Krantenkoppen

Nieuwe spoorstaking van zes dagen in Duitsland

In Duitsland heeft treinbestuurdersvakbond GDL opnieuw opgeroepen tot een staking. Hij vraagt het personeel van spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn (DB) om vanaf woensdag dagenlang het werk neer te leggen, zo maakte de vakbond in de nacht op maandag bekend.

Meer krantenkoppen in België

Britse minister van Buitenlandse Zaken bezoekt Falklandeilanden

De Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron heeft maandag een bezoek gebracht aan de Falklandeilanden, een Britse eilandengroep in de zuidelijke Atlantische Oceaan. Hij heeft een eerbetoon gehouden voor de soldaten die ruim veertig jaar geleden zijn gesneuveld in de Falklandoorlog tegen Argentinië.

Lees meer »

Chiromeisjes van Rumbeke pakken uit met ‘Nacht van de Rouge’

‘Nacht van de Rouge’ is een fuif van de Chiromeisjes van Rumbeke, waarbij de hele avond Kasteelbier Rouge vloeit en geweldige beats door de boxen geknald worden. “Op zaterdag 16 maart staat Chirumbero weer klaar met een geweldig feestje en vooral met veel ‘rougekes’”, aldus de organisatoren. “Verlies deze datum zeker niet uit het oog,
The post Chiromeisjes van Rumbeke

Lees meer »

“‘Chris en co’? Financieel niet langer haalbaar”: Chris Van den Durpel kruipt opnieuw in de huid van Kamiel Spiessens

Chris Van den Durpel (63) denkt nog lang niet aan stoppen. Ook in 2024 trekt hij met z’n populaire typetje Kamiel Spiessens naar de Vlaamse theaterzalen. Al zal de keuterboer, die begint te sukkelen met z’n gezondheid, beter op z’n woorden letten dan pakweg 10 jaar geleden. “Het gros van mijn tv-sketches kan je vandaag niet meer uitzenden.”

Lees meer »

Wetenschappers ontdekken helderste object ooit in universum: “Dit hongerige zwarte gat verorbert elke dag een zon”

Astronomen hebben met behulp van de Very Large Telescope een quasar ontdekt die alle records lijkt te breken. Quasars zijn de heldere kernen van verre sterrenstelsels. Volgens de wetenschappers van de Australian National University gaat het hier om het helderste object ooit waargenomen in ons universum. “Hij straalt maar liefst 500 biljoen keer feller dan onze zon”, vertelt HLN-wetenschapsexpert Martijn

Lees meer »

Lachende wintersporter zit doodsbange wolf achterna op Italiaanse skipiste, maar riskeert nu fikse boete of zelfs celstraf

Een Franstalige skiër heeft zich de woede van heel wat wolvenliefhebbers op de hals gehaald door beelden te delen van zijn afdaling op een skipiste in het Italiaanse Val di Fiemme. De man zat tijdens zijn slalom een wolf op de hielen, die doodsbang probeerde weg te vluchten en uiteindelijk in een vangnet belandde, tot grote hilariteit van de wintersporter.

Lees meer »

Bart Cannaerts is ooit verdacht van brandstichting op school: “Opgepakt door politie en ondervraagd zoals in de film”

In ‘Code van Coppens’ vertelt Bart Cannaerts (43) een wel heel straf verhaal. Als 17-jarige jongen stond hij op het foute moment op de foute plaats. Na de scouts wachtte hij op zijn vader toen plots een politiecombi met twee agenten voor hem stopte. Die verdachten hem van de brandstichting op zijn school en ondervroegen hem hierover. “Net als in

Lees meer »

Ex-rechter, advocaat en rechtsfilosoof over vonnis van Acid: “Rechters moeten onafhankelijk zijn en mogen zich niet laten beïnvloeden door de massa”

YouTuber Acid riskeert een zwaardere straf dan Reuzegommers. Zij hebben een dode op hun geweten, hij heeft hun identiteit onthuld. En Acid kan zelfs zwaarder gestraft worden dan Nicolas Caeyers, die drie minderjarige jongens heeft misbruikt. Acid schreeuwt dat het een schande is, en dat vinden velen. Hoe rechtvaardig zijn onze rechters? Is iedereen wel gelijk voor de wet? We

Lees meer »