Krantenkoppen

Overheid sensibiliseert burgers om jodiumtabletten in huis te halen

De overheid lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne om mensen op te roepen een doosje jodiumtabletten in huis te halen. Specifieke aandacht is er voor burgers die binnen een zone van 20 kilometer rondom een nucleaire installatie wonen.

Meer krantenkoppen in België

Heropstanding

Er zijn veel redenen om van de Omloop te houden. De belangrijkste reden is dat hij eerst is, en daarom het vurigste verlangen blust.

Lees meer »

Nordin Behaeghel is spits bij Excelsior Zedelgem

Excelsior (1e) startte de competitie met nul op 15 en pakte vervolgens uit met een stevige remonte. Op 6 januari van dit kalenderjaar hervatte het kampioenschap. Na vier duels zonder oogst volgde een stuntzege in Boezinge. In Waregem gingen de jongens van Marc Calleeuw daarna zwaar de boot in. Zopas werd de zespunter in eigen huis tegen Moen met 0-1

Lees meer »

De hattrick: Tim Merlier sprint oppermachtig naar derde ritzege in UAE Tour

Met vertraging dan toch zijn hattrick. Tim Merlier (31) won met voorsprong de zesde rit in de UAE Tour. Nadat hij gisteren werd geplaagd door een leegloper (en toch nog tweede werd na een fotofinish), was hij dit keer opnieuw oppermachtig in de massasprint. Het is al zijn vijfde overwinning van het seizoen, na eerder ook twee zeges in de

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Nederland trekt 100 miljoen euro extra uit voor granaten Oekraïne – Macron sluit het sturen van soldaten naar Oekraïne niet uit

De Franse president Emmanuel Macron sluit het sturen van soldaten naar Oekraïne niet uit. Hij zei dat maandag na een top in Parijs waarop de leiders van twintig Europese landen met elkaar spraken over de voortzetting van hun hulp aan dat door Rusland aangevallen land. Macron voegde er echter wel ter nuance aan toe dat er momenteel geen overeenstemming bestaat

Lees meer »

Omloop Het Nieuwsblad – Jan Tratnik klopt Nils Politt in sprint om de zege

Jan Tratnik heeft zaterdagnamiddag de 79e editie van de Omloop Het Nieuwsblad op zijn naam geschreven. In een sprint om de zege haalde de 34-jarige Sloveen van Team Visma – Lease a Bike het van de Duitser Nils Politt. Wout van Aert was enkele tellen later de snelste van een achtervolgend peloton en mocht zo als derde mee het podium

Lees meer »

“Als je niet gehoorzaamt, weet ik je kinderen te vinden”: gedetineerde wekenlang mishandeld en verkracht door celgenoot in Brugse gevangenis

Een positieve coronatest in de Brugse gevangenis ontaardde voor een 30-jarige Middelkerkenaar in een regelrechte nachtmerrie. Tijdens een wekenlange isolatie werd de man vernederd, geslagen en verkracht door zijn celgenoot Zohir K. (21). Die riskeert nu drie jaar cel.
The post “Als je niet gehoorzaamt, weet ik je kinderen te vinden”: gedetineerde wekenlang mishandeld en verkracht door celgenoot in Brugse

Lees meer »

Huis van het Kind in Harelbeke officieel open

Het Huis van het Kind, een lokaal samenwerkingsverband gericht op het ondersteunen van gezinnen met kinderen in opvoeding, preventieve gezondheidszorg en het bevorderen van ontmoetingen tussen gezinnen, hield een officiële openingsdag voor partnerorganisaties. “Zo kunnen ze het gebouw en de partners beter leren kennen”, duidt schepen van Welzijn Lynn Callewaert (CD&V). De publieksopening volgt op 24 mei.
The post Huis

Lees meer »

20 leerlingen van het Conservatorium geven mini-concertjes in Budalys

In het kader van De Week van de Piano trokken 20 leerlingen piano van Conservatorium Kortrijk naar Buda Kitchen in Budalys om er mini-recitals te geven. Ze speelden er klassieke muziek en pop-jazz voor ruim 160 aandachtige toeschouwers. Het Conservatorium vierde daarmee de aankoop van 4 nieuwe piano’s en 2 buffetpiano’s.
The post 20 leerlingen van het Conservatorium geven mini-concertjes

Lees meer »