Krantenkoppen

Oorzaak mysterieuze rode vlekken op hand van Trump onthuld: dit was er aan de hand

De mysterieuze rode vlekken op de rechthand van Donald Trump (77) brachten een golf van speculatie op gang. Het team rond de Amerikaanse oud-president hield aanvankelijk de lippen stijf op elkaar, maar een anonieme bron uit zijn entourage heeft de oorzaak nu toch onthuld.

Meer krantenkoppen in België

Rusland zet Amerikaanse senator Lindsey Graham op terreurlijst

De Russische federale financiële waakhond, Rosfinmonitoring, heeft de Amerikaanse senator Lindsey Graham (68) op de lijst van terroristen en extremisten gezet. Dat laat de dienst weten op zijn website. Het arrestatiebevel dat Moskou in mei al voor Graham uitvaardigde, is door het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken hernieuwd.

Lees meer »

Mama van Kenza overleefde genocide in Rwanda: “Mijn ouders niet, maar mijn dochter is vandaag Miss België voor hén”

“Dank u, mama. Voor de Rwandese roots, en om mij in het Frans op te voeden.” Nog voor ze tot Miss België gekroond werd, bracht Kenza Ameloot (21) op het podium een uitvoerige serenade aan mama Joseline Gakire (68). Een wonder dat zij er vandaag überhaupt nog bij is. “Mijn beide ouders zijn vermoord in de genocide in Rwanda, maar

Lees meer »

Zware brand verandert flatgebouw Valencia in vlammenzee, zeker vier doden en nog 14 vermisten

Bij een zware brand in een torenflat in Valencia zijn zeker vier doden en veertien gewonden gevallen. De brandweer is ook nog op zoek naar 14 vermisten. Eerder was er sprake van zeker twintig vermisten, maar de prefect van de regio benadrukt dat “het cijfer nog kan schommelen”. Volgens de hulpdiensten brak de brand donderdagnamiddag uit in een appartement op

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Families van Israëlische gijzelaars slaken noodkreet in Brussel: “Er moet meer druk gezet worden om hen vrij te krijgen”

Tijdens een persconferentie in de Europese wijk van Brussel hebben familieleden van Israëlische gijzelaars een noodkreet geslaakt. “De nachtmerrie duurt nu al vier maanden, er moet meer druk gezet worden om hen vrij te krijgen”, klonk het in een emotionele oproep aan de Europese Unie en de internationale gemeenschap. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 20 februari terug.

Lees meer »

Ondanks klacht tegen Nick Bril, Play4 gaat ‘Celebrity Masterchef’ gewoon uitzenden: “Als jurylid staat hij niet centraal in programma”

De start van het tweede seizoen van ‘Celebrity Masterchef Vlaanderen’ gaat, ondanks de klacht tegen jurylid Nick Bril, gewoon door zoals gepland. Dat bevestigt zender Play4 aan onze redactie. “Het programma staat los van wat er zich afspeelt in de privésfeer van onze jury”, klinkt het in een statement. ‘Masterchef’ start op maandag 4 maart.

Lees meer »

Hoe zorgeloze vakantie uitmondde in moordpartij: het duistere verleden van de laatste Italiaanse prins Vittorio

Met het overlijden van Vittorio Emanuele di Savoia (86) valt voorgoed het doek over een stuk Italiaanse geschiedenis – met een Belgisch tintje. De laatste kroonprins van Italië, neef van Boudewijn en Albert II, was een kleurrijk figuur: hij ontsnapte aan een veroordeling voor doodslag en vloog op zijn oude dag alsnog achter de tralies. Zijn leven had volgens ‘Story’

Lees meer »

“Ze willen Europa kapotmaken”: EU-baas Von der Leyen haalt ongezien hard uit naar “de vrienden van Poetin”

Geert Wilders van de Nederlandse radicaal-rechtse PVV en Marine Le Pen van het Franse rechts-populistische Rassemblement National zijn vrienden van Poetin die de EU willen vernietigen. Dat zei de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen (65) maandag in Berlijn, meldt de Volkskrant. Het is uitzonderlijk dat een commissievoorzitter EU-politici zo scherp bekritiseert.

Lees meer »

Opnieuw zeehond door hond gebeten, vrijwilligers trekken aan alarmbel

De vrijwilligers van het NorthSealTeam trekken aan de alarmbel: donderdag werd opnieuw een zeehond zwaar toegetakeld door een hond. Een dier in Wenduine moest liefst vijf beten verwerken. Opnieuw lanceren kenners daarom een oproep. “Hou uw hond aan de leiband. Het aantal incidenten neemt toe”, aldus Inge De Bruycker.

Lees meer »

KIJK. Taylor Swift en Travis Kelce ontsnappen niet aan paparazzi tijdens bezoek Australische dierentuin: luchtbeelden tonen romantische uitje

Nadat Taylor Swift (34) naar de Super Bowl kwam om voor haar vriend te supporteren, doet Travis Kelce (34) nu hetzelfde voor haar. Hij vloog met een privéjet naar de Australische grootstad Sydney, speciaal voor de zangeres. Swift treeft van vrijdag tot maandag op in het Accor Stadium. Maar voor het zover is, geniet het koppel nog even van wat

Lees meer »