Krantenkoppen

Pascal Braeckman en zijn vrouw zijn “pleeggrootouders” en dat komt vaker voor dan je denkt: dit zijn de troeven en valkuilen

Sinds enkele maanden vangen klankman Pascal Braeckman en zijn vrouw An door omstandigheden twee van hun kleinkinderen op als pleegkinderen, schrijft Het Laatste Nieuws. "We wilden hen stabiliteit bieden", vertelt hij aan VRT NWS. Maar komt dat eigenlijk vaak voor, opvang door "pleeggrootouders"? En welke voor- en nadelen heeft dat dan?

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Netanyahu stelt kabinet plan voor naoorlogs Gaza voor – Witte Huis: “Gesprekken over vrijlating van gijzelaars verlopen goed”

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn oorlogskabinet voor de eerste keer een formeel plan gepresenteerd voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de grondoorlog. Het beleidsdocument stelt in vage bewoordingen dat de Gazastrook bestuurd zou moeten worden door “lokale beambten” met “administratieve ervaring” die niets te maken hebben met “landen of entiteiten die terrorisme steunen”. De Verenigde

Lees meer »

Parochie-administrator Sint-Katelijne-Waver preventief geschorst na klacht over seksueel misbruik

Aartsbisschop Luc Terlinden heeft de parochie-administrator van Sint-Katelijne Waver van al zijn taken als priester geschorst na een klacht bij het kerkelijke opvangpunt voor seksueel misbruik. Het gaat om een klacht buiten de pastorale context. De schorsing werd meegedeeld in een boodschap van de aartsbisschop die werd voorgelezen tijdens de vieringen van afgelopen weekend in de parochies van Sint-Katelijne-Waver. De

Lees meer »

Nieuwe eigenaar Marc Coucke gaat ijspiste Antartica in Wilrijk slopen

IJspiste Antarctica in Wilrijk wordt gesloopt. Ze moest een jaar geleden sluiten, omdat het gebouw in slechte staat verkeerde. Het complex is nu gekocht door het investeringsbedrijf van ondernemer Marc Coucke die ook al eigenaar is van de vlakbij gelegen overdekte skipiste. Wat er in de plaats komt, wil het bedrijf nog niet kwijt, maar het zou niet gaan om

Lees meer »

LIVE ACID PROCES. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi vindt straf “belachelijk” – Acid reageert: “Ik zal dit voor de rest van m’n leven moeten meedragen”

Youtuber Acid (24), ofwel Nathan Vandergunst, is veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf met uitstel en 800 euro boete voor zijn video waarin hij de namen van de (ex-)Reuzegommers onthulde. Daarnaast moet hij ook een schadevergoeding van 20.000 euro betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Acid reageert aangeslagen op het vonnis. “Ik zal dit voor de rest van m’n leven

Lees meer »

IN BEELD – Fabrizio Zeva trad na zware operatie eerste keer terug op in Oud Gemeentehuis in Aartrijke

In november 2023 onderging Fabrizio Zeva een zware hartoperatie. Hij moest meerdere weken herstellen. Zijn talrijke fans waren méér dan gelukkig van hem op zondag jl. voor de eerste keer terug te zien in Oud Gemeentehuis in Aartrijke.
The post IN BEELD – Fabrizio Zeva trad na zware operatie eerste keer terug op in Oud Gemeentehuis in Aartrijke appeared first

Lees meer »

YouTuber Acid in beroep tegen veroordeling (Terzake)

YouTuber Acid uit Blankenberge zal in beroep gaan tegen de uitspraak van de rechter in de zaak rond de Reuzegom-video. Dat zegt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge in Terzake. “We zullen zien wie op het einde van de rit gelijk haalt.”
The post YouTuber Acid in beroep tegen veroordeling (Terzake) appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Zo chaotisch is het Leuvens stationsplein waar studente werd gegrepen door lijnbus: “Chaos is juist goed, dan letten mensen beter op”

Op een van de drukste stationspleinen in Vlaanderen verongelukte de 27-jarige studente Richa Mishra nadat ze werd gegrepen door een lijnbus. De jonge vrouw was nog maar net enkele weken in België om aan haar doctoraat te werken. Luchtbeelden tonen nu hoe chaotisch het Martelarenplein echt is: “Het verkeer komt van alle kanten, levensgevaarlijk.”

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Zeker 23 doden bij Israëlisch bombardement op huis bekende komiek

Lees hier al het nieuws van zaterdag 24 februari over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Onafhankelijke experten van de Verenigde Naties roepen op tot een wapenembargo tegen Israël. Exportlanden zouden het internationale humanitaire recht schenden als wapens die door hen geleverd worden ingezet zouden worden in de oorlog in de Gazastrook. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu presenteerde zijn

Lees meer »