Krantenkoppen

Na eerste meldingen van Aziatisch tijgermug: Oudenaarde start sensibiliseringscampagne 

De stad Oudenaarde start een campagne om inwoners te informeren over de Aziatische tijgermug. De exotische tijgermug is vorig jaar voor het eerst gespot in Oudenaarde. Dat blijkt uit cijfers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) en Sciensano. De stad wil inwoners daarom nu tips geven over hoe ze zich kunnen wapenen tegen de komst van de Aziatische tijgermug.

Meer krantenkoppen in België

Advocate Davina Simons over zaak Nicolas Caeyers: “Ik denk dat hij een correcte bestraffing heeft gekregen”

Deze week heeft de rechtbank een uitspraak gedaan in de zaak van mediafiguur Nicolas Caeyers (31). Hij stond terecht voor de verkrachting van minderjarige jongens en werd daarvoor veroordeeld tot een celstraf van 1 jaar voorwaardelijk. Op sociale media leverde die straf heel wat commotie op omdat velen het een te lichte straf vonden. Nu deelt advocate Davina Simons haar

Lees meer »

“Dit jubileum maakt me blij, maar ook triest. Als ik die foto’s zie …”: Herbert Flack en co keren terug op de buis met ‘Aspe’

Twintig jaar geleden zond VTM de allereerste aflevering van ‘Aspe’ uit. Een feestelijk jubileum dat niet onopgemerkt voorbij gaat: vanaf morgen is de iconische reeks terug te zien op VTM3. Hét moment dus om er nog een Duveltje op te drinken met Herbert Flack (74), Francesca Vanthielen (51) en Lucas Van den Eynde (64). Een gesprek over Duvels in de

Lees meer »

4 op 10 Belgen renoveerden vorig jaar hun huis: “Er is een manier om de verbouwingen sneller én goedkoper te maken”

De renovatiemarkt blijft groeien. Vorig jaar voerde 41 procent van alle huiseigenaars in België minstens één groot renovatiewerk uit. Dat is het hoogste cijfer in jaren. Bieke Gepts van marktonderzoeksbureau Essencia Marketing en Niko Demeester van sectorfederatie Embuild leggen uit hoe dat komt, welke renovaties we het vaakst doen en hoe de toekomst er rooskleurig kan uitzien.

Lees meer »

Prabowo Subianto roept zich uit tot winnaar Indonesische presidentsverkiezingen, oppositie spreekt over fraude

De huidige Indonesische minister van Defensie Prabowo Subianto heeft zichzelf uitgeroepen tot winnaar van de presidentsverkiezingen. Volgens de eerste tellingen zou Prabowo de eerste ronde meteen winnen met zo’n 57 procent. Prabowo noemt het een "overwinning voor alle Indonesiërs". Anies Baswedan, een andere kandidaat, beweert dat er sprake is van verkiezingsfraude.

Lees meer »

Na dagen zonder licht

In het Noorse Andøyo ontwaken de inwoners uit hun gedwongen Arctische siësta. Wanneer in die regio de nacht valt, gaat het licht er twee lange maanden helemaal uit. Toen er aan de horizon plots enkele tinten oranje en roze verschenen, was fotograaf Sébastien Van Malleghem er bij om de eerste warme gloed op het gezicht vast te leggen.

Lees meer »

KIJK. Zo chaotisch is het Leuvens stationsplein waar studente werd gegrepen door lijnbus: “Chaos is juist goed, dan letten mensen beter op”

Op een van de drukste stationspleinen in Vlaanderen verongelukte de 27-jarige studente Richa Mishra nadat ze werd gegrepen door een lijnbus. De jonge vrouw was nog maar net enkele weken in België om aan haar doctoraat te werken. Luchtbeelden tonen nu hoe chaotisch het Martelarenplein echt is: “Het verkeer komt van alle kanten, levensgevaarlijk.”

Lees meer »

HLN ONDERZOEK. Een spits die illegaal in het land is, zwart geld en vechtpartijen in de kantine. Wat is er aan de hand bij Eendracht Aalst?

Een spits die illegaal in het land is, spelers en trainers die in het zwart betaald worden, een veroordeelde bestuurder en vechtpartijen in de kantine: sinds twee Turkse investeerders voetbalclub Eendracht Aalst kochten, loopt het daar helemaal mis. De onderzoekscel van HLN legde het vergrootglas over de club van ex-Gouden Schoen Gilles De Bilde en kwam tot schokkende ontdekkingen.

Lees meer »