Krantenkoppen

Premier De Croo dringt bij Vaticaan aan om Vangheluwe zijn titel te ontnemen

Premier Alexander De Croo heeft er maandag in een gesprek met de apostolische nuntius opnieuw op aangedrongen dat het Vaticaan de titel van bisschop Roger Vangheluwe afneemt. “Dat is belangrijk voor de slachtoffers”, tweette de premier na afloop van het gesprek.

Meer krantenkoppen in België

Ernstig verwaarloosde paarden in Tongeren zijn geen alleenstaand geval: “Het valt inderdaad op”

De scène die de politie afgelopen week aantrof in een weide in Tongeren, was dramatisch. Twee gestorven paarden, een derde compleet uitgemergeld. Nochtans waren er alarmsignalen. En spijtig genoeg gaat het niet om een alleenstaand voorval: steeds meer dieren worden in beslag genomen na verwaarlozing of mishandeling. Vooral bij honden is die toename opvallend.

Lees meer »

Illegale goksite Stake krijgt boete van 200.000 euro en zal in GP Formule 1 van Spa-Francorchamps met andere sponsor rijden

Stake, dat in 2021 door de Kansspelcommissie op de lijst met illegale goksites werd geplaatst, zal deze zomer toch niet te zien zijn als sponsor in de GP Formule 1 in Spa-Francorchamps. Woensdag werden daar in de Kamer vragen over gesteld gezien de verstrengde wetgeving rond gokreclame in ons land. Het team zal met een andere (gok)sponsor rijden.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Russische troepen zijn dorp in zuiden van Oekraïne binnengevallen”

In verschillende Europese landen leidt de opvang van Oekraïners tot discussie. In onder meer Ierland, dat kampt met een woningtekort, is de opvang recent versoberd en in het Verenigd Koninkrijk is nauwelijks zicht op het aantal vluchtelingen dat op straat leeft. De Ierse regering maakte eind vorig jaar bekend dat de Staat nieuwe vluchtelingen uit het Oost-Europese land nog maximaal

Lees meer »

Groen wil stopzetting onderhandelingen met Mercosur-landen

Het huidige voorstel voor een vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en de Mercosur-landen (Brazilië, Argentinië, Paraguay, Uruguay) is onaanvaardbaar. Dat zegt de partij Groen maandag bij monde van haar covoorzitter Jeremie Vaneeckhout. Groen wil dat standpunt op de federale regeringstafel brengen en het ook aankaarten in het Vlaams Parlement, om zo de federale en de Vlaamse regering ertoe te bewegen

Lees meer »

Eerste West-Vlaamse rumclub komt in Koekelare: “Rum is nóg diverser dan whisky”

Op vrijdag 8 maart om 20 uur start de allereerste West-Vlaamse rumclub, genaamd Siren’s Call, met hun eerste tasting in hun hoofdkwartier Rocktailz in de Bovekerkestraat 198 in Bovekerke. De oprichters Bjorn Dewulf en Jorijn Vandenweghe hadden al ervaring met de handel in whisky, rum en andere sterke dranken met Rocktailz. Later sloot Thomas Vervoort zich aan.
The post Eerste

Lees meer »