Krantenkoppen

Onrustwekkende verdwijning: Jonas (27) verdween spoorloos na bezoek aan discotheek

De politie, de Cel Vermiste Personen en het gerecht zijn op zoek naar de 27-jarige Jonas Heggermont uit Ingelmunster. De jongeman raakte zondagochtend vermist na een bezoekje aan de discotheek ‘Place 2 Party’ in Torhout. Zijn vrienden sloegen alarm omdat hij sindsdien spoorloos is. “Het gaat om een zeer onrustwekkende verdwijning”, klinkt het bij het gerecht.

Meer krantenkoppen in België

ANALYSE. De eieren zijn bijna op, maar de tanks en roebels rollen vlot: zo goed boert de Russische ‘kalasjnikov-economie’

Met een spervuur van sancties hoopte het Westen Rusland op de knieën te krijgen. Maar vooralsnog lijkt dat niet te lukken. De Russische ‘kalasjnikov-economie’ – waar arbeiders in wapenfabrieken meer verdienen dan advocaten – beleeft juist een glansperiode, met ‘dank’ aan de verwoesting van Oekraïne, schrijft ‘de Volkskrant’. Geld en wapens genoeg voor Poetin, maar waarom klaagt de gewone Rus

Lees meer »

INTERVIEW. Minister Verlinden en Europol-baas waarschuwen voor ‘Zuid-Amerikaanse toestanden’ in België: “Niet alleen drugsgeweld, maar ook corruptie neemt toe”

“Als we niet opletten, dan komen we in Zuid-Amerikaanse toestanden terecht.” Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en Europol-baas Catherine De Bolle winden er in een gesprek met HLN geen doekjes rond: België en Europa staan voor woelige jaren in de strijd tegen de drugsmaffia. “Geweld én corruptie nemen overal toe.” Zeker in onze hoofdstad is het alle hens

Lees meer »

Film “Oppenheimer” pakt ook op de SAG Awards de belangrijkste prijzen

"Oppenheimer", de film over atoombomwetenschapper Robert Oppenheimer, is de grote winnaar van de SAG Awards. Acteur Cillian Murphy won de prijs voor beste mannelijke hoofdrol in een film, Robert Downey jr. die voor beste mannelijke bijrol in een film. De SAG Awards zijn een belangrijke graadmeter voor de Oscars, die over twee weken worden uitgereikt.

Lees meer »

“Mooie erkenning voor ons werk”: drie pioniers Tieltse Perskring ontvangen nationale titel

De Tieltse Perskring is vanaf nu drie bijzondere titels rijker. Guido Defour, erevoorzitter, mag zich vanaf nu bij de Zilveren Palmen der Kroonorde rekenen, Rudi Ailliet en Ronny Neirinck ontvangen de Zilveren Medaille der Orde van Leopold II. “Het is een mooie erkenning voor ons werk.”
The post “Mooie erkenning voor ons werk”: drie pioniers Tieltse Perskring ontvangen nationale titel

Lees meer »

Designerdrug 3-MMC gevonden in VRT-locker van Sven Pichal: wat is het en kom je er gemakkelijk aan?

Sven Pichal zit ondertussen drie maanden in voorhechtenis naar aanleiding van het onderzoek naar beelden van kindermisbruik. Nu meldt VRT NWS dat er ook een onderzoek is geopend naar drugsfeiten. Pichal zou zelfs designerdrugs naar zijn werk hebben laten leveren, waaronder de drug 3-MMC. De partydrug maakt al enkele jaren een opmars in Europa, maar wat is 3-MMC nu eigenlijk?

Lees meer »

Horecafamilie Cousaert laat hun restaurants op de Markt over: “Geen familiale opvolging”

Acht jaar na de start van hun uitbating van Grand Café Belfort en Café Français laat de bekende horecafamilie Cousaert beide restaurants over. “We willen het wat rustiger aan doen en zullen ons terugplooien op ons hotel-restaurant Weinebrugge in Sint-Michiels”, zegt Nadia Cousaert, die de zaken met haar schoonbroer runde.
The post Horecafamilie Cousaert laat hun restaurants op de Markt

Lees meer »

Jelle Cleymans en Jonas Van Geel reageren sarcastisch op sneer van bekende komiek: “We hebben zijn mening zeker meegenomen”

‘Morgen beter’, zo heet het derde album van boezemvrienden Jelle Cleymans (38) en Jonas Van Geel (39). “We bedachten eerst de titel, en daarna pas de plaat”, vertelt Jonas. “Onze missie was om in deze donkere tijden een hoopvol album maken.” Reporter Jarne vraagt zich af of het duo rekening heeft gehouden met de commentaar die komiek Xander De Rycke

Lees meer »