Krantenkoppen

Premier League verliest de perceptiestrijd rond financiële regulering

Terwijl Nottingham Forest en Everton snel puntenaftrek riskeren voor overtredingen van de financiële regels, moet Manchester City zich pas deze week verdedigen tegen oudere beschuldigingen. Die scheve behandeling komt de geloofwaardigheid van de Premier League niet ten goede.

Meer krantenkoppen in België

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese ­migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen in plaats van asielzoekers op te vangen, willen we daarvan gebruikmaken.”

Lees meer »

Axel Daeseleire maakt zich zorgen over ‘Het onbekende’: “Zelfs finale staat op Streamz, gaan mensen nog wel kijken?”

In een nieuw programma op VTM laat Axel Daeseleire (55) kandidaten kiezen tussen ‘bekend’ of ‘onbekend’ in een spel waar niemand de regels kent. Risico’s nemen of op veilig spelen, vertrouwde paden bewandelen of kiezen voor uitdaging, spanning en avontuur? In deze Showbits maakt Axel je warm voor ‘Het onbekende’, elke maandagavond bij VTM.

Lees meer »

“Geen euforie, maar we moeten ook niet panikeren”: grijpt Soudal Quick-Step na tegenvallende Omloop herkansing in Kuurne?

Het was een van de grote vragen voor de start van het Vlaamse wielerseizoen: hoe goed zou Julian Alaphilippe (31) zijn? Hoe zou de Fransman in de Omloop reageren na alle commotie rond de uitspraken van baas Patrick Lefevere? Antwoord: de ex-wereldkampioen kende een rotdag en haalde de finish niet. Evaluatie van de ploeg: “Julian was goed!” Ook miserie heeft

Lees meer »

“Dit is stoerdoenerij”: mag de Belgische voetbalbond zomaar computers en telefoons van werknemers controleren?

Wie is de verrader? Die vraag houdt Piet Vandendriessche – de CEO van de Belgische voetbalbond – bezig nadat vertrouwelijke rapporten van de arbitrage gelekt zijn. De KBVB bestelde een externe audit en zou laptops en telefoons van werknemers controleren. Mag de Belgische voetbalbond dat zomaar doen? Privacy-expert Matthias Dobbelaere-Welvaert legt uit.

Lees meer »

“Zo kan het niet verder”: handelaars hopen te overleven in “vuilste straat van West-Vlaanderen”

Op de werf van de Ieperse Dikkebusseweg zitten de handelaars met de handen in het haar. Sinds corona lijdt hun zaak nog steeds door aanhoudende werken. “Personeel wordt te duur, dus probeert mijn gepensioneerde vader zoveel mogelijk te helpen.”
The post “Zo kan het niet verder”: handelaars hopen te overleven in “vuilste straat van West-Vlaanderen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maarten en Robin lanceren nieuwe podcast ‘Bedankt voor uw reactie’: “Focussen op een ludieke manier op Brugge”

‘Bedankt voor uw reactie’, zo heet de nieuwe podcast van Maarten Desmet en Robin Van de Casteele. “We gaan op een ludieke manier na of al die online reviews over Brugge wel kloppen en vertellen leuke weetjes over de stad.”
The post Maarten en Robin lanceren nieuwe podcast ‘Bedankt voor uw reactie’: “Focussen op een ludieke manier op Brugge” appeared

Lees meer »

Diksmuide spreekt negatief advies uit over natuurreservaat in Westhoek, ook landbouwers dienen massaal bezwaar in

Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) wil het bestaand natuurbeheerplan IJzer- en Handzamevallei uitbreiden. In 2014 werd al 696 hectare goedgekeurd, maar daar moet nu 190 hectare bijkomen. Het doel is om in het gebied een type 4 natuurreservaat te creëren, het hoogst beschermde natuurgebied dat er is. Hoewel ANB dit project kan uitvoeren op grond die reeds in hun

Lees meer »

46ste carnavalsstoet in Menen lokt veel volk naar stadscentrum

De 46ste carnavalsstoet lokte op zondagnamiddag 25 februari een pak volk naar het centrum van Menen. Vooral in de Bruggestraat, Rijselstraat en aan de Grote Markt stonden de toeschouwers rijen dik te wachten op de doortocht van de carnavalsgroepen.
The post 46ste carnavalsstoet in Menen lokt veel volk naar stadscentrum appeared first on KW.be.

Lees meer »