Krantenkoppen

Polenplein in Roeselare loopt vol voor nieuwjaarsreceptie #VANRSL

Een bomvol Polenplein was zondag het resultaat van de uitnodiging voor de nieuwjaarsreceptie van het Roeselaarse stadsbestuur aan haar inwoners. Frieten, Griekse hapjes, een knappe live band en vooral veel drankjes zorgden voor een uitgelaten sfeer.

De ‘traditie’ van een nieuwjaarsreceptie voor de Roeselarenaars is pas vorig jaar opgestart met een winterse bijeenkomst van de stadsgenoten op het Stationsplein. Dit keer was het Polenplein the place to be en opvallend veel stadsgenoten kwamen in groep, met de buurt, de buren of de vereniging naar het plein, volgens de organisatie goed voor zo’n 3.500 binnenkomers en gemiddeld voor ongeveer 2.600 feestvierders.

We ‘overvielen’ enkelen van hen met de vraag waarom ze zo van Roeselare houden en wat er in dit verkiezingsjaar op de bucketlist van de burgemeester mag komen. De WhatsAppgroep van de ouders van basisschool De Plataan was samen met de jarige Jozefien Horré (37) present aan de kinderanimatiekant van het Polenplein. “Mogen wij even pleiten voor veel meer speelpleinen in de binnenstad van Roeselare? We zien dat de wijken goed bediend worden, maar voor wie binnen de kleine ring woont is er weinig aanbod. Zo kan het speelplein van het Geitepark wel een serieuze upgrade gebruiken en voor de ouders zien we zomerbars annex kinderspeelpleinaanbod graag terugkeren.”

Het Polenplein had ook wel wat mee van een mini-festivalweide. Op het podium stond na de verwelkomingsspeech van burgemeester Kris Declercq De toâpe Geraapte, een Roeselaarse band die met medleys en covers altijd voor animatie zorgt. “De horecazaken rond het Polenplein zorgden voor een vlotwerkende barbediening en de leerlingen van het VTI hadden een mocktail klaar die tussen de cava’s, pilsjes en vooral Rodenbach erg werd geapprecieerd”, klinkt het nog.

The post Polenplein in Roeselare loopt vol voor nieuwjaarsreceptie #VANRSL is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Wie heeft er goeie benen in Harelbeke?”: dit is de nieuwe banner van E3 Saxo Bank Classic

De banner van de E3 Saxo Bank Classic werd maandagnamiddag bekendgemaakt in Harelbeke… en natuurlijk gaat de organisatie weer voor een teasende affiche: we zien vrouwenbenen met daarbij: “Wie heeft er goeie benen in Harelbeke?” De koers wordt op vrijdag 22 maart gereden.
The post “Wie heeft er goeie benen in Harelbeke?”: dit is de nieuwe banner van E3 Saxo

Lees meer »

Gaat de prijs van kranten omhoog? Uitgevers vragen in brief aan regering alsnog om verlenging krantensubsidies: deze impact dreigt

Worden kranten straks duurder en komt de kwaliteit van de nieuwsmedia in Vlaanderen in het gedrag? Voor dat scenario waarschuwen de Vlaamse krantenuitgevers in een brief aan de regering. Daarom vragen ze de fel besproken subsidie voor krantenbedeling alsnog met een halfjaar te verlengen. Wat is er aan de hand? Om hoeveel geld gaat het? Hoeveel duurder dreigen kranten te

Lees meer »

Proper Strand Lopers in 2023: meer afval, meer vrijwilligers

Proper Strand Lopers kijkt in zijn jaarverslag terug op 2023. Er werd meer volume afval geregistreerd, met een stijging van zeven procent op strand en duinen en zestien procent in de kustgemeenten. “Wat ons het meest verheugt, is dat we meer mensen konden bereiken en zo nog meer kunnen sensibiliseren”, zegt coördinator Tim Corbisier.
The post Proper Strand Lopers in

Lees meer »

Jan Van den Bosch verklaart waarom striptease-act in ‘Familie’ zeer zedig bleef: “Ik vergelijk het graag met de film ‘Jaws’”

Acteur Jan Van den Bosch (39) geeft al meer dan 10 jaar gestalte aan flapuit Zjef De Mulder in ‘Familie’. “De tijd vliegt ontzettend snel voorbij”, zegt hij fier. “Ik weet dat mensen zich wel eens durven storen aan mijn personage, maar elke reeks heeft iemand nodig die de boel op stelten zet. Laat ze dus maar doen.” Aan goesting

Lees meer »

INTERVIEW. Guido Belcanto: “Het is maar één keer gebeurd en het duurde nauwelijks een paar minuten, toch heeft die pedofiel mijn hele jeugd bepaald”

Guido Belcanto is 70 geworden, maar al 64 jaar sleept hij een donker stuk geschiedenis mee: op zijn zesde werd hij aangerand door een pedofiel. “Ik ben die dag aangetast in, nee, beróófd van mijn eer. Vraag me wat mij vandaag nog motiveert om te doen wat ik doe en mijn antwoord is: die verloren eer terugwinnen.”

Lees meer »

“Dat kunt u enkel online doen”: Unia opent onderzoek en geeft oplossingen wanneer je digitaal niet mee bent

Een QR-code scannen, je identiteit verifiëren met itsme of gewoonweg betalen met de bankapp. Kan jij ook niet meer volgen? Je bent niet de enige. De digitale sneltrein gaat snel, heel snel en het is soms moeilijk om mee te zijn. Daarom gaat gelijkekansencentrum Unia onderzoeken of er sprake is van discriminatie. "Door de sterke digitalisatie merken we dat hele

Lees meer »