Krantenkoppen

RECONSTRUCTIE. “Deze hond moet je hebben”: dit gebeurde er in de maanden voor én na de moord op Peter R. de Vries

Na tweeënhalf jaar staan komende weken de negen verdachten van de moord op de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries voor de rechter. Achter de schermen van de moord die heel Nederland schokte, ging het er snoeihard aan toe. Een reconstructie van terugkrabbelende schutters, de gigantische druk op verdachten en ijzingwekkende berichten: “Jij verdient niks anders dan de doodstraf, na al die kanker hoeren-fouten van jou.”

Meer krantenkoppen in België

Sanne Vanhecke (33) is finaliste Miss Wellness Beauty: “Pas twee jaar geleden durfde ik voor de eerste keer voor een foto poseren”

Sanne Vanhecke is finaliste voor Miss Wellness Beauty, de verkiezing die jaarlijks een nieuwe ambassadrice aanstelt om de sector te vertegenwoordigen. “Met mijn deelname wil ik ‘fuck it’ zeggen aan mijn pesters. Het kan me niet meer schelen wat jullie zeiden.”
The post Sanne Vanhecke (33) is finaliste Miss Wellness Beauty: “Pas twee jaar geleden durfde ik voor de eerste

Lees meer »

Israël waarschuwt voor offensief tegen Rafah bij start van ramadan

Het Israëlische leger zal een offensief op de Palestijnse stad Rafah lanceren als alle Israëlische gijzelaars tegen 10 maart nog niet zijn vrijgelaten. Dat is zondag meegedeeld door de Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet. Op 10 maart start wellicht de ramadan, de islamitische vastenperiode.

Lees meer »

“Gemiddelde welzijn van Belgen bijna op laagste peil sinds 2005″

Het gemiddelde welzijn van de Belgische bevolking is in 2022 net niet gezakt tot het laagste peil sinds 2005. Dat blijkt uit de evaluatie die het Planbureau jaarlijks opmaakt van de indicatoren van de duurzame ontwikkeling. België zal tegen 2030 minder dan een derde van de doelstellingen (16 van de 51) halen, leert het rapport nog.

Lees meer »

57-jarige verdachte van moord op Ingrid (54) opgepakt in Luik

De 57-jarige Günther V.L., die verdacht wordt van de moord op de vrouw in Gruitrode, is gevat. De lokale politiediensten van het Luikse Stavelot hebben de man vrijdagavond ingerekend. Hij zal nu door de Limburgse speurders verhoord worden in het onderzoek naar de dood van de 54-jarige Ingrid Clerens.

Lees meer »

“Niet als een blinde piloot sturen”: wat zijn de stress, finesse en valkuilen van de balk waarop Nina Derwael Parijs 2024 wil halen?

Expeditie Parijs 2024 loopt voor Nina Derwael op de world cups – vandaag (16u20) start ze in de kwalificaties in Cairo – via de balk. Alias het ‘stresstoestel’: even wankelen en een val is zo gebeurd. Wat zijn de geheimen en finesses om de balkoefening goed door te komen? Ex-toppers Gaëlle Mys en Aagje Vanwalleghem, en de Duitse coach Ulla

Lees meer »

“Te kritisch over Moskou”: Duitse bondskanselier Scholz verhinderde volgens Duitse krant dat Von der Leyen nieuwe NAVO-chef werd

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz (SPD) heeft tegengehouden dat Ursula von der Leyen (CDU) de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO zou worden. Dat meldt de Duitse krant ‘Welt am Sonntag’. “De sociaaldemocraten waren kennelijk niet blij met haar Rusland-koers”, luidt het. De steun voor de aftredende Nederlandse premier Mark Rutte op die positie wordt volgens ingewijden steeds groter.

Lees meer »

“Fly vond me een ‘goeie lamzak’. Tot ik tegen hem moest vechten”: ‘Kamp Waes’-deelnemer Lode wil af van vooroordelen

Met z’n 2m09 steekt Lode Lemmelijn (24) met kop en schouders boven z’n medekandidaten van ‘Kamp Waes’ uit. Maar niet alleen z’n lengte is imposant, ook zijn prestaties zijn dat. Al zou hij dat zelf al eens vergeten, met dank aan z’n oudere broer en roeikampioen Ward (26). Een gesprek over bewijzen wat je waard bent, zijn afkeer van wapens

Lees meer »

Uefa berispt België voor te hoge loonlast

Het Belgische profvoetbal leeft ver boven zijn stand, blijkt uit een rapport van de Europese voetbalbond Uefa. De publicatie komt één dag na de bekendmaking van een nieuw recordverlies van 193 miljoen euro.

Lees meer »

Warmtepomp steeds populairder bij nieuwbouw

Zonnepanelen worden al langer bijna standaard geplaatst bij nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, maar ook de warmtepomp wordt steeds populairder. Bij zo goed als de helft van de nieuwbouwprojecten wordt intussen voor zo’n warmtepomp gekozen, zo blijkt uit de meest recente cijfers van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA).

Lees meer »

Na dagen zonder licht

In het Noorse Andøyo ontwaken de inwoners uit hun gedwongen Arctische siësta. Wanneer in die regio de nacht valt, gaat het licht er twee lange maanden helemaal uit. Toen er aan de horizon plots enkele tinten oranje en roze verschenen, was fotograaf Sébastien Van Malleghem er bij om de eerste warme gloed op het gezicht vast te leggen.

Lees meer »