Krantenkoppen

Russische eigenaar zet AS Monaco en Cercle Brugge in uitstalraam

De Russische oligarch Dmitri Rybolovlev, de steenrijke eigenaar van AS Monaco en Cercle Brugge, huurt een Amerikaanse zakenbank in om “strategische alternatieven” te zoeken voor zijn voetbalimperium. Dat schrijft de Franse zakenkrant Les Echos en wordt bevestigd door Cercle Brugge aan onze redactie.

Meer krantenkoppen in België

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese ­migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen in plaats van asielzoekers op te vangen, willen we daarvan gebruikmaken.”

Lees meer »

STANDPUNT. Natuurherstelwet is grote uitdaging

Het Europees Parlement heeft de natuurherstelwet dan toch goedgekeurd, ondanks het boerenprotest en het verzet van de Europese volkspartij (EVP). Het is nu afwachten of de regeringsleiders volgen. De discussie is nog lang niet afgesloten.

Lees meer »

Amerikaanse president Joe Biden ondergaat jaarlijkse medische controle: resultaten nog niet bekend

De Amerikaanse president Joe Biden – met zijn 81 jaar de oudste zittende president in de geschiedenis van de VS – heeft woensdag zijn jaarlijkse medische routinecontrole ondergaan. Hij bracht in de voormiddag twee en een half uur door in het militaire ziekenhuis Walter Reed, in de stad Washington. De resultaten van het medisch onderzoek worden later op de dag

Lees meer »

Ex-radiopresentator Sven Pichal vraagt extra onderzoek in zaak rond beelden van seksueel kindermisbruik

Het Antwerpse parket is klaar om op 18 maart aan de raadkamer te vragen om voormalig radiopresentator Sven Pichal door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Maar Pichal zelf wil dat er nog extra onderzoeken gebeuren. Dat schrijft het Laatste Nieuws en bevestigt zijn advocaat Walter Damen aan VRT NWS. Als de extra onderzoeken er effectief komen, kan de zaak

Lees meer »

“Het waren allemaal goede kinderen”: Deze “politieke” lyrics zouden Israël deelname aan Songfestival kunnen kosten

De lyrics waarmee Israël zangeres Eden Golan naar het Eurovisiesongfestival wil sturen dit jaar, bevatten een politieke boodschap, menen verschillende Israëlische kranten. Het gratis dagblad ‘Israel Hayom’ zegt enkele regels van de tekst te onthullen en stelt dat die duidelijk verwijzen naar de aanval van Hamas op 7 oktober. De organisatie van het songfestival gaat momenteel na of die songtekst

Lees meer »

Wat betekent de Belgische aankoop van munitie voor Oekraïne? En voor ons?

België gaat voor 200 miljoen euro aan munitie kopen voor Oekraïne, via een Europese groepsaankoop. Daarnaast wordt er nog eens 334 miljoen euro om ander militair materieel te kopen. Dat heeft de federale regering beslist. Deze miljoenenuitgaven roepen allerlei vragen op: vandaar vijf vragen en antwoorden van Diederik Cops, onderzoeker bij het Vlaams Vredesinstituut, over deze grootschalige militaire aankopen.

Lees meer »