Krantenkoppen

Netanyahu maakt kloof in Israël én met buitenwereld elke dag groter

Het verzet tegen de regering-Netanyahu groeit, zowel van Israëli’s die verkiezingen eisen als van wanhopige families van gijzelaars in Gaza. Internationaal wordt gewerkt aan een vredesplan, maar de premier wuift dat weg als een “Israëlische overgave”.

Meer krantenkoppen in België

T2 van Jong Male (2A) Kenneth Dhondt droomt nu al van de titel

Jong Male hunkert naar de titel. Op bezoek bij Woudsport Houthulst A kregen de kampioensdromen een fikse dreun. De jongens van coach Stijn Desmet verloren met 3-0 en zien hun dichtste belager naderen tot op twee punten.
The post T2 van Jong Male (2A) Kenneth Dhondt droomt nu al van de titel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer Westhoek stelt nieuwe Mobiele Commando Unit voor

Even leek het alsof er een uitslaande brand woedde in het oude gemeentehuis van Merkem, maar het was een simulatie om het belang van de nieuwe Mobiele Commando Unit voor te stellen.
The post Brandweer Westhoek stelt nieuwe Mobiele Commando Unit voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG STVV-WESTERLO. STVV op weg naar jubileumzege, of perst onmondig Westerlo er nog een slotoffensief uit?

Twee ploegen die graag voetballen: het ideale recept voor een mooie wedstrijd. STVV viert vandaag bovendien zijn honderdjarig bestaan, dus het is feest in en rond Stayen. De Kanaries kunnen vrijuit voetballen en dromen stiekem nog van de top zes. Westerlo zou een driepunter best nog wel kunnen gebruiken om de play-downs definitief te vermijden. Volg het op de voet

Lees meer »

Gameontwikkelaar Electronic Arts schrapt bijna 700 jobs

Gameontwikkelaar Electronic Arts (EA) gaat 5 procent van zijn personeel, zo’n 670 werknemers, ontslaan. Het Amerikaanse bedrijf, bekend van onder meer FIFA en The Sims, sluit zich daarmee aan bij alle gamebedrijven die de afgelopen tijd ontslagrondes hebben aangekondigd, waaronder Sony en Microsoft.

Lees meer »

48-jarige man blijft schuldig aan brandstichting bij milieu-inspecteur en nu ook aan brandstichting bij ex-werkneemster

Een 48-jarige man uit Roeselare is in beroep veroordeeld voor brandstichting bij de gezinswoning van milieu-agent Dimitri Geerolf in Staden en aan het tuinhuis van een voormalige werkneemster. Hij werd aan de galg gepraat door zijn ex. Toch krijgt hij een lichtere straf.
The post 48-jarige man blijft schuldig aan brandstichting bij milieu-inspecteur en nu ook aan brandstichting bij ex-werkneemster

Lees meer »

Limburgse ziekenhuizen ZOL en Jessa bestrijden obesitas bij kinderen

Het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk en Jessa Ziekenhuis in Hasselt starten elk met een gespecialiseerd centrum om overgewicht bij kinderen te bestrijden. Tegen een absolute minimumkost en in nauwe samenwerking met andere zorgpartners willen ze zorg op maat aanbieden. Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) erkent beide ziekenhuizen daarvoor als Pediatrisch Multidisciplinair Obesitascentrum (PMOC).

Lees meer »

Woonzorgcentrum Zilverduin en assistentiewoningen onder verhoogd toezicht

Woonzorgcentrum Zilverduin in De Haan en de bijhorende assistentiewoningen staan onder verhoogd toezicht. Dat bevestigt het Departement Zorg woensdag. De Vlaamse overheidsdienst plaatste het woonzorgcentrum onder verhoogd toezicht na enkele negatieve inspecties.
The post Woonzorgcentrum Zilverduin en assistentiewoningen onder verhoogd toezicht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bpost-CEO sluit herstructurering niet uit na einde krantencontract: “We doen er alles aan om zoveel mogelijk jobs te behouden”

Als bpost in de toekomst minder kranten kan bezorgen, valt een herstructurering niet uit te sluiten. Dat heeft de nieuwe CEO Chris Peeters gezegd in de bevoegde Kamercommissie. "Maar we gaan er alles aan doen om zoveel mogelijk volume en zoveel mogelijk jobs te behouden", zegt hij. Peeters deed ook zijn toekomstplannen voor het bedrijf uit de doeken.

Lees meer »

Ex-finaliste Miss België werd weggestemd door uiterlijk in ‘Het onbekende’: “Mensen denken dat ik dom ben”

“Ik wil tonen dat ik méér ben dan een poppemieke.” Maar daar kreeg Silvana Spyros (27) bijna de kans niet toe in ‘Het onbekende’. Ze werd weggestemd, maar mocht als plottwist het andere team vervoegen. Dat ze werd afgerekend op haar uiterlijk, hakt er stevig in, vertelt ze in ‘TV Familie’. Een vooroordeel waar ze als voormalige eredame van Miss

Lees meer »

Assisen scalpermoord – Beschuldigde geeft toch toe dat hij slachtoffer bewust de keel oversneed

Ridoan Oudaha (43) heeft na de getuigenverhoren toch toegegeven dat hij zijn ex-partner Jill Himpe (36) bewust de keel oversneed. Tijdens het onderzoek en op het assisenproces hield de beschuldigde vol dat hij het slachtoffer op 5 november 2019 per ongeluk verwondde. “Ik kreeg het niet over mijn lippen”, klonk het.
The post Assisen scalpermoord – Beschuldigde geeft toch toe

Lees meer »

“Oude tradities komen dit carnavalsweekend terug”: Poperinge maakt zich klaar voor het Keikoppencarnaval

De verkleedkostuums mogen weer bovengehaald worden, want van donderdag 7 tot en met zondag 10 maart staat een nieuw Keikoppencarnavalsweekend op de agenda in Poperinge. De bekende Kindercarnavalstoet, het Masjer’n en de Keikoppencarnavalstoet zijn weer van de partij, maar enkele oude tradities worden weer opgevist.
The post “Oude tradities komen dit carnavalsweekend terug”: Poperinge maakt zich klaar voor het Keikoppencarnaval

Lees meer »