Krantenkoppen

Netflix, Hollywoods nieuwe maestro

21:01 Netflix hoopt dinsdag op flink wat Oscarnominaties. Maar de streamingreus is ook zelf bingemateriaal geworden voor de concurrentie telkens wanneer hij zijn cijfers bekendmaakt.

Meer krantenkoppen in België

Arnaud Jaecques gaat tijdens Gent-Staden enkel supporteren: “Atom 6 is een sympathieke ploeg”

Zondag wordt in de regio gekoerst. Gent-Staden, een interclub die al enkele jaren uitsluitend in en rond Staden wordt gereden, staat op de kalender als opener van de Beker van België voor elites en beloften. Arnaud Jaecques start niet, maar gaat z’n ploegmaats van Atom 6 aanmoedigen.
The post Arnaud Jaecques gaat tijdens Gent-Staden enkel supporteren: “Atom 6 is een

Lees meer »

Bijna alle Belgische stranden overschrijden Europese drempels: plastic zwerfvuil en bouwafval grootste vervuilers

Belgische stranden overschrijden bijna op alle punten de Europese drempels voor een goede milieutoestand. Dat blijkt woensdag uit de eerste metingen van vzw Proper Strand Lopers in opdracht van de minister van de Noordzee Paul Van Tigchelt (Open Vld) en de dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid. Plastic afval en constructieafval zijn de twee grootste categorieën afval die op

Lees meer »

Koksijde reageert met verbazing over actie tegen uitbreiding Golf Ter Hille: “Geen bedreiging voor landbouwsector en milieu”

De verbazing van de Koksijdse burgemeester Marc Vanden Bussche en Jan Deramoudt, directeur van Golf Ter Hille, was groot toen het hen ter ore kwam dat de provinciefractie en Groen West-Vlaanderen vandaag (vrijdagnamiddag) een actie zouden plannen om hun ongenoegen te demonstreren over de geplande uitbreiding van het golfterrein. Koksijde reageert en benadrukt dat de uitbreiding helemaal geen bedreiging vormt

Lees meer »

Schilderijen, etsen en tekeningen van James Ensor te zien in Brussel: “Hier kwam hij als mens en kunstenaar tot bloei” 

Na een eerste tentoonstelling met stillevens in zijn geboortestad Oostende gaat een tweede expo open in Brussel, in dit Ensorjaar. In de Koninklijke Bibliotheek zijn schilderijen, etsen en heel uitzonderlijk ook allerlei geestige tekeningen van James Ensor te zien. Oostendenaar Ensor studeerde in Brussel en kwam er vaak terug, om tentoon te stellen of vrienden op te zoeken.

Lees meer »

Koolstofprijs is in vrije val en dat is slecht nieuws voor het klimaat

Broeikasgassen uitstoten wordt al een jaar lang goedkoper voor de Europese industrie. Nochtans zou het net duurder moeten worden als de EU zijn klimaatdoelen wil waarmaken. De huidige prijsdaling is op korte termijn goed nieuws voor bedrijven die veel uitstoten. Maar op langere termijn dreigen de schommelende koolstofprijzen investeringsonzekerheid te veroorzaken.

Lees meer »

“Vanaf de eerste dag een succes”: Chris Bevernage en Ri4vos vieren 15-jarig bestaan van Marktcafé Les Halles in Ieper

Op 9 maart zal het precies vijftien jaar geleden zijn dat Chris Bevernage de deuren van Les Halles op de Grote Markt opende en dus trok hij aan de mouwen van zijn vrienden Wim Vandamme en Bart Devos van Ri4vos om er iets speciaals rond te organiseren. Het resultaat: vier gratis optredens op elke negende van de maanden maart, april,

Lees meer »

Europese speelgoedmakers waarschuwen voor “onveilig” speelgoed bij Chinese webwinkel Temu

De Europese speelgoedindustrie stelt de kwaliteit van speelgoed verkocht op de Chinese webwinkel Temu aan de kaak. Toy Industries of Europe kocht er negentien stuks speelgoed, waarvan geen enkel volledig in regel was met de EU-regels. Bovendien was er bij achttien van de negentien sprake van een “reëel veiligheidsrisico”, zegt de belangenorganisatie dinsdag.

Lees meer »

Exotische roots, blauw bloed of eerste transvrouw: één van deze vijf wordt volgens ons Miss België

Liefst 32 dames, slechts één kroon. Maanden van voorbereiding komen zaterdag 24 februari tot een einde met de grote finale in Plopsaland De Panne. Wie van de finalistes neemt de titel van Emilie Vansteenkiste (22) over? Wordt het Lennie Blockmans (25) en krijgt ons land zo een eerste transvrouw als Miss België? Of gaat Parnian Robatsarpooshi (22), die als kind

Lees meer »

Studenten organiseren obstakelrun voor kinderen in De Haan

Als onderdeel van de lesmodule Sport Business Project organiseren Howest-studenten Ward Verriest, Julie Kimpe, Gilles Plaete en Jekaterina Sciukina op vrijdag 29 maart een uniek sportevenement in Haneveld, bedoeld voor alle leerlingen van het derde tot en met zesde leerjaar uit De Haan.
The post Studenten organiseren obstakelrun voor kinderen in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trainer Pascal Dermaux droomt van de promotie met Sparta Dikkebus: “Naar eindronde om die te winnen”

Sparta Dikkebus boekte vorig weekend een nipte 4-3-overwinning tegen staartploeg VKW Vleteren. Desondanks was coach Pascal Dermaux niet zo tevreden over het geleverde spel. Ondertussen lijken de Spartanen wel op weg naar de eindronde.
The post Trainer Pascal Dermaux droomt van de promotie met Sparta Dikkebus: “Naar eindronde om die te winnen” appeared first on KW.be.

Lees meer »