Krantenkoppen

Net wanneer Jos de politie helpt, wordt zijn fiets gestolen: “Eerste keer in 26 jaar dat ik hem niet op slot had”

Een goede daad wordt niet altijd beloond. Integendeel. Terwijl LO-leerkracht Jos Wilberts vorige week op de besneeuwde Kempische brug de politie auto’s omhoog hielp duwen, werd zijn fiets even verderop gestolen. “Het was de eerste keer in 26 jaar dat ik hem niet op slot had gezet.”

Meer krantenkoppen in België

Beselaarse atletes scoren met medailles op VK in Diest

Ook op het Vlaams kampienschap veldlopen zetten de Beselaarse atletes van Flac Ieper mooie prestaties neer. Febe Van Hollebeke werd derde bij de pupillen. Haar zussen Fien en Fran werden eerste bij de miniemen en cadetten. Betine Kesteloot won zilver bij de cadetten.
The post Beselaarse atletes scoren met medailles op VK in Diest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drugsdealer uit Avelgem opgepakt met 300 xtc-pillen

Vandaag raakte bekend dat op zaterdag 10 februari een interventieploeg van de politiezone Mira een drugsdealer kon oppakken. De verdachte had liefst 300 xtc-pillen bij.
The post Drugsdealer uit Avelgem opgepakt met 300 xtc-pillen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Pascal, je moet niet liegen, hé!”: vrouw stelt zich geen burgerlijke partij, maar kan het niet nalaten tussen te komen

Een 65-jarige man uit Meulebeke moest zich verantwoorden voor partnergeweld. Het werd een opmerkelijk pleidooi, mede doordat zijn vrouw vanuit de zaal de hele tijd tussenkwam. “Eén pintje? Een hele bak, ja.”
The post “Pascal, je moet niet liegen, hé!”: vrouw stelt zich geen burgerlijke partij, maar kan het niet nalaten tussen te komen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franse ex-president Sarkozy veroordeeld tot 1 jaar cel voor campagnefraude

De voormalige Franse president Nicolas Sarkozy is woensdag in beroep veroordeeld tot één jaar cel, waarvan zes maanden met uitstel. In het zogeheten Bygmalion-dossier stond Sarkozy samen met twaalf kaderleden terecht voor de vermoedelijke illegale financiering van zijn campagne voor de presidentsverkiezing van 2012, die Sarkozy verloor.

Lees meer »

LIVEBLOG ALGARVE. Het peloton laat acht onbekende renners wegrijden – Evenepoel en Van Aert willen meedingen naar de overwinning

De eerste aankomst bergop in de Ronde van de Algarve. Remco Evenepoel is de uitgesproken topfavoriet, maar ook Wout van Aert kan misschien overleven. In de tweede rit tussen Lagoa en Alto da Foia moeten de renners 171.9 kilometer afleggen. Krijgen we een Belgisch onderonsje voor de zege ? Volg het op de voet op HLN, vanaf 15u50 kan u

Lees meer »

Burgerinitiatief deelt 2.025 liefdesbomen uit

Bij de Chalet d’Amour op De Munt konden de Roeselarenaars afgelopen zaterdag hun bomenpakket afhalen. Deze actie van het burgerinitiatief Meer Bomen in Roeselare in samenwerking met Stad Roeselare kwam er in de aanloop naar Valentijn. Er werden in totaal 2.025 bomen verdeeld, waardoor Roeselare opnieuw wat groener is geworden. (foto SB)
The post Burgerinitiatief deelt 2.025 liefdesbomen uit appeared

Lees meer »

Huiszoekingen in Italië in zaak rond aanslag op Zweden in Brussel

De Italiaanse antiterreurpolitie heeft dinsdag huiszoekingen uitgevoerd bij achttien personen die in verband worden gebracht met Abdesalem Lassoued, de Tunesiër die op 16 oktober 2023 twee Zweden doodschoot in Brussel. Het gaat om personen met wie Lassoued contact zou hebben gehad toen hij tussen 2012 en 2016 in Italië verbleef.

Lees meer »

“Samenwerken in plaats van naar elkaar te wijzen”: zo wil minister Verlinden drugsgeweld in Brussel aanpakken

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) erkent dat het niet eenvoudig wordt om de drugscriminaliteit in Brussel aan te pakken. “In een land dat zo complex is als het onze, met bevoegdheden die verdeeld zijn, moeten heel veel partners zich inzetten.” Ook de problematiek zelf is maatschappelijk gecompliceerd. Toch is het volgens haar niet te laat. “We móeten dit

Lees meer »