Krantenkoppen

Samantha Fox uit vliegtuig gezet door dronkenschap: “Ze maakte ruzie met passagier”

Het Britse voormalige glamourmodel en zangeres, Samantha Fox (57), is afgelopen week uit een vliegtuig gezet omdat ze dronken was en ruzie had met een andere passagier. Dit gebeurde nog voordat het toestel kon opstijgen. Dat meldt ‘Deadline’.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe huisartsenwachtpost aan ziekenhuis gaat open: “Beter voor patiënt en arts”

Vrijdagavond opent de huisartsenwachtpost aan de Konterdamkaai, vlak naast het ziekenhuis AZ Oostende. De huisartsenwachtpost bevond zich vroeger in de Edith Cavellstraat, maar sluit nu onmiddellijk aan bij het ziekenhuis. Het is niet de bedoeling dat mensen er zomaar binnenlopen. “Het is erg belangrijk dat je je vooraf meldt via het nummer 1733”, zet dokter Alison Helsmoortel van de Huisartsenkring.

Lees meer »

Komzangers huldigen de kampioenen

In zaal de Velodroom in Sint-Eloois-Winkel huldigden de Komzangers hun kampioenen. Staand: het bestuur van de vinkenmaatschappij ‘de Komzangers’ uit Wevelgem Filip Sioen, Ann Demeestere, Ann Debever, Francky Deroo, Renée Wittouck en Frans Decin. Zittend: kampioene Kathy Keersdock, koning Mark Demeester en tweede kampioen Frank Demyttenaere. (JS/foto JS)
The post Komzangers huldigen de kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minister Vandenbroucke wil betere behandeling voor endometriose: “Die taboesfeer moet eruit”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil snel een betere behandeling voor vrouwen met endometriose. Dat is een aandoening waarbij in de buikholte weefsel groeit dat lijkt op baarmoederslijmvlies. De ziekte veroorzaakt veel fysieke en emotionele pijn. Vandenbroucke wil iets veranderen aan de terugbetaling, maar ook een betere herkenning én erkenning van de ziekte.

Lees meer »

Verliest Langemark-Poelkapelle titel van langste gemeentenaam van Vlaanderen?

Langemark-Poelkapelle is straks mogelijk niet meer de langste gemeentenaam van Vlaanderen. Nu deelt het die titel nog met Scherpenheuvel-Zichem, maar een nieuwe fusiegemeente in Oost-Vlaanderen krijgt wellicht een nog langere naam.
The post Verliest Langemark-Poelkapelle titel van langste gemeentenaam van Vlaanderen? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maarten Tavernier van Groen onomwonden: “Landbouw in West-Vlaanderen moet inzetten op marge, niét op omzet”

Maarten Tavernier, provincieraadslid Groen, vindt dat er nood is aan een nieuw evenwicht in het landbouwbeleid. Daarover schrijf hij voor ons een opiniestuk. “Onlangs lanceerde ons toerismebedrijf Westtoer het ‘regeneratief toerisme’. In dit concept wil men de meerwaarde voor de inwoners in evenwicht brengen met de lasten die zij ervaren. Wat goed is voor de toerist moet goed zijn voor

Lees meer »

Eurocommissaris Breton: “We moeten overschakelen op een oorlogseconomie”

De Europese Commissie komt volgende week met een plan om de wapenproductie op te voeren én te versnellen. “We mogen het risico op oorlog niet overdrijven, maar we moeten ons er wel op voorbereiden”, zei Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. Volgens eurocommissaris Thierry Breton is er 100 miljard euro aan investeringen nodig.

Lees meer »

Gent trekt 70.000 euro uit voor bijsturingen aan pas vernieuwde Overpoort 

Gent heeft 70.000 euro opzij staan om aanpassingen te doen aan de Overpoortstraat. De drukke as in de studentenbuurt is pas sinds 2022 heraangelegd, de werken kostten bijna 1 miljoen euro. Er komt al maanden kritiek op de nieuwe inrichting. Vooral de grote plantenvakken storen handelaren. "Studenten zien ze als vuilnisbakken", klinkt het bij horeca-uitbaters. "Bijsturingen zijn nodig, maar het

Lees meer »

Onenigheid binnen meerderheid over partijfinanciering: “Hervorming zal niet voor deze legislatuur zijn”

Een grootschalige hervorming van de partijfinanciering zit er deze legislatuur zit er niet meer in. Dat was al duidelijk, maar is woensdag ook formeel vastgesteld in de Kamercommissie Grondwet. CD&V en Open VLD zijn bereid om eventueel mee te stappen in een kleinschaligere hervorming, maar Groen wil dat niet. "Het is een totale hervorming die iedereen pijn doet en de

Lees meer »