Krantenkoppen

Nog nooit wandelden zoveel Belgen naar Santiago de Compostella: “Goede manier om jezelf te ontdekken”

In 2023 heeft een recordaantal landgenoten de wandelschoenen aangetrokken om de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella af te leggen. De meesten onder hen staan ook mentaal op een kruispunt, met de tocht als bezinning.

Meer krantenkoppen in België

“Ik behandelde deze week een tweejarig kind van 30 kilo”: volgens nieuw rapport is obesitas bij kinderen en jongeren verviervoudigd

Wereldwijd lijdt één miljard mensen of 1 op de 8 aan obesitas. Nog verontrustender is dat de laatste decennia het aantal kinderen en jongeren met obesitas in de wereld is verviervoudigd. Belgische experten trekken aan de alarmbel. “Deze week kreeg ik nog een kind van twee jaar op consultatie dat bijna 30 kilogram woog.”

Lees meer »

Ook Koninklijke Golf Club kampt met ongeziene wateroverlast: “In 120 jaar nooit meegemaakt”

Ook de Royal Ostend Golfclub ofte Koninklijke Golf Club Oostende, gelegen tussen Bredene en Vosseslag, kampt met ernstige wateroverlast. De golfbaan ligt vlak naast de Koninklijke Baan, waar er in twee dagen tijd al zo’n drie miljoen liter water werd weggepompt.
The post Ook Koninklijke Golf Club kampt met ongeziene wateroverlast: “In 120 jaar nooit meegemaakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amber en Kenzo verwelkomen schrikkelbaby Charles: “We zullen elk jaar zijn verjaardag vieren”

In Veurne viel op 29 februari niet alleen de ‘25-jarige eeuweling’ Raymond Pylyser te vieren. Op de materniteit van AZ West werden namelijk twee ‘schrikkelbaby’s’ geboren. Amber Verhaegen (25) en Kenzo Sheffield (25) uit Diksmuide werden de trotse ouders van Charles. Het broertje voor Léon (1,5) meet 50 cm en weegt 3,548 kg.
The post Amber en Kenzo verwelkomen schrikkelbaby

Lees meer »

Boer verhoord in moordzaak advocate Van Der Stichelen

Een landbouwer is dinsdag urenlang verhoord in het onopgeloste dossier van de vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen. Dat meldt het Nieuwsblad. De man, die eerder verdacht werd van de moord op een vermiste topvolleyballer en een wandelaar, komt als getuige in het vizier van de speurders.

Lees meer »