Krantenkoppen

Oud-journalist Luc was getuige van “apocalyptische” brand waarbij 23 schooljongens stierven: “Ik moest hun lichamen helpen verplaatsen”

Een halve eeuw geleden maakte een hevige brand in het Heilig Hartcollege in Heusden een einde aan het leven van 23 jongens. Luc Cops (77) was er die nacht getuige van, als jonge reporter voor Het Belang van Limburg. “Ik moest van de brandweercommandant helpen om de lichamen van de dode jongens te verplaatsen.”

Meer krantenkoppen in België

Ruim kwart van Belgen rijdt met elektrische fiets

De elektrische fiets wint terrein. Ruim een op de vier Belgen (28 procent) gebruikte er in 2023 één. Een jaar geleden was dat nog 24 procent. Dat blijkt dinsdag uit een enquête van de FOD Mobiliteit bij 6.240 landgenoten tussen 18 en 79 jaar oud.

Lees meer »

Duitse voetbalbond plooit na hevige supportersprotesten, toch geen externe investeerders in Bundesliga

“Nein zu investoren in der DFL.” Fans van het Duitse voetbal hebben hun zin gekregen. Na aanhoudende (opvallende) protesten tegen plannen van de Deutsche Fußball Liga om met buitenlandse investeerders in zee te gaan, heeft de DFL daar nu van afgezien. “In het licht van de huidige ontwikkelingen was een succesvolle voortzetting niet langer mogelijk.”

Lees meer »

Na uithaal naar “Poetins vrienden”: von der Leyen weigert samen te werken met mensen die niet pro-Europees, pro-NAVO en pro-Oekraïens zijn

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen (65) heeft voor haar tweede mandaat geen steun van “Poetins vrienden in het Europees Parlement” nodig. Dat heeft ze vandaag gezegd op een persconferentie. “Ik werk alleen samen met mensen die pro-Europees, pro-NAVO en pro-Oekraïens zijn”, benadrukte von der Leyen.

Lees meer »

LIVE GAZA. “Tientallen nieuwe doden in Gaza door Israëlische aanvallen” – Ook Colombiaanse president beschuldigt Israël van genocide

Tientallen Palestijnen zijn dinsdag omgekomen door Israëlische aanvallen in het zuiden en zuidoosten van Gaza, meldt het Palestijnse persbureau Wafa. De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft Israël er intussen ook van beschuldigd een genocide te plegen op de Palestijnen in de Gazastrook, nadat zijn Braziliaanse ambtgenoot Luiz Inacio Lula Da Silva dat eerder al deed. En voor de kust van

Lees meer »

“Als ik er niet mag wonen, dan niemand niet”: Vrouw (37) veroordeeld voor opzettelijke brandstichting

Zelf ontkende Sharon F. (37) uit Kortrijk de feiten en wees ze in de richting van een sigaret die ze niet goed doofde. De rechter achtte echter dat de opzettelijke brandstichting van het huis in de Herdersstraat bewezen was. Ze werd veroordeeld tot twee jaar effectieve gevangenisstraf.
The post “Als ik er niet mag wonen, dan niemand niet”: Vrouw (37)

Lees meer »

Ruiselede en Wingene verkleinen stap naar psychologische hulp

In samenwerking met Netwerk Geestelijke Gezondheid Kwadraat en WINGG zetten Ruiselede en Wingene zich extra in, om de eerste stap naar psychologische hulp makkelijker en betaalbaar te maken voor kwetsbare doelgroepen. Daarvoor worden speciaal groepssessies gepland.
The post Ruiselede en Wingene verkleinen stap naar psychologische hulp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rusland zegt vooruitgang te boeken rond Avdiivka en Donetsk, station verwoest bij zware raketaanvallen

Russische troepen hebben volgens het Russische ministerie van Defensie belangrijke vooruitgang geboekt rond Avdiivka en Donetsk. Ook zouden zeven Oekraïense tegenaanvallen zijn afgeslagen. Oekraïne meldt langs zijn kant een massale raketaanval afgelopen nacht op het stadje Kostjantynivka, niet ver van Avdiivka in Donetsk. Onder meer het station werd vernield.

Lees meer »

LIVE GAZA. Families van Israëlische gijzelaars slaken noodkreet in Brussel: “Er moet meer druk gezet worden om hen vrij te krijgen”

Tijdens een persconferentie in de Europese wijk van Brussel hebben familieleden van Israëlische gijzelaars een noodkreet geslaakt. “De nachtmerrie duurt nu al vier maanden, er moet meer druk gezet worden om hen vrij te krijgen”, klonk het in een emotionele oproep aan de Europese Unie en de internationale gemeenschap.Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Tijdlijn juridische strijd

2006: Julian Assange richt klokkenluiderssite WikiLeaks op.2010, april-december: Publicatie tienduizenden geheime documenten.2010, augustus: Assange wordt in Zweden aangeklaagd wegens verkrachting. 2012: Assange krijgt diplomatiek asiel van Ecuador.2016: WikiLeaks publiceert tienduizenden gehackte e-mails rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen die de Democratische kandidaat Hillary Clinton in verlegenheid brengen.2018: Assange wordt aangeklaagd in de VS wegens hulp bij een poging om overheidssystemen te hacken.2019,

Lees meer »