Krantenkoppen

Natuursteenbedrijf Vander Haeghen uit Leuven stopt ermee: “Ik ga nu beeldhouwen”

Het natuursteenbedrijf Vander Haeghen uit Wilsele, bij Leuven, sluit over enkele maanden de deuren. Zaakvoerder Tony vindt geen geschikt personeel meer. Investeren in nieuwe machines ziet hij niet meer zitten. Hij zal daarom alleen nog grafstenen plaatsen, herstellen en onderhouden. En in zijn vrije tijd gaat hij beeldhouwen.

Meer krantenkoppen in België

David (51) maakt kinderdroom waar en trekt met Cirque du Soleil doorheen Europa: “Het is echt een wereld apart”

David Vander Maelen (51) werkt al lang in de evenementensector, maar sinds kort kan hij ook een kinderdroom waarmaken en reist hij voor Cirque du Soleil doorheen Europa als ‘follower’. Hij werkt als freelancer mee aan de op- en afbouw als een show in een stad neerstrijkt. “Het is een bijzonder hechte gemeenschap waar je in terecht komt.”
The post

Lees meer »

Twee Oostendse hotels genomineerd voor Independent Hotel Awards

Twee Oostendse hotels, Rosa Hotel en Les Cabanes d’Ostende, zijn genomineerd voor de gerenommeerde Independent Hotel Awards. Deze nominatie is een belangrijke erkenning van de uitzonderlijke kwaliteit en gastvrijheid die beide hotels bieden aan hun gasten.
The post Twee Oostendse hotels genomineerd voor Independent Hotel Awards appeared first on KW.be.

Lees meer »

ANALYSE. Carl Devos over de schijnbare opening van Bart De Wever richting Vlaams Belang: “Zijn hele strategie straalt wanhoop uit en dan begint hij te dreigen”

N-VA-voorzitter Bart De Wever koppelt de Vlaamse regeringsvorming aan zijn eis voor een Vlaamse meerderheid op federaal niveau. Komt er een federale regering zonder Vlaamse meerderheid, dan hoeft men Vlaams niet op hem te rekenen, zei hij. Dat roept vragen op, niet in het minst of hij hiermee de deur open zet voor regeringsdeelname van Vlaams Belang. Politicoloog Carl Devos

Lees meer »

Hoe Antwerp en kapitein Toby Alderweireld na Nieuwjaar veel meer op mentaliteit dan op kwaliteit voetballen

Hoe sterk staat Antwerp? Het buikgevoel, de statistieken, én Mark van Bommel zijn eensgezind: het is wat het is. “Ik kan er niets anders van maken.” Of hoe ploeg en kapitein Toby Alderweireld na Nieuwjaar veel meer op mentaliteit dan op kwaliteit voetballen. En dan is zélfs een tweedeklasser geen eenvoudige klip om te nemen. Een achtergrondverhaal.

Lees meer »

KIJK. Amerikaanse tieners breken in bij autodealer en stelen 9 wagens, goed voor meer dan een half miljoen euro

Negen tieners hebben in Wisconsin in de Verenigde Staten een enorme buit gemaakt bij een diefstal. De tieners braken ‘s ochtends in bij een autodealer en gingen er elk vandoor met een auto. Op bewakingsbeelden is te zien hoe ze daarvoor zelfs zonder aarzeling een poort rammen. De waarde van de negen auto’s die de jongeren stelen, komt neer op

Lees meer »

“Mijn spelers zijn supermannen”: City-coach Guardiola hekelt bomvolle kalender na zege bij Bournemouth, De Bruyne en Doku vallen in

Eén doelpunt, meer had Manchester City niet nodig om de drie punten binnen te halen op Bournemouth. De Bruyne en Doku startten aanvankelijk op de bank, maar vielen allebei in de tweede helft in. Door deze zege nadert City tot op één punt van Liverpool. Na de match uitte coach Pep Guardiola kritiek op de bomvolle kalender.

Lees meer »

7 gemeenten uit Leiestreek werken samen om trainerstekort bij sportclubs aan te pakken

Enkele gemeenten uit de Leiestreek gaan samenwerken om het trainerstekort bij de verschillende sportclubs aan te pakken. Het gaat om een initiatief van Burensportdienst Leiestreek, waar De Pinte, Deinze, Aalter, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte in zitten. Het overkoepelende project wil de sportclubs steunen om aan een betere instroom, kwaliteit en waardering van trainers te kunnen werken.

Lees meer »

Didier en Frieda zwaaien met goud

Didier Ramoudt (75) en Frieda Tourlemain (73) mochten op 19 februari maar liefst 50 kaarsjes uitblazen op hun huwelijkstaart. Het koppel stapte die dag, maar dan 50 jaar eerder in 1974 in het huwelijksbootje. Didier is geen onbekende in Oostende. Van 1989 tot 1994 en van 2001 tot 2012 was hij gemeenteraadslid in Oostende en
The post Didier en Frieda

Lees meer »

Lagere bonus voor AB-InBev-CEO Doukeris

De miljoenenbonus voor de CEO van AB InBev, Michel Doukeris, is opnieuw gedaald. Dat blijkt donderdag uit het remuneratieverslag dat de Belgisch-Braziliaanse bierreus publiceerde samen met de jaarcijfers.

Lees meer »

“Hij heeft seks met drie vrouwen”: moordenaar Joran van der Sloot is ook in gevangenis populair

Hoewel hij een levenslange straf uitzit voor de moord op twee vrouwen, blijft de Nederlander Joran van der Sloot (36) ook in de gevangenis populair bij het andere geslacht. Een woordvoerder van het Nationaal Penitentiair Instituut van Peru, waar van der Sloot is opgesloten, vertelt aan ‘New York Post’ dat hij er seks heeft met minstens drie verschillende vrouwen.

Lees meer »

Didier Teppa (64) wil met Vlaams Belang nieuwe richting uit in Blankenberge: “Gedaan met dwarsliggen”

Vlaams Belang komt in oktober opnieuw op bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ditmaal echter niet met een oude bekende, maar wel met een nieuw gezicht als lokale aanvoerder: Didier Teppa, 64 en kok van beroep. Ook zijn echtgenote Brigitte Deschacht (57) krijgt een plekje op de lijst. “We willen ons constructief opstellen.”
The post Didier Teppa (64) wil met Vlaams Belang nieuwe

Lees meer »

Marc Degryse is onder de indruk van paars-wit: “Dit Anderlecht gaat met Union uitmaken wie kampioen wordt”

“Anderlecht heeft op Club Brugge een statement gemaakt.” Marc Degryse is zeer te spreken over hetgeen paars-wit op ‘Super Sunday’ liet zien. “Met aanvallende intenties, intensiteit én nog eens de juiste vervangingen.” Over Club Brugge en Ronny Deila is onze huisanalist minder te spreken. “De beker moet het seizoen van blauw-zwart redden.” Hetzelfde kan gezegd van Antwerp.

Lees meer »