Krantenkoppen

Ook voor bijgestuurd stikstofakkoord is Raad van State kritisch

De Raad van State heeft ook kritiek op het bijgewerkte stikstofakkoord. In een advies op het stikstofdecreet dat de Vlaamse meerderheidspartijen eind 2023 hadden bereikt, lijkt de Raad van State een aantal fundamentele bouwstenen van het bereikte akkoord op juridisch losse schroeven te zetten.

Meer krantenkoppen in België

“De bodem is bereikt”: personeel van Luikse rechtbanken moet eigen wc-papier meebrengen

Schrik niet als u binnenkort een rechter met een rol wc-papier door de gangen van de Luikse rechtbanken ziet rondwandelen. Het personeel van de drie Luikse gerechtsgebouwen, onder wie ook griffiers en magistraten, wordt immers verzocht om hun eigen wc-papier mee te brengen naar het werk. Dat staat te lezen in een interne mail, schrijft L’Avenir. “Schandalig, dit is een

Lees meer »

Beenhesp ten voordele van verbroedering met Staden

De Werkgroep Staden (B) – Staden (D) organiseert op zondag 10 maart een maaltijd ten voordele van de Werkgroep. Dit jaar wordt er eind juli verbroederd in het Duitse Staden.
The post Beenhesp ten voordele van verbroedering met Staden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ondanks verlies Avdiivka blijft hoofd van Oekraïense inlichtingen positief: “Russen hebben niet genoeg kracht om volledige regio’s in te nemen”

Rusland zal er niet in slagen om de Oost-Oekraïense regio’s Donetsk en Loehansk dit jaar volledig te veroveren. Dat heeft Kyrylo Boedanov (38), het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, voorspeld in een interview met de Amerikaanse zakenkrant ‘The Wall Street Journal’. Volgens Boedanov heeft Rusland “niet voldoende kracht” voor zo’n grootschalige operatie.

Lees meer »

Lichamen van broer (10) en zus (9) na jarenlange verdwijning in VS aangetroffen in beton en kofferbak

De politie van de stad Pueblo in de Amerikaanse staat Colorado heeft na zes jaar nu ook het levenloze lichaam van Jesus Dominguez (10 jaar) gevonden in een kofferbak bij een schroothoop. Eerder dit jaar werd het stoffelijke overschot van zijn zus Yesenia (9 jaar) aangetroffen. De vermoedelijke ouders van de jongen en het meisje worden beschuldigd van moord.

Lees meer »

“Mooie mix van mensen met ervaring en nieuw talent”: kandidaten uit Westhoek voor cd&v bekend

De West-Vlaamse cd&v-lijsten voor het Vlaams Parlement en de Kamer werden onlangs bekend gemaakt. De Westhoek wordt daarbij goed vertegenwoordigd, onder andere uittredend Vlaams Parlementslid Loes Vandromme uit Poperinge vind je op plaats drie voor de Kamer.
The post “Mooie mix van mensen met ervaring en nieuw talent”: kandidaten uit Westhoek voor cd&v bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maffia probeert pastoor te vergiftigen via miswijn

Kritiek van een priester, dat hoort de maffia in het Zuid-Italiaanse Calabrië niet graag. Zelfs in zijn eigen kerk is een pastoor uit het kleine San Nicola di Pannaconi niet meer veilig, bleek onlangs: een lid van de maffia probeerde de man namelijk te vergiftigen met zijn eigen miswijn.

Lees meer »

Voormalig premier Wilmès trekt Europese lijst MR, maar kandidatuur is “geen vertrek naar Europa”

Voormalig minister van Buitenlandse Zaken en ex-premier Sophie Wilmès zal de Europese lijst trekken voor de MR. Dat heeft voorzitter Georges-Louis Bouchez zaterdag aangekondigd tijdens een persconferentie. Valérie Glatigny, voormalig minister voor hoger onderwijs in de regering van de Franse Gemeenschap, trekt de Kamerlijst bij de Franstalige liberalen in Brussel.

Lees meer »