Krantenkoppen

“Op het filmpje zien we één leider: die man hád al een stadionver­bod”: vijf vragen over de chaos tijdens RWDM – Eupen beantwoord

De aangekondigde chaos in RWDM – Eupen doet vragen rijzen. De club wist wat er ging gebeuren: waarom heeft het niet meer gedaan om de rellen te voorkomen? De politie was op de hoogte: hoe komt het dat ze toch niet preventief heeft ingegrepen? En waarom wordt Eupen gestraft voor iets waar het niets mee te maken heeft?

Meer krantenkoppen in België

Roemeen plaatst skimmingapparatuur in tankstations om betaalkaarten te kopiëren maar wordt meteen betrapt

Een 35-jarige Roemeen hangt twee jaar effectieve celstraf en 2.000 euro boete boven het hoofd omdat hij in opdracht van een criminele bende skimmingapparatuur aan betaalterminals van tankstations moest plaatsen. Maar de onhandige D.B. liep bij zijn eerste poging in Veurne meteen tegen de lamp. “Hij is dwaas geweest”, zegt zijn advocaat.
The post Roemeen plaatst skimmingapparatuur in tankstations om

Lees meer »

Brugse fotografe met opmerkelijke fototentoonstelling in het Concertgebouw: “Acht reizen naar VS om verdriet na dood van mijn moeder te verwerken”

“Door letterlijk in de voetsporen te treden van mijn mama, heb ik haar dood kunnen verwerken”, zegt de Brugse fotografe Katrien Orlans. Ze beleefde in de Verenigde Staten dezelfde reizen als haar moeder. Het resultaat is een foto-expo in het Concertgebouw in Brugge.
The post Brugse fotografe met opmerkelijke fototentoonstelling in het Concertgebouw: “Acht reizen naar VS om verdriet na

Lees meer »

Bezoekers dienstencentrum Van Schoonbeke kiezen nieuwe wijnkaart

In Antwerpen konden klanten van dienstencentrum Van Schoonbeke vandaag kiezen welke nieuw wijnen er op de kaart zullen komen. Samen met woonzorgcentrum Lozanehof werd er een wijnproeverij georganiseerd. Twee sommeliers kwamen de wijnen voorstellen en degusteren. De bezoekers en bewoners kozen er de beste uit.

Lees meer »

Horner vrijgesproken van seksueel grensoverschrijdend gedrag en blijft teambaas van F1-wereldkampioen Verstappen

Red Bull-teambaas Christian Horner (50) is vrijgesproken van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft de renstal via een statement bekendgemaakt. De teambaas van Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen ontkende de afgelopen weken in alle talen en een rapport van 150 pagina’s geeft hem nu gelijk. Dat betekent ook dat hij aan het roer blijft van Red Bull.

Lees meer »

Antwerps Voka-baas Luc Luwel over stikstof, regeldrift en krimpende industrie: “Het zijn rare tijden, ik heb het nog nooit zo moeilijk geweten”

Strijdlustig is hij wel, Antwerps Voka-baas Luc Luwel. Maar heel optimistisch klinkt hij niet. “Het zijn rare tijden. Ik heb het nog nooit zo moeilijk geweten, met de oorlogen, de energiekosten voor de bedrijven die stukken hoger liggen dan in de VS, het onzekere vergunningenbeleid en de hemeltergende kommaneukers van Europa. De Europese administratie doet mij denken aan de Habsburgse

Lees meer »

Bootje met 24 transmigranten dobbert twee dagen stuurloos rond voor Zeebrugse kust: duo riskeert zes jaar cel voor mensensmokkel

Bijna drie jaar nadat Muthanna A. (30) in levensgevaarlijke omstandigheden de Britse kust bereikte, riskeert de Irakees zélf zes jaar effectieve celstraf voor mensensmokkel met bootjes. Een 43-jarige Koeweiti staat mee terecht en kijkt aan tegen dezelfde straf. Het parket kreeg het duo in het vizier nadat een bootje met 24 transmigranten twee dagen ronddobberde voor de Zeebrugse kust.
The

Lees meer »

Organisatoren Brugse Kaasmarkt schenken cheque aan Integraal

De organisatoren van de Brugse Kaasmarkt hebben een cheque van 2.000 euro geschonken aan Integraal. Het gaat om de opbrengt van de kaasmarkt van september vorig jaar. Jaarlijks wordt op de eerste zondag van september de kaasmarkt gehouden op het Zand.
The post Organisatoren Brugse Kaasmarkt schenken cheque aan Integraal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israël niet van plan om “politiek” geladen nummer aan te passen, European Broadcasting Union onderzoekt de zaak

Zal Israël nog deelnemen aan het Eurovisiesongfestival of niet? Dat is dé vraag waar mening muziekliefhebber het antwoord op wil weten. Volgens Israëlische kranten is het lied van Eden Golan politiek geladen. Het is op het Songfestival echter niet toegestaan om een song te brengen met een politieke boodschap. De European Broadcasting Union (EBU) onderzoekt de zaak.

Lees meer »

Na overstroming mag school in Zonnebeke speelplaats drastisch ontharden: “Dit past in een groter plan”

De kinderen van De Zonnebloem zagen enkele maanden geleden plots hun speelplaats onderlopen. Nu heeft de Zonnebeekse school een subsidie binnen voor ontharding, vergroening en de aanleg van wadi’s. “Dit past in een groter plan.”
The post Na overstroming mag school in Zonnebeke speelplaats drastisch ontharden: “Dit past in een groter plan” appeared first on KW.be.

Lees meer »