Krantenkoppen

Na ruim jaar stilte: Frimout in duet met eerste Portland-zangeres Manon voor nieuwe single ‘Diepe wortels’

De Belgische band Frimout komt na anderhalf jaar radiostilte terug boven water met het duet ‘Diepe wortels’. De groep rond Stef Willems – die je ook kan kennen als woordvoerder van verkeersinstituut Vias – gaat voor deze popballade in zee met Manon Gögös, de allereerste zangeres van Portland.

Meer krantenkoppen in België

Vernieuwde Spar in Ieper opent de deuren op 7 maart

Op donderdag 7 maart opent de vernieuwde Spar langs de Meenseweg in Ieper de deuren. Het worden dus nog drukke dagen voor verantwoordelijken Mira Vandecasteele en Thomas Lignel en met hen de meer dan 40 personeelsleden, aangevuld met flexi’s en jobstudenten.
The post Vernieuwde Spar in Ieper opent de deuren op 7 maart appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrees voor cholera-uitbraak op cruiseschip met meer dan 3.000 opvarenden in Indische Oceaan

Meer dan 3.000 opvarenden zitten vast op een cruiseschip voor de kust van het Oost-Afrikaanse eiland Mauritius, nadat aan boord verschillende passagiers te maken kregen met maag-darmklachten. Vanwege de zieke passagiers weigeren de autoriteiten van Mauritius de Norwegian Dawn te laten aanmeren in de haven van Port Louis. Er wordt gevreesd voor een cholera-uitbraak aan boord, nu zuidelijk Afrika kampt

Lees meer »

Jongeren acteren voor het eerst op het podium in CC het Spoor

Op 2 maart 2024 geven een tiental jongeren uit Harelbeke om 15 uur het beste van zichzelf in CC Het Spoor tijdens het toonmoment van hun theatertraject. Dit toonmoment is het resultaat van acht sessies intens en op een speelse manier theater ontdekken. Ouders, vrienden, leerkrachten en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken.
The post Jongeren acteren

Lees meer »

Alcoholreclame krijgt nieuwe educatieve boodschap, maar sector zet daarmee minister buitenspel

Reclame voor alcohol krijgt een nieuwe educatieve boodschap. In plaats van “Ons vakmanschap drink je met verstand” zullen commerciële boodschappen voor alcoholhoudende dranken voortaan gepaard gaan met de waarschuwing “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”. Dat kondigt de sector maandag aan, maar Het Belang van Limburg schrijft dat volgens federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) nog niets beslist is.

Lees meer »

Vader van Sanda Dia en Acid hebben vandaag voor het eerst contact: “Zeer dankbaar voor het genomen initiatief”

“We zijn Acid zeer dankbaar”, dat zegt Ousmane Dia, de vader van Sanda Dia en oprichter van de Sanda Dia Foundation. Vandaag krijgt youtuber Nathan – Acid – Vandergunst (24) de kans om voor het eerst met Ousmane Dia te spreken, nadat Acid veroordeeld werd en de belofte maakte om een deel van zijn crowdfunding te schenken aan de vzw.

Lees meer »

Amfetamine in bloed Qatargate-speurder: “Zo brengen drieste inlichtingendiensten personen in diskrediet”

Een hoofdinspecteur van de Brusselse federale politie – die het corruptieschandaal Qatargate onderzocht – zou zijn vergiftigd met amfetamine. Wat doet zo’n intoxicatie met een mens? Is vergiftiging met amfetamine een gekende tactiek? En welke geheime dienst zou zich hieraan schuldig hebben gemaakt? Toxicoloog Jan Tytgat en spionage-expert Kenneth Lasoen geven antwoorden. “Dit zijn toestanden die we eerder aan de

Lees meer »