramhalte De Haan aan Zee, omwille van de aanhoudende wateroverlast. Het verkeer moet voorlopig dus nog altijd omrijden via de Driftweg.
The

Lees meer »

15de Kampioenschap van Meulebeke tafeltennis

Op zondag 3 maart om 13 uur organiseert Tafeltennisclub Meulebeke in het clublokaal in de Elbestraat 34 het 15de Kampioenschap van Meulebeke. Medeorganisator Peter Devoldere: “Dit kampioenschap, waarop we geen competitiespelers toelaten, heeft de bedoeling om een ontspannende en gezellige dag aan te bieden aan sportieve Meulebekenaren en/of personen die lid zijn van een Meulebeekse
The post 15de Kampioenschap van

Lees meer »

Amerikaanse president Joe Biden ondergaat jaarlijkse medische controle: resultaten nog niet bekend

De Amerikaanse president Joe Biden – met zijn 81 jaar de oudste zittende president in de geschiedenis van de VS – heeft woensdag zijn jaarlijkse medische routinecontrole ondergaan. Hij bracht in de voormiddag twee en een half uur door in het militaire ziekenhuis Walter Reed, in de stad Washington. De resultaten van het medisch onderzoek worden later op de dag

Lees meer »

Sterrenregister voor stilgeboren kinderen

Voortaan kunnen ouders die hun kindje verliezen tijdens de zwangerschap, het alsnog laten registreren in Zwevegem. Ook zal men de naam kunnen laten plaatsen op de geboortezuil die men jaarlijks ergens plaatst.
The post Sterrenregister voor stilgeboren kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&V maakt de bocht en wil euthanasie bij vergevorderde dementie toelaten: “Wat ons betreft mag debat morgen starten”

CD&V wil praten over euthanasie bij dementie. Dat zegt CD&V-voorzitter Sammy Mahdi in een interview dat dit weekend verschijnt. “We willen de discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen die weinig of zeer ruime morele grenzen hebben.” De partij zal binnenkort haar leden om groen licht vragen om te bekijken onder welke strikte voorwaarden euthanasie mogelijk is bij

Lees meer »

Zaak ontploft: anonieme bron lekt vermeende WhatsApp-conversatie van Horner met jongedame, Red Bull-teambaas reageert kort

Een nieuwe wending in de zaak Christian Horner zorgt voor ongeziene chaos bij Red Bull: een anonieme bron lekte een hele hoop WhatsApp-berichten die de Red Bull-teambaas naar de jongedame die hem beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag zou hebben gestuurd. En die berichten, die wij konden inkijken, bevestigen dat er wel degelijk iets aan de hand was tussen de twee.

Lees meer »

Expert vindt het logisch dat ‘Back to reality’ werd afgevoerd: “Als Astrid en Natalia daar niet altijd sliepen, word je als kijker in de maling genomen”

VTM 2 voert ‘Astrid en Natalia back to reality’ al na één aflevering af. De heisa was onhoudbaar geworden. Er kwam kritiek op het uitgangspunt, én er doken klachten op over de productie. Natalia had zich misdragen op de set en buren beweerden dat de dames het opzet van het programma aan hun voeten veegden.

Lees meer »

Nieuwe lokalen voor rijschool

De Rijschool VTI Ieper neemt vanaf vrijdag 23 februari nieuwe lokalen in gebruik om zo hun groeiende werking optimaal te kunnen verzekeren. De secundaire school op dezelfde site heeft hiervoor ruimte afgestaan waardoor ze nu over extra kantoor-, eet- en opbergruimte beschikken.
The post Nieuwe lokalen voor rijschool appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antwerp moet Overmars nog 9 maanden missen

Marc Overmars (50) vecht zijn wereldwijde schorsing wegens grensoverschrijdend gedrag niet meer aan. De Nederlander staat dus tot midden november aan de kant. Hoe moet het nu verder bij Antwerp, zonder sportieve baas?

Lees meer »

Gemeentebestuur Middelkerke ontving 60 klachten over nieuwe dienstregeling De Lijn

De voorbije weken liepen bij het gemeentebestuur van Middelkerke een 60-tal klachten binnen van inwoners over de nieuwe dienstregeling die De Lijn invoerde op 6 januari. Het grootste probleem situeerde zich aan de halte Leffinge Dorp waar scholieren ‘s morgens niet meer op de overvolle bus richting konden stappen.
The post Gemeentebestuur Middelkerke ontving 60 klachten over nieuwe dienstregeling De

Lees meer »

CD&V maakt bocht over euthanasie: “Discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen met weinig morele grenzen”

CD&V wil praten over euthanasie bij vergevorderde dementie. “We willen de discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen die weinig of zeer ruime morele grenzen hebben”, zegt partijvoorzitter Sammy Mahdi. De nationale partijraad heeft een aantal stellingen voorbereid die in de aanloop naar het verkiezingscongres van CD&V aan de partijleden zullen worden voorgelegd.

Lees meer »