Krantenkoppen

Politie-inspecteurs spreken in Kamercommissie: “Er moet nog meer aandacht gaan naar detectie van seksueel geweld”

Er moet nog meer worden ingezet op het detecteren van mogelijk seksueel geweld in onze samenleving. Dat hebben Valerie Swennen en Claire Cervello, allebei hoofdinspecteur bij de politie, maandag gezegd in de Kamercommissie seksueel misbruik in de Kerk, die er kwam na de VRT-documentaire Godvergeten.

Meer krantenkoppen in België

Supermarkten merken garnalenschaarste

Ook de supermarkten merken intussen de grote schaarste aan noordzeegarnalen, met her en der tekorten in de winkels tot gevolg.
The post Supermarkten merken garnalenschaarste appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het verlies van Avdiivka is nog maar het begin”: twee experts buigen zich na twee jaar oorlog over de kaart van Oekraïne

Zaterdag 24 februari breekt in Oekraïne al het derde oorlogsjaar aan. Ondanks enorme verliezen heeft Rusland het initiatief stevig in handen en droomt Oekraïne niet meer van de grote bevrijding. Wij brachten onze oorlogsreporter Arnaud De Decker en militair historicus Tom Simoens samen voor een vooruitblik. “In Kiev hangt een groot onheil in de lucht.”

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Etienne en Josephine

Op 15 februari 1974 huwden Etienne Vankeirsbilck (76) en Josephine Bekaert (74) in Langemark. Nu werd hun gouden jubileum gevierd. Etienne werd geboren in Markegem en groeide op in Lichtervelde. Na zijn studies nam hij deel aan een toelatingsexamen bij de dienst Financiën en begon zijn beroepsloopbaan bij de BTW-dienst in Torhout. Na een bevordering
The post Gouden huwelijksgeluk voor

Lees meer »

“Het waren allemaal goede kinderen”: Deze “politieke” lyrics zouden Israël deelname aan Songfestival kunnen kosten

De lyrics waarmee Israël zangeres Eden Golan naar het Eurovisiesongfestival wil sturen dit jaar, bevatten een politieke boodschap, menen verschillende Israëlische kranten. Het gratis dagblad ‘Israel Hayom’ zegt enkele regels van de tekst te onthullen en stelt dat die duidelijk verwijzen naar de aanval van Hamas op 7 oktober. De organisatie van het songfestival gaat momenteel na of die songtekst

Lees meer »

Fietsclub Den Heirweg Fun in een nieuw jasje

Met nieuwe fietstruien en lenteweer in zicht popelt de groep van Den Heirweg Fun om er eind maart opnieuw opuit te trekken. De fietsclub voor alle leeftijden en fietssoorten groeide in vier jaar succesvol uit tot een 50-tal leden. Veiligheid én plezier staan op nummer één tijdens de wekelijkse gemoedelijke ritten.
The post Fietsclub Den Heirweg Fun in een nieuw

Lees meer »

“Een haai is banger voor ons dan omgekeerd”: Marc ruilt Zwevegemse duiktank in voor duiken in Kaapverdië

Natuurliefhebber Marc Maelfait verhuist binnenkort naar Kaapverdië, een eilandengroep ten westen van Afrika, ter hoogte van Senegal. Zijn nieuwe woning staat op een klif aan zee in het vissersdorpje Janela, op het groene en ruige wandeleiland Santo Antão, mét privébaai op tweehonderd trappen. “Ik had het niet meer gedacht. Op mijn 61 stewordt mijn sluimerende droom dan toch eindelijk werkelijkheid.”
The

Lees meer »

Familie van vrouw die stierf onder kerstboom dient klacht in tegen stad Oudenaarde en onbekenden: “Er zijn fouten gemaakt”

De familie van Marleen Vanderkimpen, de vrouw die overleed nadat ze onder de Oudenaardse kerstboom was terechtgekomen, heeft klacht ingediend tegen de stad Oudenaarde en tegen onbekenden wegens onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. “Er zijn fouten gebeurd en we willen weten wie aansprakelijk is”, zegt meester Serge Carton namens de familie.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Leger Oekraïne trekt zich terug uit twee dorpen nabij Avdiivka

Het Oekraïense leger heeft zich teruggetrokken uit nog twee dorpen in de buurt van de oostelijke stad Avdiivka, die eerder deze maand werd veroverd door Russische troepen. Dat meldt de Oekraïense militaire woordvoerder Dmytro Lykhovy. Het gaat om de dorpen Sieverne en Stepove, plaatsen die voor de Russische invasie elk minder dan honderd inwoners hadden. Maandag trokken de Oekraïners zich

Lees meer »

Uitvaartspecialist Dela en Stad Brugge schenken 17.000 euro aan MUG-Heli

De West-Vlaamse MUG-helikopter ontving van het Brugse crematorium, uitgebaat door Stad Brugge en uitvaartspecialist Dela, een cheque van 17.000 euro. Het bedrag komt uit de verkoop van edelmetalen die overblijven na crematie.
The post Uitvaartspecialist Dela en Stad Brugge schenken 17.000 euro aan MUG-Heli appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kelly Clarkson in de clinch met producer van ‘American Idol’ nadat ze weigerde om make-up te dragen

“Eén van de producers was absoluut geen fan van mij.” In een aflevering van de ‘Smartless’-podcast heeft Kelly Clarkson (41) onthuld dat ze zich tijdens ‘American Idol’ niet bepaald populair gemaakt heeft. De zangeres weigerde namelijk om make-up te dragen gedurende een aflevering. “Ik moest het podium niet op, dus in mijn ogen was het nergens voor nodig.”

Lees meer »