Krantenkoppen

Opnieuw kanker vastgesteld bij Sarah Ferguson

Sarah Ferguson (64), hertogin van York en de ex-vrouw van de Britse prins Andrew, is gediagnosticeerd met huidkanker. Onlangs werd ze geopereerd voor borstkanker.

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. “Tientallen nieuwe doden in Gaza door Israëlische aanvallen” – Iran beschuldigt Israël van saboteren gaspijpleidingen

Tientallen Palestijnen zijn dinsdag omgekomen door Israëlische aanvallen in het zuiden en zuidoosten van Gaza, meldt het Palestijnse persbureau Wafa. De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft Israël er intussen ook van beschuldigd een genocide te plegen op de Palestijnen in de Gazastrook, nadat zijn Braziliaanse ambtgenoot Luiz Inacio Lula Da Silva dat eerder al deed. En voor de kust van

Lees meer »

Stelde Horner schikking van 760.000 euro voor om zaak rond seksueel getinte berichten naar teamlid te laten varen?

Er raken meer details bekend over de zaak rond het vermeende seksueel grensoverschrijdend gedrag van Red Bull-teambaas Christian Horner (50). Het Nederlandse ‘De Telegraaf’ kreeg appverkeer onder ogen waaruit zou blijken dat hij seksueel getinte berichten naar een werkneemster stuurde. Volgens diezelfde krant zouden advocaten van Horner een schikking van 760.000 euro hebben voorgesteld aan de meldster. Zelf blijft de

Lees meer »

Oostendenaar Michael Obasuyi verbreekt Belgisch record op de 60 meter horden: “Mik op de finale op het WK”

Michael Obasuyi verbeterde zondag tijdens het BK indooratletiek in Louvain-la-Neuve het Belgisch record op de 60 meter horden tot 7.54. Hij ging daarmee onder het 26 jaar oude record van Jonathan N’Senga. “Op het WK mik ik op de finale”, zei Obasuyi na afloop.
The post Oostendenaar Michael Obasuyi verbreekt Belgisch record op de 60 meter horden: “Mik op de

Lees meer »

Tot vier jaar cel gevorderd voor dieven die met smoesjes woningen in Knokke-Heist, Kortrijk en Kuurne binnendrongen

Drie beklaagden hebben zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor hun aandeel in een sluwe dievenbende. Ze gebruikten telkens een smoesje om de woningen van bejaarden in onder meer Knokke-Heist, Kuurne en Kortrijk te kunnen betreden. Het openbaar ministerie eiste tot vier jaar effectieve gevangenisstraf.
The post Tot vier jaar cel gevorderd voor dieven die met smoesjes woningen

Lees meer »

Toeslagenschandaal: Nederlandse overheid neemt 887 miljoen euro aan schulden ouders over

De Nederlandse overheid heeft voor 887 miljoen euro aan schulden en betalingsachterstanden van ouders overgenomen of kwijtgescholden. Het overgrote deel betrof schulden die gedupeerden van het toeslagenschandaal bij de overheid hadden, meldt demissionair staatssecretaris voor Toeslagen Aukje de Vries in de jongste voortgangsrapportage over de compensatieoperatie voor gedupeerden.

Lees meer »

Animal Rights dient klacht in tegen slachthuis Westvlees: “Slachthuis moet dicht!”

Animal Rights bereidt een klacht voor tegen slachthuis Westvlees in Westrozebeke bij Staden. De dierenrechtenbeweging meent dat het bedrijf stelselmatig de dierenwelzijnswet overtreedt, ondanks eerdere maatregelen. “Varkens glijden uit op de te gladde loskade, blijken nog te leven na het kelen en worden met peddels hardhandig vooruit gedreven. Dit bedrijf moet dicht”, klinkt het.
The post Animal Rights dient klacht

Lees meer »

Krokusvakantie sluit af met officiële ontvangst nieuwe Carnavalsprinsen en -prinsessen De Panne

Als afsluiter van de krokusvakantie nodigde het lokaal bestuur de carnavalsverenigingen uit in het gemeentehuis voor de officiële ontvangst en huldiging van de kersverse carnavalsprinsen en prinsessen. Burgemeester Bram Degrieck feliciteerde zowel de piepjonge jeugdprinsen en -prinsessen als de senioren.
The post Krokusvakantie sluit af met officiële ontvangst nieuwe Carnavalsprinsen en -prinsessen De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amper 35 seconden en helemaal op het einde: in Russische staatsmedia wordt amper over Navalny’s dood gerept

In Rusland zijn al meer dan 230 mensen opgepakt omdat ze steun betuigden aan de overleden oppositieleider Aleksej Navalny, tijdens protesten in verschillende steden over het hele land. Navalny overleed vrijdag op 47-jarige leeftijd in z’n cel, volgens sommigen werd hij vermoord en zit president Poetin erachter. In Russische staatsmedia krijgt het overlijden amper aandacht.

Lees meer »