Krantenkoppen

Storm Isha teistert Nederland en Ierland: 130 vluchten geannuleerd op Schiphol en 170.000 gezinnen en bedrijven zonder stroom in Ierland

Storm Isha gaat flink tekeer in Nederland en Ierland. Minstens 170.000 Ierse gezinnen en bedrijven vielen zondagavond zonder stroom. Bij onze noorderburen zijn op de luchthaven van Schiphol vandaag al 130 vluchten geschrapt. In ons land wordt er tot woensdag hevige wind verwacht.

Meer krantenkoppen in België

“Het is geen geheim dat het al eens botst tussen die mensen”: Vooruit-voorzitter Depraetere reageert na racisme-rel

Vooruit-partijvoorzitter Melissa Depraetere heeft opnieuw publiek gereageerd op de heisa rond haar partijgenoot Tom Meeuws, over wie na zijn ontslag als Antwerps schepen verhalen opdoken van racistische uitspraken. “Jullie willen natuurlijk onmiddellijk een interview, maar als nationaal voorzitter moet ik eerst contact opnemen met mijn afdeling, in plaats van in de pers allerlei meningen te geven”, zei ze woensdag in

Lees meer »

Vijf grootste gas- en oliebedrijven maakten kwart biljoen euro winst: “Oliemultinationals grote winnaars van oorlog in Oekraïne”

De vijf grootste Europese en Amerikaanse fossiele brandstofbedrijven Shell, BP, Chevron, ExxonMobil en TotalEnergies hebben sinds de start van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne in 2022 al 281 miljard dollar (meer dan een kwart biljoen euro) winst gemaakt. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van de internationale mensenrechtenorganisatie Global Witness.

Lees meer »

Nederlandse politie houdt 300 klimaatactivisten aan die snelweg blokkeren

Ruim 300 klimaatactivisten van Extinction Rebellion brachten Amsterdam-Noord zaterdagnamiddag in rep en roer door de snelweg A10 te blokkeren. De politie greep snel in en arresteerde de actievoerders, die werden afgevoerd in bussen. Allen werden inmiddels vrijgelaten, met uitzondering van een eerste groep van 27 personen. Het onderzoek naar hen loopt nog, liet een politiewoordvoerder weten.

Lees meer »

ANALYSE. Het is een blamage dat een arrest nodig is om regering te dwingen iets te doen aan zorgenkind ‘Justitie’

“De ruime steun voor Acid geeft aan dat het draagvlak van Justitie verzwakt is”, schrijft politicoloog Carl Devos in zijn analyse. “En dat in een tijd waarin Justitie ook enorm veel middelen tekortschiet. Het is dan ook is al vele regeringen een zorgenkind. Maar zonder performante Justitie erodeert de rechtstaat en dus de democratie.”

Lees meer »

“Kleurrijk en voor alle maten”: Miss Allure start Belgisch modemerk Allures

Onderneemster Ruth Goethals, die met haar dochters Sare en Sill al vijf Miss Allure-boetieks runt in Wingene, Maldegem, Knesselare, Ingelmunster en Zomergem, lanceert op maandag 4 maart het nieuwe Belgische modemerk Allures in landgoed Di Coylde in Beernem. “Het wordt een betaalbare, frisse, jonge, stijlvolle en exclusieve lijn voor iedereen, van kleindochter tot grootmoeder.”
The post “Kleurrijk en voor alle

Lees meer »

Wat is nieuw tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne editie 2024? “Fietsers krijgen gratis portie bitterballen”

Kuurne-Brussel-Kuurne, de eerste West-Vlaamse wielerklassieker van 2024, start zondag 25 februari voor het eerst op de Grote Markt. De gewijzigde locatie van het startpodium is niet de enige nieuwigheid. Voor het eerst wordt de JOWAN Kluisbergpremie uitgereikt, Hugo Derycke (57) verkent het parcours al lopend, er is een grotere beleving voor de supporter en een fietsparking op het Schouwburgplein mét

Lees meer »

Amnesty International verliest contact met vrouwenrechtenactiviste in Saoedische gevangenis

De vrouwenrechtenactiviste Manahel al-Otaibi heeft alle contact met de buitenwereld verloren tijdens haar gevangenschap in Saoedi-Arabië. “De Saoedische autoriteiten moeten de 29-jarige sportcoach, mensenrechtenactivist en blogger al-Otaibi, die sinds november 2023 onder dwang is verdwenen, onmiddellijk vrijlaten”, luidt de verklaring van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International woensdag.

Lees meer »

Jelle Cleymans en Jef Hoogmartens onthullen eerste namen van cast musical ‘Jeanne d’Arc’: Lotte Stevens schittert in hoofdrol

Lotte Stevens (31) kruipt binnenkort in de huid van de Franse heldin Jeanne d’Arc in de gelijknamige musical van schrijversduo Jelle Cleymans (38) en Jef Hoogmartens (40). De twee twijfelden geen seconde na Lotte’s auditie, klinkt het, maar maken het hun regisseur Luc Stevens nu wel wat moeilijk. Die zal deze zomer zijn eigen dochter naar de brandstapel moeten begeleiden.

Lees meer »