Krantenkoppen

Na de zaak-Eddy Snelders: wat doet een spy cam, kan je dat zomaar kopen en valt zo’n verborgen camera makkelijk op te sporen?

Naast exhibitionisme is ex-voetbalcommentator Eddy Snelders (64) nu ook in verdenking gesteld van voyeurisme. In zijn huis in de Ardennen filmde hij met een spycamera vrouwen op het toilet of onder de douche. Hoe onzichtbaar zijn die camera’s en zijn ze vrij te koop? Kan je zelf controleren of je niet stiekem wordt gefilmd? En wat zegt de wet over die James Bond-achtige spionagegadgets?

Meer krantenkoppen in België

Educatief en therapeutisch tuinieren in BuSO De Hoge Kouter en Residentie Budalys

Serrefabrikant ACD uit Roeselare zet niet alleen in op hobbyserres, maar ook op sociale projecten waarin de serres dienen als therapeutisch en educatief microklimaat voor jongeren met een beperking, ouderen of revaliderende patiënten. BuSO De Hoge Kouter en Residentie Budalys behoren net als UZ Gent tot hun impactvolle sociale projecten.
The post Educatief en therapeutisch tuinieren in BuSO De Hoge

Lees meer »

“Premiumisatie” bezorgt Kinepolis recordresultaten

Kinepolis heeft vorig jaar recordresultaten geboekt. In het eerste volledige jaar zonder coronamaatregelen boekte de bioscoopketen 21,1 procent meer omzet dan in 2022 en verdubbelde ze haar nettowinst. Toch zijn de bezoekerscijfers nog niet op het niveau van voor de pandemie.

Lees meer »

Waarom de boeren maandag Brussel wéér lamleggen: “Consumenten gaan niet weten wat er in hun eten zit”

Maandag rijden de Europese boeren weer met hun tractoren naar Brussel, om er luid te protesteren tegen het Mercosur-vrijhandelsakkoord. Het wát? Landbouweconoom Erik Mathijs (KU Leuven) en boer Tijs Boelens leggen het voor u haarfijn uit. Want de risico’s van dat handelsakkoord zijn niet te onderschatten, vooral niet voor u als consument: “Ze mogen in Zuid-Amerika nog pesticiden gebruiken die

Lees meer »

Brugse Lisa Van Coillie schrijft een psychologische thriller: “De waarheid is een leugen”

Met de psychologische thriller ‘De waarheid is een leugen’, uit bij Van Driel Publishing, debuteert de Brugse Lisa Van Coillie. “Wat voor de ene de waarheid is, is voor de andere een leugen. Met die gedachte speel ik in mijn boek.”
The post Brugse Lisa Van Coillie schrijft een psychologische thriller: “De waarheid is een leugen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Panda’s kostten Pairi Daiza miljoenen, maar wat hebben ze opgebracht?

Pairi Daiza neemt afscheid van drie van hun vijf reuzenpanda’s, maar parkeigenaars Eric Domb en Marc Coucke zullen er geen boterham minder door eten. De beren zijn dure gasten — hun verblijf kostte miljoenen euro’s — maar ook ware geldmachines. Tien jaar na de aankomst van de panda’s is de omzet van het park ruim verviervoudigd. De winst ging zelfs

Lees meer »

Belgisch leger betreurt reputatieschade door vechtpartij met militairen in Noorwegen: “Indien nodig zullen we standvastig optreden”

De vier Belgische soldaten die dit weekend opgepakt werden na een straatgevecht in Noorwegen zijn zondagavond allemaal vrijgelaten. Dat bevestigt Lena Romestrand van de Noorse politie aan HLN. De militairen mogen het land voorlopig niet te verlaten. In een reactie betreurt Defensie “de internationale reputatieschade”, maar belooft het “standvastig op te treden”, indien nodig.

Lees meer »

Vijverpark in Langemark krijgt ‘recreatieve hotspot’ met publieke barbecue

Langs de Vrijbosroute ter hoogte van het Vijverpark komt er een recreatieve hotspot met een multimovepad, twee picknickbanken en zelfs een barbecuestel. De plechtige opening is pas voorzien eind maart. “Ideaal voor fietsers om te genieten van een welverdiende pauze”, zegt schepen van Toerisme Laurent Hoornaert.
The post Vijverpark in Langemark krijgt ‘recreatieve hotspot’ met publieke barbecue appeared first on

Lees meer »