Krantenkoppen

Net geen kwart van de Brusselaars heeft andere Europese nationaliteit

In heel Brussel woonden vorig jaar 287.590 personen met een nationaliteit van de Europese Unie, zonder Belg te zijn. Dat blijkt maandag uit de nieuwste jaarcijfers van Brussels statistiekbureau Bisa. Het aantal niet-Belgische Europeanen komt neer op 23,2 procent van alle Brusselaars.

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. VS komen met resolutie VN voor gevechtspauze – UNICEF: één op zes kinderen in noorden Gaza acuut ondervoed

De VS zijn van plan een resolutie voor te leggen aan de VN-Veiligheidsraad die pleit voor een tijdelijke gevechtspauze “zo snel als praktisch mogelijk”. Dat meldt persbureau ‘Reuters’ vandaag. Israël dreigt juist het grondoffensief in Rafah te starten als terreurbeweging Hamas de overgebleven gijzelaars niet vrijlaat voor het begin van de ramadan volgende maand. Dat zei Benny Gantz, lid van

Lees meer »

Accordeonfeest in Ter Deeve

Op zondag 10 maart verzorgt de Accomusicband zijn 33ste accordeonconcert in feestzaal Ter Deeve in de Bonestraat 24. Het concert wordt om 14.30 uur gebracht door een groep gemotiveerde muzikanten onder leiding van Noël Van Gaever. Voor het gastoptreden tekent Jan Couvreur.
The post Accordeonfeest in Ter Deeve appeared first on KW.be.

Lees meer »

43 procent meer rechters nodig om rechtbanken normaal te laten functioneren

Om de rechtbanken in ons land normaal te laten functioneren, zijn er 43 procent meer rechters nodig. Dat is de conclusie van een werklastmeting van rechters uitgevoerd door het College van de Hoven en Rechtbanken bij ruim 1.000 magistraten en 1.300 griffiers. "De zware werklast gaat ten koste van zowel de efficiëntie van het rechtssysteem als de aantrekkelijkheid van het

Lees meer »

Scheidsrechter Johan (69) krijgt hartstilstand tijdens voetbalmatch, omstanders redden zijn leven: “Je zag meteen dat het ernstig was”

Johan Lamote (69) uit Beernem is zaterdag door het oog van de naald gekropen. De man, al jaren actief als voetbaltrainer en scheidsrechter, zakte vlak na de aftrap van de derby tussen de U15-jeugdploegen van Merendree en Aalter plots in elkaar. Twee omstanders, waaronder trainer van Merendree Thomas Lefere (40), snelden de man te hulp.

Lees meer »

Te koop: boot van mensensmokkelaars, veertig zwemvesten inbegrepen

Een zodiac, een opblaasbare motorboot, die in beslag werd genomen tijdens een onderzoek naar mensensmokkel aan de kust wordt openbaar verkocht op de overheidswebsite Finshop. Wie het hoogste bod doet, krijgt er zelfs veertig reddingvesten en jerrycans met benzine bij. “Onbegrijpelijk, choquerend zelfs”, klinkt het in politiekringen.

Lees meer »

Pep Guardiola geeft update over Kevin De Bruyne: “Hij is niet geblesseerd, maar ik weet niet of hij al 100% is”

Kan Manchester City een zeventiende wedstrijd op rij ongeslagen blijven? Na de gewonnen inhaalwedstrijd van afgelopen week (1-0 tegen Brentford) gaat City op bezoek bij The Cherries van Bournemouth. Krijgen we De Bruyne weer op het veld te zien, nadat hij tegen Brentford aan de bank gekluisterd bleef vanwege “een probleempje” aan de hamstring? Volg het op de voet in

Lees meer »

8450Anders wil veiligere fietsoversteken aan Spuikomlaan: “Je laat je kinderen best een andere weg nemen”

Fietsers vinden het kruispunt van de Polderstraat en de Spuikomlaan gevaarlijk. “Een analyse van de Fietsersbond bevestigt de onveilige situatie. Ook de nabijgelegen oversteek aan de Schietbaanstraat is hachelijk voor fietsers. Snelheid remmende maatregelen laten echter al twee jaar op zich wachten”, aldus 8450Anders, dat oproept tot dringende actie.
The post 8450Anders wil veiligere fietsoversteken aan Spuikomlaan: “Je laat je

Lees meer »

Ondernemer Bart Coeman uit Aartrijke: “Speelgoedwinkels hebben het in heel Europa moeilijk”

Ondernemer Bart Coeman uit Aartrijke bij Zedelgem realiseert dezer dagen met de acht winkels van zijn retailgroep Yess! een omzet van 12 miljoen euro. In 2017 verkocht hij al zijn aandelen in de (nu failliete) speelgoedketen Fun, die hij zelf opgericht had. “De speelgoedwereld was toen al aan het veranderen.”
The post Ondernemer Bart Coeman uit Aartrijke: “Speelgoedwinkels hebben het

Lees meer »

Vliegtuig maakt noodlanding nadat er rookontwikkeling ontstaat door iets wat we allemaal dagelijks doen

Een vlucht van de Filipijnen naar Shanghai is met drie uur vertraging aangekomen. De piloot moest een noodlanding maken in Hong Kong nadat het vliegtuig plots vol rook hing. Eerst was er paniek, maar al snel werd duidelijk wat gebeurd was. Een powerbank, die een tablet aan het opladen was, was ontploft en in brand gevlogen. “We waarschuwen niet voor

Lees meer »

Marianne Vos klopt Kopecky in de sprint van Omloop Het Nieuwsblad

Geen twee op een rij voor Lotte Kopecky (SD Worx) in de Omloop Het Nieuwsblad bij de vrouwen. In de sprint om de zege werd de regerende wereldkampioene zaterdag geklopt door de Nederlandse Marianne Vos van Visma – Lease a Bike, die bij haar eerste deelname aan de Omloop meteen raak schoot. De derde plaats was voor de Italiaanse kampioene

Lees meer »

Verdachte van verdwijning Madeleine McCann zwijgt in rechtszaal

Christian Brückner, de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann, heeft vrijdag in de rechtbank geen uitspraken gedaan. De 47-jarige Brückner moet zich in het Duitse Braunschweig verantwoorden voor meerdere aanklachten van verkrachting en kindermisbruik, begaan tussen 2000 en 2017 in Portugal, waar ook McCann verdween.

Lees meer »