Krantenkoppen

Raad van State opnieuw kritisch voor Vlaams stikstofdecreet

16:44 De Raad van State zet opnieuw vraagtekens bij de juridische houdbaarheid van enkele fundamenten van het Vlaamse stikstofdecreet, ondanks aanpassingen van de meerderheid. De vraag is of die gehoor geef…

Meer krantenkoppen in België

Belg (54) al vier dagen vermist na wandeling op de Azoren: “Mogelijk is hij gevallen of verloren gelopen”

Een Belgische toerist, Dirk Denis (54), is al vier dagen vermist nadat hij alleen een wandeling maakte rond een kratermeer in een oude vulkaan op de Azoren. “Mogelijk is hij gevallen of verloren gelopen”, zegt de politie. Het was een vriendin die alarm sloeg toen Dirk Denis (54) niet terugkeerde. Zoekacties met speurhonden en een drone leverden voorlopig niets op.

Lees meer »

Ze was zelf even wereldnieuws, nu gaat Bo Van Spilbeeck (65) met pensioen

VTM NIEUWS neemt opnieuw afscheid van een coryfee. Journaliste Bo Van Spilbeeck is begin deze maand 65 geworden en gaat met pensioen. Donderdag is haar laatste werkdag en neemt ze afscheid van de redactie. Vanavond tijdens de nieuwsuitzending van 19 uur blikken de collega’s terug op haar carrière, die teruggaat tot de begindagen van het VTM NIEUWS in 1989.

Lees meer »

“In halve eeuw al anderhalf miljoen euro naar goede doelen”: Rotary Izegem viert 50ste verjaardag met concert Ozark Henry

50 jaar Rotaryclub Izegem wordt niet enkel met een concert van Ozark Henry, dat op donderdag 7 maart plaatsvindt in het concertgebouw van Bruggge gevierd, er is ook een jubileumboek uit gebracht. Daarin wordt een overzicht gebracht van de geschiedenis van de vereniging. En ook over de activiteiten die ze onder de verschillende voorzitters (ieder werkjaar is er een andere)

Lees meer »

Eén dode bij manifestatie tegen regime in Syrië

In As-Suwayda, in het zuiden van Syrië, is woensdag bij een manifestatie tegen het regime een persoon om het leven gekomen en een andere gewond geraakt. Het gaat om de eerste dode sinds de protestbeweging in augustus 2023 op gang kwam in het zuiden van het land, meldt een plaatselijke ngo.

Lees meer »

EXCLUSIEF. In het hoofd van Acid. Zelfs experts zijn het erover eens: hij is twee personen in één lichaam

“Een blinde en verslavende drang naar volgers en views met het oog op aandacht en winstbejag”: het oordeel van de rechter voor Acid was niet mals. Maar heeft de rechter wel gelijk? Wij kijken in het hoofd van de youtuber en stellen vast dat hij bestaat uit twee totaal verschillende personen. En één detail doet vermoeden dat de rechter dacht

Lees meer »

Lockdownbaby’s overspoelen buitengewoon onderwijs: wat is er aan de hand? Onderwijsexpert reageert

“Wat is er toch aan de hand met onze kinderen?”, vragen onderwijsexperts zich af. De groep kinderen met een ontwikkelingsachterstand is, internationaal gezien, normaal een stabiel gegeven. Maar hier in Vlaanderen zien we plots meer kindjes met zo’n achterstand. Ook de toename van het aantal kinderen met gedragsproblemen is verontrustend. Hoe komt dat?

Lees meer »

Scholengroep Stroom organiseert opnieuw job- en scholenbeurs

Op 29 februari organiseert scholengroep Stroom, na het succes van vorig jaar, opnieuw een jobbeurs voor iedereen die werk zoekt in het onderwijs. Daags nadien, op 1 en 2 maart, gaat de jaarlijkse scholenbeurs door, waar de leerlingen van het lager onderwijs kunnen kennismaken met de secundaire scholen en studierichtingen van scholengroep Stroom.
The post Scholengroep Stroom organiseert opnieuw job-

Lees meer »

Oranje Beernem pakt uit met ‘Soirée Orangee’

Naar jaarlijkse traditie organiseert Oranje Beernem op zaterdag 2 maart in zaal de Boest aan sportpark Drogenbrood een fuif. Dit jaar is het evenement in ‘neon’-thema en werd de fuif ‘Soirée Orangee’ gedoopt. “Hiermee zamelen we geld in om op kamp te gaan”, vertelt hoofdleiding Anoushka Pieters.
The post Oranje Beernem pakt uit met ‘Soirée Orangee’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Luc Derudder trekt lijst Oostrozebeke-nu

Er viel zondag verkiezingsnieuws te rapen op de aperitieflezing van Nathalie Muylle, nationaal ondervoorzitter van CD&V. Burgemeester Luc Derudder liet weten dat hij op 13 oktober de lijst zal trekken van Oostrozebeke-nu.
The post Burgemeester Luc Derudder trekt lijst Oostrozebeke-nu appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik ben best progressief, maar ik ga geen drugs promoten”: Burgemeester verzet zich tegen komst van wietfestival

Gaat er in West-Vlaanderen straks een omstreden wietfestival door? Een Roeselaarse ondernemer wil een cannabisbeurs organiseren aan het kasteel van Bossuit in Avelgem, maar stoot op een njet van burgemeester Lut Deseyn. “Het was meteen duidelijk dat het zaakje niet 100 procent koosjer was.”
The post “Ik ben best progressief, maar ik ga geen drugs promoten”: Burgemeester verzet zich tegen

Lees meer »

Amerikaanse maanlander Odysseus ligt allicht op zijn zij, “maar hij is stabiel en communiceert met de aarde”

Maanlander Odysseus van het Amerikaanse privébedrijf Intuitive Machines die op de maan is geland, ligt waarschijnlijk op zijn zij. Dat heeft Intuitive Machines laten weten. Vermoedelijk is het toestel tijdens de laatste fase van de landing omgevallen en tot stilstand gekomen tegen een rotsblok. "Maar we communiceren met de lander", klinkt het. Dit weekend worden de eerste foto’s verwacht.

Lees meer »