Krantenkoppen

Stormloop op Fun-filialen, ondanks heel wat lege rekken en ‘maar’ 30% korting: “Bijna 400 euro om zusje te verwennen”

Speelgoedketen Fun zoekt een overnemer voor haar 29 winkels en dus startten ze deze ochtend met de totale uitverkoop. Wij raakten op tijd binnen in Wetteren en zagen hoe jonge ouders en grootouders gretig de portemonnee opentrokken. Welk speelgoed hoopten zij afgeprijsd te scoren? En waren de rekken nog wel vol genoeg voor zoveel volk? “Ik had een lijst met zeventien gezelschapsspellen, maar ik vond enkel eentje dat er niét op stond.”

Meer krantenkoppen in België

Vlaams landbouwakkoord staat provinciale bebossingsplannen niet in de weg

Er zullen geen nieuwe bomen sneuvelen in onze provincie als gevolg van het bereikte landbouwakkoord van 16 februari. Daarmee stelt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe provincieraadslid Simon Bekaert (Vooruit) gerust, die de vraag op tafel legde tijdens de provincieraad.
The post Vlaams landbouwakkoord staat provinciale bebossingsplannen niet in de weg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bestelwagen richt heel wat schade aan op terras van horecazaak Wildenburg: “Gelukkig waren we gesloten”

Een bestuurder van een bestelwagen verloor zaterdagavond in de Beernemsteenweg in Wingene de controle over het stuur van zijn gevaarte. De bestelwagen ramde een loodzware bloembak en kwam uiteindelijk tot stilstand in het terras van horecazaak Wildenburg. “Gelukkig hadden we hier enkele jaren geleden een bloembak geplaatst en waren we zaterdagavond gesloten”, aldus zaakvoerder Stefaan Devooght.
The post Bestelwagen richt

Lees meer »

Rommelbeurs in sporthal Ter Beke

Zondag 3 maart vindt in sporthal Ter Beke de 29ste voorjaarsrommelbeurs van HOVAN plaats. De deuren gaan open om 8.30 uur en sluiten om 17 uur. De rommelbeurs gaat over een oppervlakte van 1.500 vierkante meter in twee zalen. Je vindt er allerlei tweedehandsmateriaal: van brocante tot antiek, van curiosa tot verzamelobjecten, van lp’s en
The post Rommelbeurs in sporthal

Lees meer »

Stagiairs dierengeneeskunde helpen boer David bij lammerseizoen in Reet: “Schattige snoetjes wennen nooit”

Zes stagiairs dierengeneeskunde hielpen de afgelopen zes weken bij de geboorte van lammetjes op de Sheela Farm in Reet. Op vraag van een studentenvereniging van Universiteit Antwerpen mogen de bachelorstudenten nu al twee jaar op rij de praktijk van dierenverzorging in levende lijven ervaren. "De hulp van de stagiairs is meer dan welkom", zegt boer David Devrieze van Sheela Farm.

Lees meer »

INTERVIEW. Het ongelofelijke verhaal van Diane Foley (75), wier zoon door IS werd onthoofd. “Ik ben zijn moordenaar gaan opzoeken in de gevangenis”

Ze wilde de beul van haar zoon in de ogen kijken, met hem spreken, zijn verhaal kennen. En daarmee verbaast de Amerikaanse Diane Foley de wereld. Want zij is de moeder van Jim Foley (40), de eerste gijzelaar die door IS-terroristen werd onthoofd, een executie die een schokgolf door de wereld joeg en die haar op de gruwelijkste manier trof.

Lees meer »

Politie treft twee dode en verwaarloosde paarden aan in Tongeren, een derde opgevangen door Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum

In een weide langs de Oude Blaarstraat heeft de politie twee dode paarden teruggevonden. Een derde kon nog worden opgehaald door het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum (VZOC). Volgens de politie waren er al jarenlang klachten over de verwaarlozing van de paarden en zouden de dieren vandaag in beslag worden genomen. "Ze waren compleet aan hun lot overgelaten", zegt Rudi Oyen van

Lees meer »

LIVE. Onrust in Midden-Oosten blijft aanhouden

De spanningen blijven hoog oplopen in het Midden-Oosten: niet alleen door de oorlog tussen Israël en Hamas in de Gazastrook, maar ook in Libanon, Syrië, en Irak, op de Rode Zee, en zelfs tot in het grensgebied tussen Iran en Pakistan staan de zenuwen strak gespannen. Volg alle ontwikkelingen hier live.

Lees meer »

Waarom het onderzoek naar Sven Pichal (44) waarschijnlijk weer voor maanden vertrokken is

Voormalig radiopresentator Sven Pichal (44) verschijnt op 18 maart voor de raadkamer in Antwerpen. Het parket zal er vragen om hem naar de correctionele rechtbank door te verwijzen. Maar de radiomaker zelf vindt dat nog niet álles onderzocht is. “Wij zullen bijkomend onderzoek vragen”, bevestigt zijn advocaat Walter Damen. Of waarom het onderzoek wellicht opnieuw geopend zal worden en opnieuw

Lees meer »

Israël niet van plan om “politiek” geladen nummer aan te passen, European Broadcasting Union onderzoekt de zaak

Zal Israël nog deelnemen aan het Eurovisiesongfestival of niet? Dat is dé vraag waar mening muziekliefhebber het antwoord op wil weten. Volgens Israëlische kranten is het lied van Eden Golan politiek geladen. Het is op het Songfestival echter niet toegestaan om een song te brengen met een politieke boodschap. De European Broadcasting Union (EBU) onderzoekt de zaak.

Lees meer »

Te vaak wordt onnodig in tongriempjes van baby’s geknipt

Artsen zetten de afgelopen jaar steeds sneller het mes in de mond van baby’s. Een knip in de tongriem zou onder meer problemen met borstvoeding verhelpen. Maar het aantal ingrepen stijgt wel heel snel. Vaak zijn ze overbodig, en de kosten zijn niet min. Dat schrijft ‘De Standaard’ vandaag.

Lees meer »

Soldaat Serhiy (27) raakte zwaar verminkt toen hij op Russische antitankmijn reed: “Mijn vriendin heeft me in leven gehouden”

De Oekraïense president Zelenski heeft voor het eerst toegegeven dat al 31.000 van zijn militairen zijn gesneuveld in de oorlog met Rusland. Hoeveel gewonden er vielen wilde hij niet zeggen. Maar velen zijn voor het leven verminkt. Zoals frontsoldaat Serhiy Raylyan (27). Hij is blind en verloor beide benen door een Russische mijn. Artsen vreesden voor het ergste, maar

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Hamas kraakt ‘toekomstplan’ voor Gaza van Netanyahu – VN-experten vragen wapenembargo tegen Israël

Onafhankelijke experten van de Verenigde Naties roepen op tot een wapenembargo tegen Israël. Exportlanden zouden het internationale humanitaire recht schenden als wapens die door hen geleverd worden ingezet zouden worden in de oorlog in de Gazastrook. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu presenteerde zijn oorlogskabinet voor het eerst een formeel plan voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de

Lees meer »

Zaak-Horner ontploft helemaal: anonieme bron lekt vermeende WhatsApp-conversatie van Red Bull-teambaas met jongedame

Een nieuwe wending in de zaak Christian Horner zorgt voor ongeziene chaos bij Red Bull: een anonieme bron lekte een hele hoop WhatsApp-berichten die de Red Bull-teambaas naar de jongedame die hem beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag zou hebben gestuurd. En die berichten, die wij konden inkijken, bevestigen dat er wel degelijk iets aan de hand was tussen de twee.

Lees meer »

Nog maar 19 mensen haalden ooit de finish: Chris (43) is als enige deelnemer nog bezig aan ultramarathon rond Poolcirkel

Met twaalf atleten verschenen ze aan de start van de loodzware 6633 Arctic Ultra. Halfweg de 400 km lange tocht blijft er nog eentje over: Izegemnaar Chris Seynaeve (43) en hij geeft niet op. Als hij de finish bereikt is hij de eerste Belg die dit klaarspeelt. Sterker nog: slechts negentien mensen brachten ooit de tocht tot een goed einde.

Lees meer »