Krantenkoppen

Plassende ijsbeer in Amersfoort waarover buren klaagden, is weggehaald

Een opvallend kunstwerk op de kade in Amersfoort is maandag verwijderd. De plassende ijsbeer zorgde bij zijn aankomst voor heel wat klachten, maar ondertussen hadden veel buurtbewoners hem in hun hart gesloten.

Meer krantenkoppen in België

Jonger Dan Je Denkt trekt er opnieuw op uit

Wielertoeristenclub Jonger Dan Je Denkt start een nieuw fietsseizoen. Het nieuwe JDJD-seizoen start op zondag 3 maart om 9 uur. Voor aanvang van de rit wordt om 8 uur een ontbijt geserveerd voor leden en nieuwe leden in ‘t Nieuw Boldershof, het lokaal van Jonger Dan Je Denkt in de Roeselarestraat. Na het ontbijt volgt
The post Jonger Dan Je

Lees meer »

Vier mensen getroffen door bliksem bij Sydney Opera House

In de Australische stad Sydney zijn maandag in de buurt van het Sydney Opera House vier mensen gewond geraakt toen ze werden getroffen door de bliksem. De vier schuilden tijdens hevig onweer onder een boom in de Botanische Tuin, op een steenworp afstand van het iconische operagebouw. Daar werden ze getroffen door een bliksemschicht, waarbij ze bewusteloos raakten en brandwonden

Lees meer »

Stad en scholen lanceren plan voor Nieuwpoortse kinderopvang

In Nieuwpoort wordt volop gewerkt aan het nieuwe Jeugd- en Sportcomplex. Tegen de zomer van 2024 zou het volledige project voltooid moeten zijn. Vanaf de start van volgend schooljaar wordt in de nieuwbouw alle voor- en naschoolse kinderopvang gecentraliseerd. De Stad werkt hiervoor nauw samen met de verschillende kleuter- en lagere scholen in Nieuwpoort.
The post Stad en scholen lanceren

Lees meer »

Lachende wintersporter zit doodsbange wolf achterna op Italiaanse skipiste, maar riskeert nu fikse boete of zelfs celstraf

Een Franstalige skiër heeft zich de woede van heel wat wolvenliefhebbers op de hals gehaald door beelden te delen van zijn afdaling op een skipiste in het Italiaanse Val di Fiemme. De man zat tijdens zijn slalom een wolf op de hielen, die doodsbang probeerde weg te vluchten en uiteindelijk in een vangnet belandde, tot grote hilariteit van de wintersporter.

Lees meer »

101-jarige kunstenaar-fotograaf Marcel De Coninck overleden

Vorige zaterdag had – in intieme kring volgens zijn wens – de uitvaartdienst plaats van Marcel De Coninck. Hij mocht op 13 januari nog zijn 101ste verjaardag vieren in wzc De Pottelberg in Kortrijk waar hij overleden is.
The post 101-jarige kunstenaar-fotograaf Marcel De Coninck overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De Vlaming heeft lange tenen gekregen”: Chris Van den Durpel kruipt opnieuw in de huid van Kamiel Spiessens

Chris Van den Durpel (63) denkt nog lang niet aan stoppen. Ook in 2024 trekt hij met z’n populaire typetje Kamiel Spiessens naar de Vlaamse theaterzalen. Al zal de keuterboer, die begint te sukkelen met z’n gezondheid, beter op z’n woorden letten dan pakweg 10 jaar geleden. “Het gros van mijn tv-sketches kan je vandaag niet meer uitzenden.”

Lees meer »

Recordaantal klachten ingediend door mensen op bel-me-niet-meer-lijst: “Systeem schiet zijn doel voorbij”

Vorig jaar zijn er 9.816 klachten ingediend bij de federale overheidsdienst Economie voor ongewenste reclameoproepen bij mensen die op de bel-me-niet-meer-lijst stonden. Die lijst biedt de mogelijkheid geen reclameoproepen meer te ontvangen van ondernemingen die aan directe marketing doen. “Het systeem schiet zijn doel voorbij”, zegt N-VA Kamerlid Anneleen Van Bossuyt.

Lees meer »

Minderjarige opgepakt voor bedreigingen tegen school in Kortrijk

De Lage Kouter, een secundaire school voor bijzonder onderwijs, schrapt vrijdag alle lessen. Een anonieme persoon die zich uitgaf voor een leerling van de school, dreigde met een schietpartij. De politie en het parket nemen de dreiging ernstig en onderzoeken de zaak. Een minderjarige jongeman is opgepakt.

Lees meer »

Nieuwe eigenaar Marc Coucke gaat ijspiste Antartica in Wilrijk slopen

IJspiste Antarctica in Wilrijk wordt gesloopt. Ze moest een jaar geleden sluiten, omdat het gebouw in slechte staat verkeerde. Het complex is nu gekocht door het investeringsbedrijf van ondernemer Marc Coucke die ook al eigenaar is van de vlakbij gelegen overdekte skipiste. Wat er in de plaats komt, wil het bedrijf nog niet kwijt, maar het zou niet gaan om

Lees meer »

SC Oostrozebeke (3C) gelooft in behoud

De jongste 2-1-zege van Scor tegen kelderploeg Otegem heeft de troepen van trainer Kenzo Dejonghe een flinke portie moed gegeven. De punten waren dan ook broodnodig in de strijd om het behoud in derde provinciale C.
The post SC Oostrozebeke (3C) gelooft in behoud appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen, willen we daarvan gebruikmaken.” Dat schrijft ‘De Standaard’ vandaag na een bevraging van alle Vlaamse partijen over migratie.

Lees meer »

Stikstofdecreet vanaf nu van kracht

Het stikstofdecreet is nu van kracht. Hiermee worden alle reductiemaatregelen om de hoeveelheid stikstof terug te dringen voor het eerst in de geschiedenis van Vlaanderen juridisch verankerd.
The post Stikstofdecreet vanaf nu van kracht appeared first on KW.be.

Lees meer »