Krantenkoppen

Reacties op stikstofakkoord: meerderheid zet door met decreet, “juridisch broddelwerk” volgens Groen

Meerderheidspartijen N-VA, Open VLD en CD&V zetten door met het ingediende stikstofdecreet en willen de voorliggende tekst ook zo snel als mogelijk goedgekeurd krijgen in het parlement. Dat laten de indieners Wilfried Vandaele (N-VA), Steven Coenegrachts (Open VLD) en Peter Van Rompuy (CD&V) aan Belga verstaan nadat de Raad van State ook kritisch is voor bijgestuurd akkoord.

Meer krantenkoppen in België

Sandy Buysschaert op achtste plaats West-Vlaamse CD&V-lijst

CD&V West-Vlaanderen maakte zaterdag zijn lijst voor de Vlaamse en federale verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Blankenberge versterkt Sandy Buysschaert de West-Vlaamse ploeg. “Een signaal vanuit de partijtop dat mijn lokaal werk als schepen van Openbare werken en Mobiliteit in Blankenberge in deze legislatuur is opgevallen”, zegt Buysschaert, die op de Vlaamse lijst de achtste plaats bekleedt.
The post

Lees meer »

Worden cold cases als de Bende Van Nijvel toch nog opgelost? Parlement keurt baanbrekende DNA-wet goed

Speurders mogen vanaf nu in het DNA van een onbekende moordenaar kijken, om bijvoorbeeld zijn haarkleur en leeftijd te achterhalen. Het parlement keurde donderdag een baanbrekende DNA-wet goed, in de aanwezigheid van slachtoffers: “Zelfs als het maar één cold case oplost, was het de inspanning waard”, zegt Justitieminister Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

Meteen grote twist in ‘Het Onbekende’: niet één maar twee teams gaan de strijd aan

‘Het Onbekende’, het nieuwe programma van Axel Daeseleire, heeft z’n start niet gemist. In de eerste aflevering zat er meteen al een grote twist. Zo leerden de kijkers dat niet één, maar twee teams het de komende weken tegen elkaar zullen opnemen. Ook opvallend: Silvana, die uit het reeds gekende team Groen werd weggestemd, mocht tot haar verbazing aansluiten bij

Lees meer »

Agentschap Wegen en Verkeer zet pompwagens in tegen wateroverlast Koninklijke Baan

Er worden op dit moment vijf pompwagens ingeschakeld om de wateroverlast aan te pakken op de Koninklijke Baan in De Haan. Die is in de rijrichting De Haan/Blankenberge al van eind vorige week afgesloten tussen Vosseslag en de tramhalte De Haan aan Zee, omwille van de aanhoudende wateroverlast. Het verkeer moet voorlopig dus nog altijd omrijden via de Driftweg.
The

Lees meer »

Apple trekt de stekker uit de Apple Car

Na bijna tien jaar trekt Apple de stekker uit ‘Project Titan’. Daarmee bergt het techconcern uit Cupertino zijn plannen op om een elektrische auto te bouwen. Dat meldt het persagentschap Bloomberg. Een groot deel van de bijna 2.000 mensen die meewerkten aan het project, zou nu op AI gaan focussen.

Lees meer »

Poperinge deelt 100 voorjaarsvallen tegen Aziatische hoornaar uit

Het was aanschuiven donderdagavond in de Schipvaarthoeve. Honderd mensen kwamen er hun gratis voorjaarsval tegen de Aziatische hoornaar plus een fles lokvloeistof ophalen. Het was een initiatief van de stad Poperinge, in samenwerking met de imkersvereniging De Westerbie.
The post Poperinge deelt 100 voorjaarsvallen tegen Aziatische hoornaar uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ombudsman stelt meer dan 1.500 inbreuken vast bij nachtvluchten op Brussels Airport

De federale ombudsman heeft vorig jaar meer dan 1.500 vermoedelijke inbreuken op de regels vastgesteld bij nachtvluchten op Brussels Airport. Hij pleitte donderdag, bij de voorstelling van het jaarverslag van de ombudsdienst, voor een strengere aanpak van vooral de nachtelijke cargovluchten. “Een oud Boeing 747-vrachtvliegtuig dat ‘s avonds laat landt of ‘s ochtends vroeg opstijgt op Brussels Airport, dat moet

Lees meer »