Krantenkoppen

Nieuwe spoorstaking van zes dagen in Duitsland

In Duitsland heeft treinbestuurdersvakbond GDL opnieuw opgeroepen tot een staking. Hij vraagt het personeel van spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn (DB) om vanaf woensdag dagenlang het werk neer te leggen, zo maakte de vakbond in de nacht op maandag bekend.

Meer krantenkoppen in België

Parket klaar om Sven Pichal (44) te vervolgen, maar ex-radiopresentator wil extra onderzoek

Voormalig radiopresentator Sven Pichal (44) verschijnt op 18 maart voor de raadkamer in Antwerpen. Het parket zal er vragen om hem naar de correctionele rechtbank door te verwijzen. Maar de radiomaker zelf vindt dat nog niet álles onderzocht is. “Wij zullen bijkomend onderzoek vragen”, bevestigt zijn advocaat Walter Damen. Of waarom het onderzoek wellicht opnieuw geopend zal worden en opnieuw

Lees meer »

Oostenrijkse “horrormoeder” riskeert levenslang omdat ze bedplassende zoon (12) maandenlang opsloot in hondenbench

Een werkloze vrouw (33) uit Oostenrijk riskeert een levenslange celstraf omdat ze haar 12-jarige zoon op een hallucinante manier mishandelde en uithongerde. De jongen plaste in bed en daarom verplichtte ze hem eerst om in een hondenmand slapen. Toen hij – op zoek naar eten – ontsnapte door van het balkon van hun flat te springen, sloot ze hem maandenlang

Lees meer »

LIVE GAZA. Zeker 23 doden bij Israëlisch bombardement op huis bekende komiek – Hamas kraakt ‘toekomstplan’ voor Gaza van Netanyahu

Onafhankelijke experten van de Verenigde Naties roepen op tot een wapenembargo tegen Israël. Exportlanden zouden het internationale humanitaire recht schenden als wapens die door hen geleverd worden ingezet zouden worden in de oorlog in de Gazastrook. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu presenteerde zijn oorlogskabinet voor het eerst een formeel plan voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de

Lees meer »

GAIA dient een klacht in tegen hondenfokker Het Hezehof in Diest: “Dode puppy’s, totaal gebrek aan hygiëne en fraude”

Dierenrechtenorganisatie GAIA dient een klacht in tegen hondenfokker Het Hezehof in Schaffen, bij Diest. GAIA heeft het over dramatische toestanden in de kennel: bij een inspectie werden puppy’s dood aangetroffen, er is een totaal gebrek aan hygiëne en er zou ook sprake zijn van fraude met de registraties. "De eigenaar moet een levenslang verbod krijgen op het houden van dieren",

Lees meer »

Lagere bonus voor AB-InBev-CEO Doukeris

De miljoenenbonus voor de CEO van AB InBev, Michel Doukeris, is opnieuw gedaald. Dat blijkt donderdag uit het remuneratieverslag dat de Belgisch-Braziliaanse bierreus publiceerde samen met de jaarcijfers.

Lees meer »

Uitkijktoren Knokkebrug krimpt in zes jaar van vijftien naar acht meter, maar is toch duurder

In anticipatie van enkele adviezen keurde de gemeenteraad van Houthulst alvast het bestek voor de uitkijktoren aan de Knokkebrug goed. N-VA fronste de wenkbrauwen nu blijkt dat de toren duurder uitvalt dan in de oorspronkelijke plannen, terwijl hij de helft kleiner is.
The post Uitkijktoren Knokkebrug krimpt in zes jaar van vijftien naar acht meter, maar is toch duurder appeared

Lees meer »

Natuurherstelwet dan toch goedgekeurd in Europees Parlement

De natuurherstelwet is dan toch goedgekeurd in het Europees Parlement. De wet om natuurgebied in de Europese Unie te beschermen, hing aan een zijden draadje. De grootste fractie in het Europees Parlement had opgeroepen om tegen te stemmen. Maar een meerderheid van de parlementsleden heeft het politieke akkoord nu toch goedgekeurd. De lidstaten zelf moeten de wet nog wel goedkeuren.

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. Tom Van Grieken maakt handig gebruik van de antiracismewet

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: wat schuilt er achter de uitspraak van Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere, die Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een racist noemt? En waarom haalt die op zijn beurt uit met een

Lees meer »

“Voor haar verjaardag gekregen van Filip”: koningin Mathilde pakt uit met ‘papegaaienbroche’ van 60.000 euro

Of het ‘overdreven’ is, daarover lopen de meningen uiteen, maar koningin Mathilde (51) weet hoe ze de aandacht moet trekken. Tijdens de herdenkingsmis in Laken waren alle ogen gericht op haar opvallende broche. Een juweel dat niet alleen van immense waarde is, maar ook een verhaal vertelt over liefde en invloed. Onze koninklijke mode-expert Jelka Van Duyse achterhaalde de afkomst

Lees meer »

Onderzoeker Filip Vanaeken geeft de strijd voor ondergronds alternatief voor Ventilus niet op: “Er is wél een oplossing mogelijk”

Filip Vanaeken, de bouwkundige die al sinds 2019 op eigen houtje het Ventilus-dossier onderzoekt, blijft pleiten voor een ondergronds alternatief op gelijkstroom. Volgens Vanaeken is de huidige geplande hoogspanningsverbinding onvergunbaar. Hij stelde vrijdagavond in het Skyline park in Izegem zijn oplossing voor aan een vijftigtal aanwezigen, aan de hand van een uitgebreide presentatie.
The post Onderzoeker Filip Vanaeken geeft de

Lees meer »

OnlyFans-account van ‘The Sopranos’-actrice Drea de Matteo is schot in de roos: “Na vijf minuten kon ik mijn schulden afbetalen”

“OnlyFans heeft mijn leven gered.” Drea de Matteo (52), bekend van haar rol als Adriana La Cerva in de misdaadserie ‘The Sopranos’, lanceerde eind augustus haar account op de populaire adultsite. De Amerikaanse actrice kampte destijds met geldproblemen en koos er daarom voor om pikante content te delen. Die problemen zijn intussen van de baan: ze kon haar hypotheekschulden binnen

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. De Croo naar Kiev exact twee jaar na start Russische invasie – VS kondigen 500 nieuwe sancties aan tegen Moskou

De Amerikaanse regering heeft meer details gegeven over de sanctiemaatregelen tegen Rusland. Onder meer drie overheidsfunctionarissen die in verband worden gebracht met de dood van oppositieleider Aleksej Navalny en het Russische betaalsysteem Mir worden geviseerd. In totaal kondigde de Amerikaanse president Joe Biden 500 nieuwe sancties aan. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »