Krantenkoppen

Plassende ijsbeer in Amersfoort waarover buren klaagden, is weggehaald

Een opvallend kunstwerk op de kade in Amersfoort is maandag verwijderd. De plassende ijsbeer zorgde bij zijn aankomst voor heel wat klachten, maar ondertussen hadden veel buurtbewoners hem in hun hart gesloten.

Meer krantenkoppen in België

DJ Khaled aangehouden in golfkarretje

De Amerikaanse artiest DJ Khaled is donderdagochtend in zijn golfkarretje aangehouden door de politie. Entertainmentwebsite TMZ deelt foto’s van het incident in Miami, waar Khaled woont.

Lees meer »

Briljant voor Daniël en Noëlla

Daniël Struyve en Noëlla Eeckhout vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Vanuit de gemeente kreeg het koppel vele felicitaties. Samen met hun familie vierden de jubilarissen graag verder feest.
The post Briljant voor Daniël en Noëlla appeared first on KW.be.

Lees meer »

Racetalent Amaury Cordeel blijft ontkennen dat hij 179 km/u op landelijke weg reed: “Hij zat niet achter het stuur”

Racetalent Amaury Cordeel (21), die eind 2022 veroordeeld werd tot een rijverbod van zes maanden voor een zware verkeersovertreding waarbij hij met 179 kilometer per uur door de Hogenakkerstraat in Temse raasde, blijft ontkennen dat hij achter stuur zat. “Hij is veroordeeld op basis van aannames, er zijn geen zintuiglijke vaststellingen gedaan”, sprak zijn advocaat maandag op het proces in beroep.

Lees meer »

PS gaat campagne in met werkweek van 32 uur zónder loonverlies: “Zal niet in één keer lukken”

Als het van de PS afhangt, komt er een werkweek van 32 uur, zonder loonverlies en met compenserende aanwervingen. Dat bleek zondag tijdens het kiescongres van de Franstalige socialisten in Brussel. PS-voorzitter Paul Magnette beseft dat die kortere werkweek er niet van vandaag op morgen zal komen, maar hij wil de komende jaren toch duidelijke stappen zetten.

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Heldendom

06:00 De meningen over Aleksej Navalny vallen uiteen in twee strekkingen. Voor politiek correct denkenden is hij een held, in Kaaimans stamcafé noemen ze hem ‘ne stoemmerik’. Leek bovendien op Paul Van Tigc…

Lees meer »

8450Anders wil veiligere fietsoversteken aan Spuikomlaan: “Je laat je kinderen best een andere weg nemen”

Fietsers vinden het kruispunt van de Polderstraat en de Spuikomlaan gevaarlijk. “Een analyse van de Fietsersbond bevestigt de onveilige situatie. Ook de nabijgelegen oversteek aan de Schietbaanstraat is hachelijk voor fietsers. Snelheid remmende maatregelen laten echter al twee jaar op zich wachten”, aldus 8450Anders, dat oproept tot dringende actie.
The post 8450Anders wil veiligere fietsoversteken aan Spuikomlaan: “Je laat je

Lees meer »

“Ik heb ze allemaal uitgelachen”: zelfs als het niet soepel loopt wint Van Gerwen tweede Premier League-avond op rij

Michael van Gerwen heeft zich voor de tweede week op rij gekroond tot dagwinnaar van de Premier League Darts. Mighty Mike versloeg in de finale in het Schotse Glasgow wereldkampioen Luke Humphries na een spannende comeback: 6-5. Zijn beste niveau haalde ‘MvG’ opnieuw niet, maar hij won dus wel. “Als je nu niet van me kon winnen, dan lukt het

Lees meer »

Wetenschappers ontdekken helderste object ooit in universum: “Dit hongerige zwarte gat verorbert elke dag een zon”

Astronomen hebben met behulp van de Very Large Telescope een quasar ontdekt die alle records lijkt te breken. Quasars zijn de heldere kernen van verre sterrenstelsels. Volgens de wetenschappers van de Australian National University gaat het hier om het helderste object ooit waargenomen in ons universum. “Hij straalt maar liefst 500 biljoen keer feller dan onze zon”, vertelt HLN-wetenschapsexpert Martijn

Lees meer »

Danny Diëgo en manager Peter Van Bael werden meer dan een jaar gestalkt: “Koester alle artiesten, doe mee met alle artiesten, maar laat hen ook zichzelf zijn!”

“Koester alle artiesten, doe mee met alle artiesten, maar wees niet te close. Besef dat een artiest ook maar een mens is. Op het podium doet hij zijn werk. Eens hij zijn joggingpak aantrok, is het gedaan met artiest te zijn en is hij een gewoon persoon”, zegt Peter Van Bael uit Hemiksem (Aartselaar), de manager van zanger Danny Diëgo

Lees meer »

‘Oppenheimer’ grote winnaar met zeven awards en prins William verschijnt zonder Catherine op de BAFTA’s

‘Oppenheimer’ van Christopher Nolan was zondagavond de grote winnaar op de BAFTA Awards, de belangrijkste Britse filmprijzen. De biopic over J. Robert Oppenheimer, de uitvinder van de eerste atoombom, was in dertien categorieën genomineerd en haalde uiteindelijk zeven awards binnen. Opvallend: ‘Barbie’, de grote concurrent van ‘Oppenheimer’, ging met lege handen naar huis.

Lees meer »