Krantenkoppen

OPROEP. Nu ‘De droomfabriek’ terugkomt: welke dromen zou jij graag vervuld zien worden?

Bart Peeters en Gloria Monserez brengen binnenkort ‘De droomfabriek’ terug, het legendarische programma waarin menig droom waar werd gemaakt. Daarom vroegen wij ons af: welke dromen hebben onze lezers zoal? Laat het ons weten via onderstaand formulier, voeg er een foto van jezelf bij, en misschien sta jij straks wel samen met je droom te pronken op de Instagram-pagina van Nieuwsblad.

Meer krantenkoppen in België

Woody De Wandel (KVC Ichtegem): “Hoop op afscheid met behoud”

Dankzij 1-2-winst bij VKSO Zerkegem houdt rode lantaarn KVC Ichtegem (3B) de hoop op het behoud in derde B levendig. Ook centrale verdediger Woody De Wandel (29) gelooft erin. Eind april met een degradatie afscheid nemen van competitievoetbal hoopt hij te vermijden.
The post Woody De Wandel (KVC Ichtegem): “Hoop op afscheid met behoud” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koperdieven stelen tientallen meters aan kabels van werken in Ekeren

In Ekeren hebben koperdieven tientallen meters aan koperen kabels gestolen. Die lagen al klaar ter voorbereiding van werken en nieuwe straatverlichting in de wijk Mariaburg. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het nieuws is bevestigd aan VRT NWS. "Niemand heeft iets gehoord of gezien. Het zullen mensen zijn die weten wat ze doen", zegt districtsschepen Marc Elseviers (N-VA).

Lees meer »

▶ HLN 1924: “De uitvinder van het vliegtuig is een oudstrijder die in den oorlog een oog verloren heeft”

In ‘HLN 1924′ hoor en lees je Het Laatste Nieuws van dag op dag honderd jaar geleden. We duiken in onze archieven en pikken er elke dag een bijzonder artikel uit. Klik hierboven en luister naar ‘Vliegtuig zonder schroef of motor door een invalied uitgevonden’ uit Het Laatste Nieuws van 29 februari 1924. Wil je andere artikels uit de HLN-geschiedenis

Lees meer »

De Haan is decor voor nieuwe politiereeks ‘Juliet’: zes weken spannende fictie

Vanaf zondag 3 maart is De Haan zes weken lang het decor voor de nieuwe politiereeks ‘Juliet’ op VRT 1. Charlotte De Bruyne vertolkt daarin de rol van politie-inspecteur Juliet Dumon, die allerlei zware misdaden moet oplossen in het ogenschijnlijk lieftallige badplaatsje.
The post De Haan is decor voor nieuwe politiereeks ‘Juliet’: zes weken spannende fictie appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Fiksfabriek in La Brugeoise wordt tweedaagse

De Fiksfabriek is voor het eerst een tweedaagse. Kinderen kunnen op vrijdagnamiddag 5 april en zaterdag 6 april in en rond het voormalige fabriekspand La Brugeoise in Sint-Michiels gratis deelnemen aan creatieve workshops, uitdagende activiteiten en experimenten.
The post De Fiksfabriek in La Brugeoise wordt tweedaagse appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bezoekers dienstencentrum Van Schoonbeke kiezen nieuwe wijnkaart

In Antwerpen konden klanten van dienstencentrum Van Schoonbeke vandaag kiezen welke nieuw wijnen er op de kaart zullen komen. Samen met woonzorgcentrum Lozanehof werd er een wijnproeverij georganiseerd. Twee sommeliers kwamen de wijnen voorstellen en degusteren. De bezoekers en bewoners kozen er de beste uit.

Lees meer »

Koffi en Guiagon bezorgen Charleroi drie gouden punten in het Kuipje

Het was erop of eronder voor Charleroi in het Kuipje en de Zebra’s gingen finaal ook met de drie gouden punten aan de haal. Invaller Guiagon en een ijzersterke doelman Koffi zorgden voor een gevleide zege. Charleroi springt zo virtueel over OHL en Standard naar een voorlopig veilige plek. Westerlo zal nog twee keer flink aan de bak moeten.

Lees meer »

Oekraïense defensieminister klaagt: “Helft van ons beloofde wapenleveringen komt niet op tijd. Dat kost ons mensen en gebied”

De helft van de westerse wapenleveringen die zijn beloofd aan Oekraïne zijn met vertraging geleverd. Dat zegt de Oekraïense minister van Defensie Roestem Oemjerov zondag. “Vandaag staat een belofte niet synoniem met levering. Vijftig procent van de beloftes wordt niet op tijd geleverd”, aldus de minister. Die vertraging “kost ons mensen, kost ons gebied”, voegde hij toe.

Lees meer »

Bedrijfsleider onterecht doodverklaard door Belfius dat al wekenlang rekeningen blokkeert: “De impact is enorm”

Kenny Van Rompaey (50) uit Grobbendonk werd door zijn bank Belfius onterecht doodverklaard. Hierdoor zijn de rekeningen van zijn firma, KVR Reinigingswerken, al bijna drie weken geblokkeerd. “De impact is enorm, en ik krijg bij Belfius in Brussel niemand te pakken”, zegt Kenny. De woordvoerder van Belfius laat weten de zaak te onderzoeken.

Lees meer »

Anna Roos (19) is nieuwe voorzitter van Vlaamse Jeugdraad

De 19-jarige Anna Roos uit Turnhout is verkozen tot de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. Ze neemt in die functie de fakkel over van Amir Bachrouri. De Vlaamse Jeugdraad deelt maandag in een persbericht ook mee dat er nu volop wordt ingezet op de komende verkiezingen van 9 juni.

Lees meer »