Krantenkoppen

Raad van State ook kritisch voor bijgestuurd stikstofakkoord

De Raad van State heeft ook kritiek op het bijgewerkte stikstofakkoord. In een advies op het stikstofdecreet dat de Vlaamse meerderheidspartijen eind 2023 hadden bereikt, lijkt de Raad van State een aantal fundamentele bouwstenen van het bereikte akkoord op juridisch losse schroeven te zetten.

Meer krantenkoppen in België

Jinnih Beels (Vooruit) spreekt voor het eerst over heisa Tom Meeuws: “Wie constant oorlog wil blijven voeren, kan beter in de oppositie zitten”

Met de eedaflegging van Tatjana Scheck (Vooruit) op de gemeenteraad maandagavond is Tom Meeuws nu ook officieel schepen af in Antwerpen en wil Vooruit de heisa rond Meeuws zo snel mogelijk vergeten. Voor het eerst doet zijn ex-collega Jinnih Beels (Vooruit) dinsdagavond in Terzake haar mond open over de zaak en over de interne verdeeldheid van haar partij: “Iedereen bij

Lees meer »

Kunstwerken van Cathérine François en Jean-Michel Folon opnieuw te bewonderen op het strand van Knokke-Heist

De kunstwerken van Cathérine François (Tomorrow man made by the sea) en Jean-Michel Folon (De zee, de grote beeldhouwer) zijn sinds deze week opnieuw te bewonderen op het strand van Knokke-Heist.
The post Kunstwerken van Cathérine François en Jean-Michel Folon opnieuw te bewonderen op het strand van Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Basket Izegem Four strijdt mee voor titel

Basket Izegem Four kan dit seizoen kampioen worden in vierde provinciale A, maar heeft wel nog een stevig parcours af te leggen. Tot nu toe verloor het de minste wedstrijden, maar met zaterdag tegen huidig leider Lauwe en zondag tegen de nummer drie Zwevegem-Deerlijk wordt het een belangrijk weekend voor de Izegemnaren.
The post Basket Izegem Four strijdt mee voor

Lees meer »

Dienstencentrum De Parette bestaat 25 jaar

Het eerste lokaal dienstencentrum van Harelbeke opende 25 jaar geleden zijn deuren voor de senioren van Harelbeke en werd zo een centrale ontmoetingsplek. “We zijn trots op wat De Parette vandaag betekent voor de senioren uit de buurt”, zegt Lynn Callewaert, schepen van Welzijn en voorzitter van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Dienstencentrum De Parette bestaat 25 jaar appeared first on

Lees meer »

“25ste keer ‘koekenbak’”: woning van Romy mogelijk onbewoonbaar nadat zoveelste bestuurder crasht tegen gevel

Opnieuw heeft een voertuig de woning geramd van Romy Van Oostende (62) in een bocht op de Kortenbergsesteenweg in Steenokkerzeel. “De 25ste keer op 22 jaar dat ik hier woon schat ik”, klinkt het gelaten. Het pand liep ernstige schade op. “Het is zelfs afwachten of ik hier met mijn zoon ga kunnen blijven wonen.” De inzittenden gingen er na

Lees meer »

Ondanks rijverbod komt Leentje aanrijder van haar dochter tegen achter stuur van auto: “Geen alleenstaand geval”

Niet lang nadat haar dochter van de weg werd gemaaid door een dronken bestuurder, ziet Leentje de dader opnieuw achter het stuur zitten. Ondanks een nieuw rijverbod. Ook Charlotte, de dochter van Johan en Griet, werd het slachtoffer van zo’n recidivist. Zij kon het niet navertellen. Volgens cijfers van verkeersinstituut VIAS zijn dit verre van alleenstaande gevallen.

Lees meer »

“Graag een van de klassiekers winnen”: persverantwoordelijke Pauline Farazijn en haar ploeg Lotto Dstny zijn klaar voor het Vlaamse voorjaar

Pauline Farazijn (26) is sinds november aan de slag bij Lotto Dstny. Ze verliet na vijf jaar Soudal Quick-Step en koos voor een nieuwe uitdaging. De Zonnebeekse blikt even vooruit op het Vlaamse wielervoorjaar, voor haar een van de hoogtepunten van het seizoen.

The post “Graag een van de klassiekers winnen”: persverantwoordelijke Pauline Farazijn en haar ploeg Lotto Dstny zijn klaar

Lees meer »