Krantenkoppen

Post straft personeel na verdwenen oproepingsbrieven volksraadpleging Gent

Bpost heeft sancties genomen tegen personeel voor het verdwijnen van oproepingsbrieven in de aanloop naar de volksraadpleging in Gent. Er werd toen onder meer een zak weggegooide oproepingsbrieven teruggevonden. De stad kreeg ook heel wat brieven teruggestuurd. Er zijn nu bijkomende adrescontroles gebeurd, met het oog op de verkiezingen in juni en oktober.

Meer krantenkoppen in België

Anna Roos (19) is nieuwe voorzitter van Vlaamse Jeugdraad

De 19-jarige Anna Roos uit Turnhout is verkozen tot de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. Ze neemt in die functie de fakkel over van Amir Bachrouri. De Vlaamse Jeugdraad deelt maandag in een persbericht ook mee dat er nu volop wordt ingezet op de komende verkiezingen van 9 juni.

Lees meer »

Fabrice Martin en SKT Ieper Two steviger derde in Eerste Landelijke: “Ons goed herpakt na een dipje”

SKT Ieper Two won afgelopen weekend met duidelijke 74-86-cijfers bij Red Vic Wilrijk. Een tweede overwinning op rij voor de jongens van coach Fabrice Martin na hun dipje van drie verlieswedstrijden. Zo behouden ze voorlopig hun derde plaats in eerste landelijke.
The post Fabrice Martin en SKT Ieper Two steviger derde in Eerste Landelijke: “Ons goed herpakt na een dipje”

Lees meer »

“Rug rechten voor eigen volk”: Zulte Waregem moet tegen SL16 verlies bij Francs Borains wegspoelen

Een onnodig verlies en weggezakt naar de vierde plaats. Dat was de harde balans voor Zulte Waregem na de 2-1-nederlaag bij ‘zwart beest’ Francs Borains. “We hebben de zege weggegeven. Tijd om onze rug te rechten voor eigen volk tegen SL16”, zegt een strijdvaardige Alessandro Ciranni. Dat is nodig, als Essevee de promotiekansen gaaf wil houden.
The post “Rug rechten

Lees meer »

KBK Cyclo ontvangt meer dan 4.000 wielertoeristen, wel even ludieke actie tegen vertrek start van KBK uit Kuurne

Net geen 4.500 wielertoeristen zijn deze morgen aan de start verschenen van de 12de editie van KBK Cyclo met start en aankomst aan zaal Kubox in Kuurne. Ook dit jaar waren het niet enkel mensen uit de ruime regio die afzakten richting Kuurne om zich even Flandrien te wagen.
The post KBK Cyclo ontvangt meer dan 4.000 wielertoeristen, wel even

Lees meer »

Vijf Kortrijkse CD&V’ers versterken nationale lijsten: “Met dit ijzersterke team vechten we voor meer respect”

Afgelopen zaterdag maakte CD&V West-Vlaanderen de volledige lijsten voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Kortrijk versterken Sien Vandevelde, Mia Cattebeke, Anaïs de Bethune, Felix De Clerck en Pieter Soens de West-Vlaamse ploeg van cd&v.
The post Vijf Kortrijkse CD&V’ers versterken nationale lijsten: “Met dit ijzersterke team vechten we voor meer respect” appeared first on

Lees meer »

FC Gullegem start opnieuw damesploeg in 3de provinciale: “Meisjes vanaf 15 jaar welkom”

In het verleden kon FC Gullegem pronken met een damesploeg in de provinciale reeksen. Door gebrek aan speelsters werd de ploeg opgedoekt. Veronique Sayoen heeft de handschoen opgenomen en brengt volgend seizoen opnieuw een damesploeg aan de aftrap in derde provinciale. “Meisjes vanaf 15 jaar zijn welkom.”
The post FC Gullegem start opnieuw damesploeg in 3de provinciale: “Meisjes vanaf 15

Lees meer »

Karl Vannieuwkerke en Ruben Van Gucht over de koers en het commentaar: “Ik zat naar een andere zender te kijken. Dramatisch”

Hoera, ’t is koers! Tijd voor Karl Vannieuwkerke (53) en Ruben Van Gucht (37) om plaats te nemen in de commentaarcabine en te doen wat ze het liefste doen: de schoonste sport ter wereld van commentaar voorzien. “De adrenaline neemt het soms over. Het gevoel van bijna in je scherm te willen kruipen als er iets groots gebeurt.”

Lees meer »

▶ “De excuses van Natalia klonken nogal goedkoop. Ik miste vooral schuldinzicht”

“Ja, Natalia heeft zich snel na de fameuze rel met het VTM2-programma ‘Astrid en Natalia, back to reality’, via een boodschap op Instagram verontschuldigd. Maar, eerlijk, die excuses klonken nogal goedkoop”, zegt showbizzjournalist Mark Coenegracht in de HLN-podcast ‘De Mediawatchers’. “Ik miste bij de zangeres oprechtheid en zag vooral een stuitend gebrek aan schuldinzicht.”

Lees meer »

Pommelien Thijs haalt met succes eindmeet van ‘De expeditie: Groenland’: “Dit zou ik volgende keer anders aanpakken”

Jawel, het is Pommelien Thijs (22) gelukt. Na twaalf dagen afzien haalde ze – samen met haar mede-expeditieleden – de eindmeet van ‘De expeditie: Groenland’. “Hoeveel onderbroeken ik maar gebruikt heb tijdens onze tocht? Daar ga ik geen getal op plakken”, lacht ze. In deze Showbits blikt ze open en eerlijk terug op het grote avontuur: “We hebben met z’n

Lees meer »

“Marges tussen ploegen zijn klein”: coaches Menen en Knack blikken vooruit op play-offs volleybal

Knack Roeselare was oppermachtig tijdens het reguliere volleybalseizoen. Na het winnen van de Supercup en de beker zijn ze meer dan ooit de uitgesproken favoriet om een vierde opeenvolgende titel binnen te halen. Krijgen we een volledig West-Vlaamse titelfinale? Het zou zomaar kunnen want ook Decospan Menen plaatste zich voor de play-offs. Coaches Steven Vanmedegael en Frank Depestele blikken vooruit.<br

Lees meer »

8 maanden cel voor vrouw die ornamenten van kindergraven steelt in Mechelen

In Mechelen is een vrouw veroordeeld tot acht maanden cel voor het stelen van ornamenten op kindergraven. Telkens werden speelgoedjes, knuffeldieren, decoratieve elementen of plantjes van de kindergraven gestolen. De vrouw kwam niet opdagen op haar proces en kreeg uiteindelijk een straf die dubbel zo zwaar is dan wat het openbaar ministerie had gevorderd.

Lees meer »

Dapalo organiseert twaalfde editie van Daiselrun

Atletiekvereniging Dapalo Dadizele organiseert op zaterdag 2 maart de jaarlijkse Daiselrun.Het sportevement vindt ook dit jaar plaats in Slypskapelle.
The post Dapalo organiseert twaalfde editie van Daiselrun appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oproep van staatssecretaris De Moor valt op koude steen: amper 14 Vlaamse gemeenten vangen vrijwillig extra asielzoekers op

De oproep van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor om tegen betaling extra asielzoekers op te vangen, valt op een koude steen. De voorbije twee jaar richtte De Moor die vraag aan alle 581 Belgische gemeenten, maar slechts 39 gingen daarop in. Over welke gemeenten gaat het? Welke partij is het meest royaal om lokaal onderdak te bieden?

Lees meer »

Dwaallichtjestocht levert 1.766 euro op voor het goede doel

Op 3 november 2023 organiseerde vrouwenbeweging Ferm Passendale met medewerking van de plaatselijke Landelijke Gilde haar derde dwaallichtjestocht, waarbij 450 deelnemers te noteren vielen. De opbrengst van dit evenement gaat telkens naar een organisatie die een goed doel nastreeft. Ditmaal werd gekozen voor de vzw Spierziekte Vlaanderen, die 1.766 euro mocht ontvangen. We zien het
The post Dwaallichtjestocht levert 1.766

Lees meer »

Zorgcentrum na Seksueel Geweld in Genk heeft eerste jaar 342 slachtoffers opgevangen: “Jongste slachtoffer was 2 jaar, het oudste 86”

Het Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG) in Limburg heeft op een jaar tijd 342 slachtoffers opgevangen. Dat schrijft Het Belang van Limburg en het bericht is bevestigd aan onze redactie. Het centrum is een jaar geleden opgestart op de campus van het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. Mensen die verkracht, aangerand of ongewenst aangeraakt zijn, kunnen er terecht voor een aangifte,

Lees meer »