Krantenkoppen

Nederlandse moeder die man en kind verloor bij raketaanval in Irak: “Kwam uit het niets, opeens stortte plafond in”

Het Iraaks-Nederlandse gezin dat vorige week werd getroffen door een Iraanse aanval, werd volkomen verrast door de raketten. “Opeens kwam het plafond naar beneden”, zegt moeder Hana Jutyar, die ook de Nederlandse nationaliteit heeft. Zij verloor bij de aanval haar man – vermoedelijk het doelwit van de aanval – en haar 11 maanden oude baby. Hana zelf en één van haar zonen raakten gewond. Iran zegt dat het “een Israëlisch spionagecentrum” viseerde.

Meer krantenkoppen in België

Woonzorgcentrum en assistentiewoningen onder verhoogd toezicht na waslijst aan problemen: “We hebben zélf opnamestop ingevoerd”

Woonzorgcentrum Zilverduin en de bijhorende assistentiewoningen staan onder verhoogd toezicht. De faciliteiten in De Haan behoren tot de Franse groep Orpea, waar eerder al problemen opdoken in meerdere zorginstellingen. Het Departement Zorg stelde een waslijst aan tekortkomingen vast, waaronder een nijpend personeelstekort. “We zijn ons bewust van de problemen”, reageert woordvoerder Marijke Verboven.

Lees meer »

Moeder van Sanda Dia breekt voor het eerst de stilte: “Stop met zijn dood te recupereren, zijn ziel moet kunnen rusten”

De moeder van Sanda Dia heeft via haar advocaat een open brief verspreid. Dat de discussie rond klassenjustitie nu weer helemaal oplaait na de veroordeling van Acid zit haar niet lekker. “Sanda’s ziel moet kunnen rusten. Ik hoop dat de recuperatie van dit verschrikkelijke gebeuren mag stoppen”, stelt Annemie De Vel. Hieronder vindt u de integrale inhoud van de brief.

Lees meer »

Vader van Bianca Censori slaat alarm na inbreuk op zedenfeiten: “Kanye behandelt haar als een naakte trofee”

Een doorzichtig topje en een panty met niets onder of boven. Zelfs tabloid ‘Daily Mail’ zag zich genoodzaakt om de foto’s van Bianca Censori (29) te censureren. De vader van Kanye Wests (46) halve trouwboek slaat dan ook alarm: hij heeft genoeg van de ronduit schokkende, naakte outfits waarin zijn dochter rondparadeert. Hij eist een gesprek met de rapper om

Lees meer »

Trump wil dat Biden IQ-test aflegt: “Dan weten we waarom hij zulke vreselijke beslissingen neemt”

In een bericht op zijn socialmediaplatform ‘Truth Social’ heeft Amerikaans ex-president Donald Trump (77) opnieuw uitgehaald naar zijn Democratische rivaal en huidig president Joe Biden (81). Volgens Trump moet Biden, die gisteren zijn jaarlijkse medische onderzoek onderging, ook een IQ-test afleggen. “Misschien komen we er dan achter waarom hij zulke vreselijke beslissingen neemt”, aldus Trump.

Lees meer »

Nieuwe klacht voor seksuele agressie tegen Franse acteur Gérard Depardieu

Een decorontwerpster heeft klacht ingediend tegen de Franse acteur Gérard Depardieu. De 53-jarige vrouw beschuldigt hem van seksuele agressie tijdens het draaien van de film "Les volets verts" van Jean Becker in 2021. Dat bevestigt de advocate van de vrouw. Depardieu is in Frankrijk de voorbije maanden al vaker beschuldigd van seksueel geweld.

Lees meer »

DB’s blikken samen met familie en supporters terug op het seizoen

In ‘t Groot Schardauw in Sint-Eloois-Winkel kwam de volledige groep van Winkel Sport B vrijdag samen om de titel van de DB-ploeg van vorig jaar te vieren. De reserveploeg van Winkel Sport B, is de B-ploeg van de B-ploeg van de voetbalvereniging.
The post DB’s blikken samen met familie en supporters terug op het seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weerbericht: pas maandagavond stilaan droog

Het blijft maandag zwaarbewolkt tot betrokken met in de meeste streken regen. De neerslaghoeveelheden kunnen in het westen oplopen tussen 20 en lokaal 30 l/m². In de late namiddag verwachten we veeleer lichte regen bij tussenpozen.

Lees meer »

Deense premier waarschuwt “naïef” Europa: “Oekraïne is nog maar eerste doelwit van Rusland”

De Deense premier Mette Frederiksen heeft in een interview met de Britse zakenkrant ‘Financial Times’ gewaarschuwd dat Europa niet “naïef” mag zijn en moet vermijden om dezelfde fouten te maken als in de jaren 30 van vorige eeuw. Ze pleit ervoor om meer geld te investeren in de Europese defensie-industrie en die op te schalen, om het “imperialistische Rusland” in

Lees meer »

OpenAI beschuldigt The New York Times van “hacken” ChatGPT

OpenAI beschuldigt The New York Times van het “hacken” van zijn chatbot ChatGPT. Daarmee zou de Amerikaanse krant misleidend bewijs willen verzamelen in een rechtszaak die is aangespannen tegen het AI-bedrijf om het schenden van auteursrechten. OpenAI heeft de rechter daarom gevraagd om delen van de aanklacht te verwerpen.

Lees meer »

Studenten organiseren obstakelrun voor kinderen in De Haan

Als onderdeel van de lesmodule Sport Business Project organiseren Howest-studenten Ward Verriest, Julie Kimpe, Gilles Plaete en Jekaterina Sciukina op vrijdag 29 maart een uniek sportevenement in Haneveld, bedoeld voor alle leerlingen van het derde tot en met zesde leerjaar uit De Haan.
The post Studenten organiseren obstakelrun voor kinderen in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ives Serneels coacht voor de 150ste keer de Red Flames: “Als ze me morgen ontslaan, dan is het maar zo. Ik weet wat ik al gerealiseerd heb’”

De eerste maal dateert van 24 mei 2011, intussen bijna 13 jaar geleden, tegen Noord-Korea. Vrijdagavond zal Ives Serneels voor de 150ste keer in de dug-out van de Red Flames plaatsnemen. Maar het is niet voor dat jubileum dat hij HLN thuis ontvangt. Er zijn praktische redenen. Time management. Een bondscoach neemt zijn werk mee naar huis. Een flipchart in

Lees meer »