Krantenkoppen

Niet alleen rijksregisternummers, maar ook gevoelige info over schuldaflossingen en erfenissen gelekt bij cyberaanval Limburg.net

Bij de cyberaanval op het computersysteem van Limburg.net zijn niet alleen adressen en rijksregisternummers gestolen, maar ook andere gevoelige informatie, bijvoorbeeld over schuldaflossingen van klanten. Dat blijkt uit een onderzoek van onze data-expert Tim Verheyden.

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse regering bereikt akkoord met boeren: tot oktober halve stop op aankoop landbouwgrond

De Vlaamse regering heeft na lang onderhandelen een akkoord bereikt over maatregelen die tegemoet moeten komen aan de bezorgdheden van de boeren. De overheid zal tot oktober “terughoudendheid” zijn bij het aankopen van landbouwgronden (lees: er komt een halve pauzeknop). Daarnaast zal de regering de administratieve lasten voor de boeren verminderen. Boerenbond-topman Lode Ceyssens laat alvast verstaan dat hij bereid

Lees meer »

Chiro Joeki krijgt hulp van ouders en oud-leiding voor megapannenkoekenbak

Met zo’n 10.000 pannenkoeken als doel was het in de lokalen van Chiro Joeki een gezellige drukte. Leiding, ouders en oud-leiding stonden met blozende wangen rond de bakplaten. Van in de vroege ochtend worden de porties deeg klaargemaakt. Het geheime Chirorecept hangt aan de muur en wordt door de deegmakers punctueel gevolgd: vijf kilogram bloem,
The post Chiro Joeki krijgt

Lees meer »

Hij doet het weer: Haaland bezorgt City drie punten tegen stug Brentford

Manchester City mag Erling Haaland andermaal bedanken. Dankzij de Noor zijn zeventiende doelpunt van het seizoen wonnen de Citizens de inhaalwedstrijd tegen een scherp Brentford. City nadert zo tot op één punt van leider Liverpool. Jérémy Doku kreeg een halfuur speeltijd, maar kon niet flitsen. Kevin De Bruyne kreeg een rustdag van Pep Guardiola.

Lees meer »

Vier Belgische soldaten opgepakt na een gewelddadig incident in Noorwegen

De Noorse politie heeft zaterdagnacht vier Belgische soldaten gearresteerd na een gewelddadig incident in de stad Åndalsnes. Dat meldt ‘Dagbladet’. Volgens de Noorse krant waren de soldaten in Noorwegen om mee te trainen in winterse omstandigheden. Defensie bevestigt aan VTM NIEUWS de arrestaties, maar wil verder niets zeggen “op uitdrukkelijke vraag van de Noorse politie”.

Lees meer »

Geoffrey Vandenberghe start ‘FietSateljee VDB’ in zijn garage

Geoffrey Vandenberghe start vanaf 1 maart een fietshersteldienst in de garage van zijn woning in de Seulestraat 29 in Nieuwkerke. “Ik zal zowel mechanische als elektrische fietsen onderhouden en herstellen”, vertelt Vandenberghe.
The post Geoffrey Vandenberghe start ‘FietSateljee VDB’ in zijn garage appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeldzame obus uit Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht in Zillebeke: “Te gevaarlijk om te vervoeren”

In Zillebeke heeft ontmijningsdienst DOVO een obus tot ontploffing moeten brengen. Met voorwerpen uit de Eerste Wereldoorlog gebeurt dat vaker in de Westhoek, maar deze keer bleek het projectiel toch gevaarlijker. Het ging om een artilleriegranaat uit de Tweede Wereldoorlog waarvan de ontsteker in slechte staat was. "Het was zelfs te gevaarlijk om te vervoeren."

Lees meer »

Weyts wil proffen sneller kunnen ontslaan

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) komt met een grondige hervorming van het evaluatiesysteem op hogescholen en universiteiten. Disfunctioneel personeel, bijvoorbeeld als er sprake is van grensoverschrijdend gedrag, staat voortaan sneller op straat. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees meer »

IN BEELD – Queen herleeft in Kursaal Oostende dankzij ‘Queen The Music’ met Starstruck-winnaar Sonny Vande Putte

Met tientallen hits in de jaren 70, 80 en 90, is Queen een van de succesvolste popgroepen uit de geschiedenis. De band staat bekend om haar muzikale veelzijdigheid, gelaagde arrangementen, harmonieën en krachtige liveoptredens.
The post IN BEELD – Queen herleeft in Kursaal Oostende dankzij ‘Queen The Music’ met Starstruck-winnaar Sonny Vande Putte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gevechten in Sake duren voort, Goma houdt adem in

De gevechten tussen de rebellen van M23 en de Congolese regeringstroepen in het oosten van de Democratische Republiek Congo duren voort, terwijl de grote stad Goma, op een twintigtal kilometer van het front, de adem inhoudt. Net als de voorbije dagen wordt vooral gevochten rond Sake, die als een strategische grendel op de weg naar de hoofdstad van de provincie

Lees meer »

300 zeugen en biggen overleden na zware stalbrand

Bij een zware stalbrand in de Veldhovenstraat zijn donderdagochtend zo’n 300 zeugen en biggen gestikt. De boer was wakker geschrokken van het geschreeuw van zijn dieren. Hij verwittigde meteen de brandweer. Zo’n 100 dieren konden nog worden gered.

Lees meer »

101-jarige kunstenaar-fotograaf Marcel De Coninck overleden

Vorige zaterdag had – in intieme kring volgens zijn wens – de uitvaartdienst plaats van Marcel De Coninck. Hij mocht op 13 januari nog zijn 101ste verjaardag vieren in wzc De Pottelberg in Kortrijk waar hij overleden is.
The post 101-jarige kunstenaar-fotograaf Marcel De Coninck overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »