Krantenkoppen

Sinerjey en Marthe starten Ieperse Dans Academie met Atheneum Ieper

Vanaf 1 september zullen tieners de richting Dans kunnen volgens in het Atheneum Campus Minneplein. De school gaat daarvoor in zee met Sinerjey’s Dance Studio, waar de danslessen zullen plaatsvinden. Sinerjey Meyfroodt zelf en zijn vrouw Marthe De Pillecyn, bekend van K3, nemen het peter- en meterschap van de Ieperse Dans Academie op zich.

Ieperling Sinerjey Meyfroodt (35) is zaakvoerder van Sinerjey’s Dance Studio (vroeger Da Jump) in de Brugseweg in Sint-Jan en geniet enige bekendheid in Vlaanderen door zijn deelname aan So You Think You Can Dance in 2012, als drijvende kracht achter Baba Yega (dat in 2016 Belgium’s Got Talent won) en als echtgenoot van Marthe De Pillecyn (26) van K3.

Ieperse Dans Academie

Woensdag kondigden Sinerjey en Marthe aan dat ze op zondag 21 januari groot nieuws gingen onthullen. Voor de pers werd de locatie pas de dag zelf bekendgemaakt: de turnzaal van basisschool De Minnetuin in Ieper. Via een spetterend dansoptreden van enkele pupillen van zijn dansstudio onthulde Sinerjey en Marthe dat ze starten met de Ieperse Dans Academie.

Optie Dans

Directeur Sandra Leleu van GO! Atheneum Ieper gaf tekst en uitleg aan de naar schatting honderd genodigden op het event. “Twintig jaar geleden liep er hier een puber rond op onze campus, genaamd Sinerjey, die zijn weg zocht in het onderwijs”, aldus Sandra Leleu. “Hij wist zich geen raad met zijn passie voor dans. Toen werd het zaadje gepland van wat wij vandaag kenbaar maken. Sinerjey’s Dance Studio gaat een samenwerking aan met Campus Minneplein. De optie Dans wordt uitgebouwd in de eerste graad in de Middenschool. In het derde jaar starten we met de specialisatie Dans voor de sportafdeling in het Atheneum. Dans wordt ook als optievak voor alle TSO-afdelingen aangeboden in het Technisch Atheneum.”

“De lessen zullen gegeven worden door professionele dansers in Sinerjey’s dansstudio. Het ganse project wordt in goede banen geleid door de ervaren sportafdeling van de campus, en dit onder het toeziend oog van meter Marthe en peter Sinerjey. We staan vol ongeduld te popelen om op 1 september 2024 van start te gaan met de Dance Academy regio Ieper.”

Inclusie

Bieke Desender, logistiek medewerker voor Sinerjey’s Dance Studio, vertelt dat het idee ontstond vorig jaar bij de opening van SDS. “Voor onze openingsshow namen we contact op met scholen voor hulp met haar en make-up en dan was het zaadje geplant en vroegen we ons af: kunnen we daar iets meer mee doen? Zonder dat we het van elkaar wisten zat dat idee ook al in het hoofd bij hen en zo zaten we snel op dezelfde golflengte. Belangrijk is dat we er willen zijn voor iedereen. We staan voor inclusie. Bij campus Minneplein hebben we gevoeld dat dat voor hen ook belangrijk is. Een plek creëren waar jongeren zichzelf kunnen zijn, waar ze hun passie kunnen doen.”

Passie

“Binnen de sportopleiding zijn we al jaren aan het werken met specialisaties”, zegt Björn Vanisacker, coördinator van de sportafdeling van Atheneum. “Zo hebben we onze voetbalacademie in samenwerking met KVK Westhoek. Nu was de wil bij ons echt groot om daar ook dans aan te koppelen. Als een woord samenvat: dat is passie. Passie voor sport, passie voor dansen… Ik ben overtuigd dat het zal werken. Dat heeft gewerkt met voetbal. Nu zal het ook werken met dans.”

Motiverend

“We hebben de ervaring om sport echt te gebruiken als motivatie zonder een compromis te zoeken op vlak van studies”, zegt Sandra Leleu. “Of je ASO, TSO doet, of nu instapt in de spiksplinternieuwe BSO optie dans, de opleiding zal volwaardig zijn. De dans komt erbij als middel om een betere danser te worden, maar ook als middel om gemotiveerd naar school te komen. Hier in Ieper en de ruimere Westhoek zijn we toch tamelijk uniek. Het concept dat wij voor ogen zal ons ook onderscheiden van andere opleidingen in het land.”

Meter en peter

De danslessen zullen plaatsvinden in de dansstudio van Sinerjey en Marthe in de Brugseweg. “Dat is hier vijf minuutjes vandaan met de fiets”, zegt Björn Vanisacker. “We zijn het al gewoon om dergelijke verplaatsingen te doen. Dat werkt perfect. We starten op 1 september met het eerste, tweede en derde middelbaar om dan progressief uit te bouwen tot het zesde. Met Marthe en Sinerjey als meter en peter hebben we alvast twee topdansers die hun schouders zetten onder dit project.”

Dromen

“Voor ons is het cirkeltje rond”, zegt Marthe De Pillecyn. “Onze dansschool staat echt voor inclusie en dat delen we met deze school. Sinerjey heeft hier op school gezeten, en heeft zich hier ook altijd goed gevoeld. Dat maakt het voor ons ook extra mooi dat we deze kans hebben om die samenwerking te kunnen doen. Waar we kunnen zullen we proberen te helpen en ervoor te zorgen dat alle jongeren die dromen hebben die dromen ook kunnen waarmaken.”

The post Sinerjey en Marthe starten Ieperse Dans Academie met Atheneum Ieper is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kunstwerk ‘Bedwongen Vrijheid’ vertaalt resultaten dwangonderzoek bij hulpverleners naar schilderdoek

Het Psychiatrisch Ziekenhuis H. Familie in Kortrijk nam actief deel aan een onderzoek dat diepgaand inging op de motieven van hulpverleners om dwang toe te passen. Uit het onderzoek blijkt dat dwang gebruiken sterk is afgenomen. Het kunstwerk ‘Bedwongen Vrijheid’ vormt de weerspiegeling van de resultaten.
The post Kunstwerk ‘Bedwongen Vrijheid’ vertaalt resultaten dwangonderzoek bij hulpverleners naar schilderdoek appeared first

Lees meer »

Duitse politie laat tweede verdachte vrij na arrestatie van voormalige RAF-terroriste

In Duitsland is de tweede verdachte die dinsdag werd opgepakt nadat ook de voormalige RAF-terroriste Daniela Klette (65) in Berlijn werd gearresteerd, vrijgelaten. Dat heeft de politie woensdag gemeld. De man werd er aanvankelijk van verdacht een voortvluchtig lid van de Duitse Rote Armee Fraktion (RAF) te zijn, maar hij bleek niet een van de gezochte personen, luidde het in

Lees meer »

“Ik hoopte dat ze zou vragen of ik een potje koffie wilde”: Roger Vanhee en Jenny Colpaert uit Middelkerke zijn 70 jaar getrouwd

Roger Vanhee (92) en Jenny Colpaert (90) vierden op 27 februari hun platina huwelijksverjaardag. Ze leerden elkaar kennen in 1953, toen Roger op zijn ronde als postbode aan een kinderhome passeerde. Daar werkte Jenny. “Dat is in mijn ogen geschoten, zeker?”, lacht Roger.
The post “Ik hoopte dat ze zou vragen of ik een potje koffie wilde”: Roger Vanhee en

Lees meer »

Wateroverlast zorgt voor hinder op E40: her en der boom omgewaaid

Door de vele regenval van de afgelopen dagen in combinatie met de nog steeds strakke wind kreeg de brandweer ook maandag nog verschillende oproepen te verwerken. Zo moest de brandweer de rechterrijstrook op de E40 vrijmaken nadat het water niet meer weg kon.
The post Wateroverlast zorgt voor hinder op E40: her en der boom omgewaaid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf eind maart escaperoom in Nationaal Tabaksmuseum: medewerkers en testers gezocht

De komende maanden gooit het Nationaal Tabaksmuseum in de Koestraat in Wervik het roer om. Dit jaar is er in het tweede deel achteraan geen tijdelijke tentoonstelling zoals de vorige jaren met onder meer werk van Ever Meulen, Josette Rispal en ereburger Carll Cneut. De keuze viel immers op het inrichten van een escaperoom, een interactief spel waarbij een groep

Lees meer »

“Het is moneytime: het belang van deze Super Sunday kan onmogelijk overschat worden”

Hoogdag zondag voor de voetballiefhebber met Club Brugge-Anderlecht en AA Gent-Antwerp. Twee topaffiches op zondag… Super Sunday zoals dat heet. Soms een tot vervelens toe gebruikte term, maar deze keer terecht, aldus onze chef voetbal Niels Poissonnier. Want de belangen zijn groot. “Anderlecht, Club Brugge, Gent of Antwerp, minstens twee van hen zullen dé verliezers van deze speeldag zijn. Waarbij

Lees meer »

Programma Van der Poel bekend: wereldkampioen begint in Milaan-Sanremo en wil doortrekken tot Luik-Bastenaken-Luik

Dat hij het openingsweekend niet rijdt, was al duidelijk. Maar wereldkampioen Mathieu van der Poel (29) heeft nu ook bekendgemaakt welke grote koersen wél op zijn programma staan dit voorjaar. De Nederlander mikt onder meer op winst in Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix én (in principe) Luik-Bastenaken-Luik. De deelnemerslijst van La Doyenne wordt er zo nog wat indrukwekkender op.

Lees meer »

“Blij met mijn overstap naar Bobcat”

In eerste provinciale van het damesbasketbal ontvangt Bobcat Wielsbeke dit weekend BBC P Heuvelland. De ploeg van Paulien Goemaere staat momenteel in de ruime middenmoot.
The post “Blij met mijn overstap naar Bobcat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Landbouwer urenlang verhoord in onderzoek naar advocaten­moord: opvallende gelijkenis met robotfoto én zijn vriendin was haar cliënt

Er is een nieuwe piste in de moordzaak rond Claudia Van Der Stichelen (58), de advocate die eind oktober vorig jaar vermoord werd. Vijftiger Koen V.H., een landbouwer die gekend is bij de politie en het gerecht, werd urenlang verhoord. Dat wordt bevestigd aan onze redactie. “Mijn cliënt is als getuige verhoord in dit dossier, niet als verdachte”, aldus zijn

Lees meer »

GO! Basisschool De Polyglot heeft eigen boekenruilkast:“Ook voor wie geen leerling is”

“Met trots introduceren we de boekenruilkast,” klinkt het bij GO! Basisschool De Polyglot in Spiere-Helkijn. Kinderen en ouders kunnen na schooltijd een Nederlandstalig boek ontlenen. Als het uit is, kunnen ze dat ruilen voor een nieuw boek. “We willen kinderen aanzetten om zoveel mogelijk in het Nederlands te lezen”, klinkt het.
The post GO! Basisschool De Polyglot heeft eigen boekenruilkast:“Ook

Lees meer »

En als we nu eens de auto zouden afnemen en niet enkel het rijbewijs? Politierechter en advocaat over aanpak van hardnekkige verkeersdelinquenten

Hardleerse verkeersdelinquenten kruipen vaak achter het stuur ondanks een rijverbod. Middelvinger inbegrepen. De 45-jarige man die zondag stomdronken twee wielertoeristen de dood injoeg, reed al tien jaar zonder geldig rijbewijs. Kan de politierechter niet beter ook het voertuig in beslag nemen? “Dat doén wij ook”, zegt Siegfried Stallaert, politierechter in Aalst. Hoe vaak wordt dat toegepast? En wanneer kan het?

Lees meer »

‘Oppenheimer’ ook grote winnaar op SAG Awards en ‘Barbie’ valt niet in de prijzen

Een dikke twee weken voor de Oscars uitgedeeld worden, is ‘Oppenheimer’ – zoals verwacht – ook op de Screen Actors Guild (SAG) Awards als grote winnaar uit de bus gekomen. De film won de prijs voor ‘beste cast in een film’, en daarnaast ook de prijs voor ‘beste mannelijke hoofdrol’ (Cillian Murphy) en ‘beste mannelijke bijrol’ (Robert Downey Jr.). Voor

Lees meer »