Krantenkoppen

Stormweer in Europa nog niet voorbij? Na storm Isha ligt tiende storm van dit seizoen ‘Jocelyn’ op de loer

Europa is nog maar net bekomen van storm Isha, die voor code rood zorgde op de Britse eilanden en code geel in eigen land, of daar is de volgende al. Een nieuwe stormdepressie zal in de nacht van dinsdag op woensdag ten noorden van het Verenigd Koninkrijk passeren. Momenteel hebben de Britse en Ierse weerdienst al code geel afgevaardigd. De depressie heeft nog geen officiële stormnaam, maar als de Britse weerdienst er een geeft zal dit ‘Jocelyn’ zijn. Zal storm Jocelyn even fel uithalen als haar voorganger Isha? En wat mogen wij van deze storm verwachten?

Meer krantenkoppen in België

“Ik behandelde deze week een tweejarig kind van 30 kilo”: volgens nieuw rapport is obesitas bij kinderen en jongeren verviervoudigd

Wereldwijd lijdt één miljard mensen of 1 op de 8 aan obesitas. Nog verontrustender is dat de laatste decennia het aantal kinderen en jongeren met obesitas in de wereld is verviervoudigd. Belgische experten trekken aan de alarmbel. “Deze week kreeg ik nog een kind van twee jaar op consultatie dat bijna 30 kilogram woog.”

Lees meer »

Juf Hilde Coopman met pensioen in Sint-Paulusschool: “Maar dinsdag sta ik hier al terug”

Zeker duizend kinderen passeerden door haar klasjes. De jongste 37 jaar was Hilde Coopman (62) actief in de Sint-Paulusschool, vrijdag is er haar afscheidsfeest “Maar ik zal hier nog vaak terugkeren, ik heb me hier ook altijd gejeund.”
The post Juf Hilde Coopman met pensioen in Sint-Paulusschool: “Maar dinsdag sta ik hier al terug” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Navalny stierf kort voor hij zou worden vrijgelaten in kader van gevangenenruil”

Aleksej Navalny stierf kort voor hij zou moeten worden vrijgelaten in het kader van een gevangenenruil. Dat zegt Maria Pevtsjich, de voorzitter van zijn anti-corruptiestichting in een boodschap op YouTube. Volgens haar zou de Russische oppositieleider worden geruild met Vadim Krasikov, de Russische huurmoordenaar die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor moord in Duitsland. In de deal zouden ook nog twee

Lees meer »

KIJK. DJ Khaled eist dat hij gedragen wordt door bodyguards om zijn schoenen niet vuil te maken

DJ Khaled (48) heeft op Instagram een video gedeeld waarin twee bodyguards hem moeten dragen van zijn auto naar het podium. De DJ moest optreden in Miami Beach en wou duidelijk niet dat er zand in zijn schoenen kwam. “Ik wil mijn Jordans niet vuilmaken, kan iemand me komen helpen?”, roept hij vooraleer de twee bodyguards komen toegesneld. Ondertussen maakt

Lees meer »

Consultant in geheime opname over ministerie Vandenbroucke: “Tijdens coronacrisis runden wij de show”

Waren consultants de baas bij de FOD Volksgezondheid toen België door de coronacrisis ging? Dat is alvast wat een hooggeplaatste medewerker van de firma Deloitte laat uitschijnen in een geheime video-opname die de Franstalige krant ‘L’Avenir’ kon bekijken. “Officieel namen ambtenaren de beslissingen, maar eigenlijk runden wij de show.” Hoe grepen consultants de macht? En wat zegt bevoegd minister Frank

Lees meer »

Meer details over gruwelijke moord in Ukkel: 35-jarige vrouw woonde maandenlang met verminkt lichaam (67) in appartement

Ukkel is deze week opgeschrikt door een uiterst gruwelijke moord. Slachtoffer Jean (67) werd onthoofd en in stukken gehakt, de verschillende lichaamsdelen lagen verspreid over zijn woning en het terras. De Franstalige krant ‘Sudinfo’ komt nu met nieuwe onthullingen over de vermoedelijke dader, een 35-jarige vrouw. “Ze riep luid tegen de agenten dat ze een heks was.”

Lees meer »