Krantenkoppen

Storm Isha teistert Nederland: al 130 vluchten geannuleerd op Schiphol

Storm Isha is vannacht flink tekeergegaan in het noordwesten van Nederland. Tot 8 uur maandagochtend heeft het KNMI, de Nederlandse tegenhanger van het KMI, code oranje afgegeven voor de provincie Noord-Holland en het Waddengebied. Op de luchthaven van Schiphol zijn in totaal 130 vluchten geschrapt.

Meer krantenkoppen in België

Na de gelekte rapporten: voetbalbond wil computers en gsm’s van scheidsrechters en personeel laten controleren

Het rommelt nog maar eens bij de Belgische Voetbalbond (KBVB). De nieuwe CEO, Piet Vandendriessche, is op zoek naar de interne mol die het rapport met VAR-beslissingen, fouten per clubs en scheidsrechterrapporten lekte aan kranten van het Mediahuis. Vandendriessche bestelde een externe audit en zou op die manier computers en mobiele telefoons willen controleren.

Lees meer »

‘Energetische behandelingen’ leveren Ardooise paardentrainster fikse geldboete op

Een 40-jarige vrouw uit Ardooie heeft voor de Brugse rechtbank een geldboete gekregen van 8.000 euro, de helft met uitstel, voor het onterecht uitoefenen van de diergeneeskunde. De paardentrainster gaf toe dat ze energetische behandelingen uitvoerde. “Maar ze gaf zich nooit uit voor dierenarts”.
The post ‘Energetische behandelingen’ leveren Ardooise paardentrainster fikse geldboete op appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het is moneytime: het belang van deze Super Sunday kan onmogelijk overschat worden”

Hoogdag zondag voor de voetballiefhebber met Club Brugge-Anderlecht en AA Gent-Antwerp. Twee topaffiches op zondag… Super Sunday zoals dat heet. Soms een tot vervelens toe gebruikte term, maar deze keer terecht, aldus onze chef voetbal Niels Poissonnier. Want de belangen zijn groot. “Anderlecht, Club Brugge, Gent of Antwerp, minstens twee van hen zullen dé verliezers van deze speeldag zijn. Waarbij

Lees meer »

“Meer dan 20 meter lang”: Vincent (53) maakt nieuwe TV-banner voor Kuurne-Brussel-Kuurne

Vincent Salembier (52) uit Kuurne is momenteel nog druk bezig met de laatste voorbereidingen voor zijn traditionele Kuurne-Brussel-Kuurne -banner, die hij zondag tijdens de live uitzending van de wielerwedstrijd aan elke TV-kijkende wielerliefhebber wil tonen. Als hij gelukt in zijn opzet, is het na 2021 en 2023 de derde keer dat Vincent met zijn banner op televisie kan komen.
The

Lees meer »

Vrees voor cholera-uitbraak op cruiseschip met meer dan 3.000 opvarenden in Indische Oceaan

Meer dan 3.000 opvarenden zitten vast op een cruiseschip voor de kust van het Oost-Afrikaanse eiland Mauritius, nadat aan boord verschillende passagiers te maken kregen met maag-darmklachten. Vanwege de zieke passagiers weigeren de autoriteiten van Mauritius de Norwegian Dawn te laten aanmeren in de haven van Port Louis. Er wordt gevreesd voor een cholera-uitbraak aan boord, nu zuidelijk Afrika kampt

Lees meer »

OVERZICHT. Dit zijn de nieuwe sterrenzaken in ons land

Michelin heeft naar jaarlijkse traditie opnieuw sterren uitgereikt voor de toprestaurants in ons land en Luxemburg. In totaal kwamen er negen nieuwe restaurants met één ster bij en twee restaurants werden bekroond met een tweede ster. Er kwam geen nieuw driesterrenrestaurant bij. Een overzicht.

Lees meer »

Gezocht in Anzegem: zaalwachter en buschauffeur

Gemeente Anzegem is op zoek naar een nieuwe zaalwachter voor de sporthal. Sinds het vertrek van de vorige zaalwachter Patrick Wannyn, vindt de sportdienst geen nieuwe vrijwilligers meer. Er is ook een vacature voor buschauffeur vrij.
The post Gezocht in Anzegem: zaalwachter en buschauffeur appeared first on KW.be.

Lees meer »