Krantenkoppen

“Personeel moet checken of deur goed vastzit”: mogelijk nog een Boeing-vliegtuig met loszittende onderdelen

Luchtvaartmaatschappijen moeten ook vliegtuigen van het type 737-900ER van Boeing inspecteren op loszittende onderdelen in het deurpaneel. Daartoe heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA opgeroepen. De waarschuwing volgt op een eerder inspectieverzoek bij de 737 MAX 9. Van dat type toestel raakte eerder een deurpaneel los tijdens een vlucht.

Meer krantenkoppen in België

Slachtoffer opgepakte leerkracht Y.S. getuigt hoe klacht jaren geleden niets opbracht: “Hoe mocht zo iemand in onderwijs stappen?”

De 26-jarige leerkracht Y.S. werd afgelopen maandag officieel in verdenking gesteld van zedenfeiten met minderjarigen uit de LAB-school in Sint-Amands. Zes jaar eerder werd hij door vergelijkbare beschuldigingen uit een Chiro-afdeling gezet nadat een 15-jarig meisje klacht had ingediend bij de politie. Zij wil anoniem haar ervaringen met Y.S. delen. “Zo wil ik wat met mij gebeurd is een plaats

Lees meer »

Frans wijnhuis denkt werknemer te betrappen op diefstal van vier flessen Bourgogne. Politie stuit wat later op “levenswerk” van 7.000 gestolen flessen

Een werknemer van een wijnhuis in de Bourgondische stad Beaune is betrapt op de diefstal van vier flessen Bourgogne. Althans, daar leek het in eerste instantie op. De politie ging naar zijn huis en trof bij de verdachte niet alleen de vier gestolen flessen aan, maar “zijn levenswerk” in de wijnkelder: duizenden flessen Bourgogne, melden plaatselijke media.

Lees meer »

“Kremlin achter gruweldaad”: Russische deserteur zou vermoord zijn in Spanje door huurmoordenaars gestuurd door Moskou

De Spaanse inlichtingendiensten twijfelen er niet aan dat de lange arm van het Kremlin achter een ongeziene misdaad in Spanje zit: de moord op de Russische deserteur Maksim Koezminov (28) in Alicante. Diplomatieke bronnen erkennen dat het om een “zeer ernstige zaak” gaat en dat Spanje een “krachtig antwoord” zal geven, zo schrijft de Spaanse krant ‘El Pais’.

Lees meer »

Start bouw dierenasiel in Beitem voorzien voor 2025

De stad Roeselare zal een nieuw dierenasiel bouwen dat gerund zal worden door de vzw Dierenasiel Regio Roeselare. Het huidige dierenasiel, gelegen in de Oude Stadenstraat, is momenteel te klein en verouderd. Dus werd er uitgekeken voor een nieuwe locatie, dat werd een site in de Ieperseweg in Beitem.
The post Start bouw dierenasiel in Beitem voorzien voor 2025 appeared

Lees meer »

Staatssecretaris De Moor wil meer escorteurs om te helpen bij gedwongen terugkeer: Kamer buigt zich over wetsontwerp

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) wil meer personeel van de Dienst Vreemdelingenzaken kunnen inzetten om mensen die gedwongen teruggestuurd moeten worden op een vliegtuig naar het land van herkomst te zetten. Dat wetsontwerp, onderdeel van de migratiedeal van de federale regering, ligt vandaag voor in de Kamer. Al lijkt de kans groot dat de stemming weer

Lees meer »

Andermans kleren vuilmaken in een graanhal is voortaan legaal: na 150 jaar verandert ons strafwetboek

Als u koning Filip beledigt vliegt u daar niet meer voor in de gevangenis. Na meer dan 150 jaar zal de Kamer van Volksvertegenwoordigers een nieuw Strafwetboek goedkeuren. Er vallen tal van absurditeiten weg, maar er komen ook heel wat nieuwe misdrijven en zwaardere straffen bij. Strafpleiter Walter Van Steenbrugge vindt het alvast veelbelovend. Al zal dit niet alle perikelen

Lees meer »

“Mensen bij elkaar brengen”: organisatoren Ontbijtrun pakken nu ook uit met kleurrijk spektakel

De organisatoren van de tweejaarlijkse Ontbijtrun pakken op zaterdag 20 april uit met een kleurrijk spektakel: de eerste editie van de Color-Fun-Run waarbij kleurrijk poeder over de deelnemers gestrooid wordt in de straten van Dadizele. “Ik heb zelf enkele keren deelgenomen aan een dergelijk evenement en vond het fantastisch”, aldus Dorine Delrue, de oprichtster van de Ontbijtrun.
The post “Mensen

Lees meer »

Scheidsrechter Johan (69) krijgt hartstilstand tijdens voetbalmatch, omstanders redden zijn leven: “Je zag meteen dat het ernstig was”

Johan Lamote (69) uit Beernem is zaterdag door het oog van de naald gekropen. De man, al jaren actief als voetbaltrainer en scheidsrechter, zakte vlak na de aftrap van de derby tussen de U15-jeugdploegen van Merendree en Aalter plots in elkaar. Twee omstanders, waaronder trainer van Merendree Thomas Lefere (40), snelden de man te hulp.

Lees meer »

Theo Francken: “Leeflonen bevriezen en luchthaven verkopen aan Vlaanderen kan helpen om defensiebudget te verhogen”

N-VA-Kamerlid Theo Francken heeft enkele opvallende voorstellen om het defensiebudget naar 2 procent van het bruto binnenlands product te brengen: leeflonen bevriezen, de luchthaven van Zaventem verkopen aan Vlaanderen, besparen op asiel en migratie en ontwikkelingssamenwerking. "De budgettaire uitdagingen zijn immens", zegt Francken in "De afspraak op vrijdag".

Lees meer »

Verdachte (25) opgepakt voor home-invasion bij de Pfaffs

De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft een verdachte opgepakt voor de home invasion bij de familie Pfaff op 18 augustus vorig jaar. Het gaat om een 25-jarige man uit Charleroi. Carmen Pfaff kreeg toen enkele rake klappen en werd opgesloten in het toilet.

Lees meer »