Krantenkoppen

Reacties op stikstofakkoord: meerderheid zet door met decreet, “juridisch broddelwerk” volgens Groen

Meerderheidspartijen N-VA, Open VLD en CD&V zetten door met het ingediende stikstofdecreet en willen de voorliggende tekst ook zo snel als mogelijk goedgekeurd krijgen in het parlement. Dat laten de indieners Wilfried Vandaele (N-VA), Steven Coenegrachts (Open VLD) en Peter Van Rompuy (CD&V) aan Belga verstaan nadat de Raad van State ook kritisch is voor bijgestuurd akkoord.

Meer krantenkoppen in België

Speler niet langer welkom na rode kaart voor elleboogstoot tijdens SC Zonnebeke – Jespo Komen-Waasten

Jespo Komen-Waasten verspreidde een opvallend communiqué na de verloren match in en tegen SC Zonnebeke in tweede provinciale B. Er vielen drie rode kaarten, vooral de tweede voor Rachid Boutakrourt bleef nadien hangen.
The post Speler niet langer welkom na rode kaart voor elleboogstoot tijdens SC Zonnebeke – Jespo Komen-Waasten appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Op bepaald moment besliste ze dat ze beter door de modder ging”: intimi geven kijk in hoofd van Maaike Cafmeyer

Ze acteert al meer dan 20 jaar, maar dankzij haar succesrol in ‘Chantal’ is Maaike Cafmeyer op haar 50ste populairder dan ooit. Buitenstaanders zien de West-Vlaamse als een vrolijke spring-in-’t-veld, maar intimi schetsen ook een ander, meer genuanceerd beeld van de actrice. Hoe is en denkt Maaike écht? Hoe ging ze om met de gitzwarte periode die ze achter de

Lees meer »

Dan toch! Mischa Barton bevestigt dat ze relatie had met ‘The O.C.’-collega: “De producers waren erg bezorgd om ons leeftijdsverschil”

De geruchten hadden het bij het rechte eind. ‘The O.C.’-sterren Mischa Barton (38) en Ben McKenzie (45) hadden een relatie in de beginjaren van de populaire serie. De actrice hield destijds altijd vol dat zij en Ben niet meer dan goede vrienden waren, maar klapt nu uit de biecht in de podcast ‘Call Her Daddy’.

Lees meer »

KZ Dentergem (4C) rekent op eindrondeticket

KZ Dentergem pakte vorig weekend uit met een vooroorlogse score (8-2) tegen Jong Anzegem, dat straks ook de eindronde speelt. De bijna 36-jarige Kenneth Taelman hoopt zijn carrière in schoonheid af te sluiten. Met een titel kan het niet meer, via de eindronde wel.
The post KZ Dentergem (4C) rekent op eindrondeticket appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is TikTok ‘te verslavend’? “Jongeren gebruiken het meer dan Facebook, Instagram en WhatsApp sámen”

De Europese Commissie gaat onderzoeken of TikTok de rechten van minderjarigen wel voldoende beschermt en of de populaire app verslavend werkt. Bij een negatieve beoordeling dreigen miljoenenboetes voor het Chinese bedrijf. Is de vrees van de EU terecht? En wat maakt TikTok zo anders dan andere sociale media? Prof Lieven De Marez: “Je kan een kind van 10 jaar moeilijk

Lees meer »

De man achter de opmerkelijke affiches van de E3 Saxo Classic: “Sinds de billenknijper vraag ik goedkeuring van mijn vrouw”

“Coureurs zeggen maar twee dingen: ofwel hebben ze goeie benen, ofwel hebben ze slechte benen.” En dus zette Jacques Coussens een koppel benen op de nieuwe affiche van ‘zijn’ E3 Saxo Classic. Elk jaar haalt hij het nieuws met zijn opvallende posters voor de voorjaarsklassieker. “Een naakte dame, dat zou nu niet meer kunnen.”

Lees meer »

Belg en Pool komen om het leven nadat brug in aanbouw instort in Nederland

Een boog van een brug in aanleg is woensdag naar beneden gestort op een bouwplaats in het Nederlandse Lochem, in het oosten van het land. Daarbij zijn twee mannen om het leven gekomen. Een van de dodelijke slachtoffers heeft de Belgische nationaliteit. De ander is van Poolse komaf, stelt de Nederlandse arbeidsinspectie. Het gaat om bouwvakkers die aan het werk

Lees meer »

Gaat de prijs van kranten omhoog? Uitgevers vragen in brief aan regering alsnog om verlenging krantensubsidies: deze impact dreigt

Worden kranten straks duurder en komt de kwaliteit van de nieuwsmedia in Vlaanderen in het gedrag? Voor dat scenario waarschuwen de Vlaamse krantenuitgevers in een brief aan de regering. Daarom vragen ze de fel besproken subsidie voor krantenbedeling alsnog met een halfjaar te verlengen. Wat is er aan de hand? Om hoeveel geld gaat het? Hoeveel duurder dreigen kranten te

Lees meer »

LIVEBLOG OMLOOP. Favoriet De Lie en z’n ploegmaats verkennen het parcours

Nog drie keer slapen en dan is het tijd voor de Omloop, de échte start van het klassieke voorjaar. Wint topfavoriet Wout van Aert een tweede keer? Of triomfeert een ander speerpunt van het ijzersterke Visma-Lease a Bike? En wat kunnen Arnaud De Lie en Jasper Philipsen? Volg al het nieuws in de aanloop naar de openingsklassieker op de voet

Lees meer »

“Horen, zien en spreken”: campagne van Vlaamse overheid tegen familiaal geweld voorgesteld in Lanaken

Met de nieuwe campagne "Horen, zien en spreken" roept de Vlaamse overheid slachtoffers en getuigen van familiaal geweld op om grensoverschrijdend gedrag niet zomaar te laten passeren. "Spreek het slachtoffer aan en zoek hulp als je zelf slachtoffer bent", luidt de boodschap. De nieuwe campagne is voorgesteld op de stelplaats van De Lijn in Lanaken, want de komende maand zal

Lees meer »