Krantenkoppen

Storm Isha houdt stevig huis: twee doden in Verenigd Koninkrijk, 130 vluchten geannuleerd op Schiphol

De doortocht van storm Isha heeft twee doden geëist in het Verenigd Koninkrijk. In Ierland zitten tienduizenden huishoudens zonder stroom. Bij onze noorderburen werden op de luchthaven van Schiphol al 130 vluchten geschrapt. In ons land wordt er tot woensdag hevige wind verwacht.

Meer krantenkoppen in België

Labadoux verwelkomt tal van dj’s

Tijdens het eerste weekend van mei staan er in Bararak op het Labadoux Festival ook tal van dj’s op het podium. Tijdens dat weekend pakken ze zelfs uit met een dj-stage in de openlucht op een leuk terras. De afterparty’s komen wel terug en worden gehouden in de kleine concerttent, lees Pubtent 2.0. Op vrijdag
The post Labadoux verwelkomt tal

Lees meer »

2 op de 3 teruggekeerde Syriëstrijders zijn weer vrij. Hoe kan dat?

Van de 103 teruggekeerde Syriëstrijders en leden van terroristische moslimgroeperingen zitten er vandaag 33 in de cel. Elf anderen zitten thuis onder verscherpt toezicht met een enkelband. Omdat de standaard celstraf 5 jaar bedraagt, zijn verschillende Syriëgangers intussen in vrijheid gesteld. Maar wie zijn die 103 Syriëstrijders op Belgische bodem en waar zitten ze vandaag? “Een nulrisico bestaat niet”

Lees meer »

Belgisch-Poolse schrijfster Maja reisde door Rusland om er mensen te spreken: “Op 106 Russen waren er 2 tegen Poetin en zijn oorlog”

Wat denkt de gewone Rus van de oorlog van Poetin? Om dat te achterhalen, trok de Belgisch-Poolse schrijfster en journaliste Maja Wolny (47) met de trein door Rusland. Van Moskou over Sint-Petersburg tot diep in Siberië sprak ze met 106 mannen en vrouwen van alle leeftijd en slag. Hoe kreeg ze hen aan de praat? En wat heeft haar het

Lees meer »

Vooruit-voorzitter Depraetere over crisis in Antwerpen: “Het is geen geheim dat het al eens botst tussen die mensen”

Vooruit-partijvoorzitter Melissa Depraetere heeft opnieuw publiek gereageerd op de heisa rond haar partijgenoot Tom Meeuws, over wie na zijn ontslag als Antwerps schepen verhalen opdoken van racistische uitspraken. “Jullie willen natuurlijk onmiddellijk een interview, maar als nationaal voorzitter moet ik eerst contact opnemen met mijn afdeling, in plaats van in de pers allerlei meningen te geven”, zei ze woensdag in

Lees meer »

Er komen 19 nieuwe groene speelplaatsen in onze provincie: ook bij jou in de buurt?

De Vlaamse overheid maakt na een oproep Natuur in je school meer dan 2,5 miljoen euro vrij om 19 West-Vlaamse speelplaatsen te ontharden en vergroenen. “Deze speelplaatsen zijn een win-win, goed voor het welzijn van leerlingen en voor de waterbuffering”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez.
The post Er komen 19 nieuwe groene speelplaatsen in onze provincie: ook bij jou in

Lees meer »

Almaar minder plekken in de buurt waar jongeren zich thuisvoelen

In heel Vlaanderen voelen ouderen en jongeren zich wat ondergeschoffeld. In een maatschappij die zich richt op werkende mensen, is er niet alleen minder plaats voor ouderen, maar ook voor jongeren. Ook heerst het gevoel dat er in de gemeenten steeds minder voor jongeren én voor ouderen te doen is.

Lees meer »

“Te veel feesten en alcohol. Hij ligt serieus onder de sloef bij Marion”: Lefevere snoeihard voor Alaphilippe na mindere jaren

Het is de komende maanden van moeten voor Julian Alaphilippe (31). Na twee slechte jaren moet de Franse grootverdiener van Soudal Quick-Step in het voorjaar weer aan de oppervlakte komen, vindt ook grote baas Patrick Lefevere. “Ik heb gezegd: ‘Als je nog één keer iets mispeutert, ontsla ik je op staande voet’”, klinkt het scherp in HUMO.

Lees meer »

België zal klimaatdoelstellingen niet halen: Europese Commissie spoort ons land aan om “inspanningen aanzienlijk te verhogen”

De Europese Commissie vraagt België om bijkomende maatregelen te nemen om de uitstoot van broeikasgassen door het verkeer en gebouwen sterker in te perken en meer hernieuwbare energie te gebruiken. Met het huidige plan zal ons land de bindende doelstellingen niet halen. Dat staat in de aanbevelingen over het Belgische energie- en klimaatplan die de Commissie vrijdag heeft gepubliceerd. Tegen

Lees meer »

Eden Hazard over waarom hij “elke zomer vier of vijf kilo’s bijkwam”: “Dan moet je niet vragen om te gaan lopen”

Eden Hazard blikte in de podcast van ex-ploegmaat Jon Obi Mikel nog eens terug op zijn carrière. “Mis ik het voetbal? Neen. Wel de kleedkamer en de grapjes.” Voorts gooit hij met bloemetjes naar Roberto Martínez, Kevin De Bruyne en Jérémy Doku, en praat hij openhartig over bijkomen in de zomer en z’n blessures: “Toen we kampioen werden, zei ik

Lees meer »

Ongeveer 1 op de 4 bij VDAB ingeschreven Oekraïners is aan de slag

Van de 14.779 Oekraïense vluchtelingen die zijn ingeschreven bij de VDAB, is 27 procent aan het werk. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Economie en Werk Jo Brouns (CD&V) op een parlementaire vraag van Vlaams Parlementslid Maaike De Vreese (N-VA). Zij vindt dat cijfer te laag en wil dat er extra maatregelen genomen worden.

Lees meer »

Zo vier je het leven van een trans vrouw

Meer dan duizend mensen daagden donderdag op aan de Saint Patrick’s Cathedral in New York. Ze kwamen er het leven van Cecilia Gentili eren, een geliefde activist voor de rechten van trans personen en sekswerkers. Het was de eerste begrafenis in de kathedraal van een trans persoon.

Lees meer »

Het Rode Kruis viert zijn fans met receptie

Het Rode Kruis afdeling Oudenburg-Jabbeke mag telkens rekenen op heel wat geëngageerde bloeddonoren, cursisten en hartveilige verenigingen. Om hen te bedanken en in de bloemetjes te zetten, organiseerde het Rode Kruis een bedankingsreceptie. De hulpverleningsorganisatie is erg actief op beide gemeenten. Zowat maandelijks kan je bloed geven, voor Jabbeke gaat dit door in het Vrije
The post Het Rode Kruis

Lees meer »

De hattrick: Tim Merlier sprint oppermachtig naar derde ritzege in UAE Tour

Met vertraging dan toch zijn hattrick. Tim Merlier (31) won met voorsprong de zesde rit in de UAE Tour. Nadat hij gisteren werd geplaagd door een leegloper (en toch nog tweede werd na een fotofinish), was hij dit keer opnieuw oppermachtig in de massasprint. Het is al zijn vijfde overwinning van het seizoen, na eerder ook twee zeges in de

Lees meer »